Kirjoittaja Aihe: Valkoinen tiikeri  (Luettu 179386 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

tertsi

  • Vieras
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #435 : 03.04.2010 klo 21:21:53 »
Tätäkö kuvattiin kakkososassa?
Itse asiassa tuota taidetaan kuvata osassa neljä.  ::)

Kakkos-osaa ei ole nyt tässä käsillä.

Eikä Alix tietenkään romahda henkisesti. Hänhän on sankari! Parasta A-ryhmää.
Populaarikulttuurin sankarihahmoilla on paljon vaikuttavampiakin selviytymistarinoita.
« Viimeksi muokattu: 03.04.2010 klo 21:27:52 kirjoittanut Tertsi »

zeke

  • Jäsen
  • Viestejä: 44
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #436 : 05.04.2010 klo 12:19:15 »
Vaativaa tämä sarjakuvakeskustelu. Pitää kahlata 30-sivuinen säie läpi, että pääsee jotenkin kärryille, missä mennään. ja tämä vaiin yhdestä albumisarjasta. Toisaalta tämä keskustelu osoittaa erilaisine sivupolkuineen, että hyvästä sarjasta on kysymys, vaikka ekan albumin jälkeen moni tuntui olevan eri mieltä.

Onnekseni hankin kolme ilmestynyttä Valkosta Tiikeriä kertapumpsina ja luin ne putkeen. Suosittelen meneettelytapaa muillekin, jotka mahdollisesti vielä epäröivät. Näin tarinan, hahmojen ja piirtämisenkin kehittyminen tulee esiin upeasti. Ja viittaukset taaksepäin eivät jää vaivaamaan.

Yhtenä esimerkkinä taiteesta vaikkapa Conradin ihastuminen märällä kadulla ajaviin autoihin. Ykkösalbumissa sivulla 46, planssi 44, Aston Martin heijastuu vedestä vähän kuin harjoitelmana. Kakkosessa sivu 31, planssi 29, Cadillac Hong Kongin pankin edustalla on jo vallan komea. Kolmosessa sivu 43, planssi 41, San Franciscon sillan alitus (mikäs auto tässä?) on sitten ihan akvarelli - kerrassaan hieno. Katsokaapa katuvalaisinten ja sillan pylonien ja köysien heijastuksia... Lisäksi koko tuon sivun asettelu, ja sivun  pikku kuvien kuvakulmat ovat mielestäni oivallisesti tehtyjä, elokuvallisia. Conrad tuntuu käyttävän tämmöistä nopeiden leikkausten ja ison näkymän  yhdistelmää tarinan käännekohdissa.

Tätä lisää eli toivottavasti Apollo jatkaa tarinaa suomeksi, alussahan tässä vasta ollaan. Ja entäpä se tässäkin ketjussa monasti mainittu Innommables, rohkenisiko toivoa?
« Viimeksi muokattu: 05.04.2010 klo 19:47:22 kirjoittanut zeke »
-zeke-
"Ei painovoimaa oikeasti ole, vika on Maassa."

jinroh

  • Rocket Scientist
  • Jäsen
  • Viestejä: 964
  • Myöhäistä! Isin Shinjit ovat jo täällä!
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #437 : 05.04.2010 klo 20:40:19 »
Ehkä tämä tulee monelle yllätyksenä mutta ns. James Bond mallihan ei ole tiedustelupalvelujen suosima malli.
...
Mutta kuten ketjussa ovat muut todenneet on uskottavampaa että agentiksi valitaan ennemmin kielitaidoton yksilö...

Bondhan on noin laivastosta tiedustelupalveluun värvätty, opiskellut yliopistoissa, puhuu sujuvasti neljää kieltä ja välttävästi neljää muuta. Reilusti kolmenkympin ylittäneelle miehelle tuollainen tausta on täysin mahdollisuuksien rajoissa ja mahdollistaa yhtä sun toista.

Agenttinahan Bondin hahmo ja sille kirjoitetut tarinat ovat tietenkin aika epäuskottava, mutta fiktio. Eivätkä oikean elämän tiedustelumiehet ja -naiset ole useinkaan tuon kaliiperin kavereita, vaan paljon arkipäiväisempiä.
@--`-,-- Zettai unmei mokushiroku

pappa-sami

  • Bedevore
  • Jäsen
  • Viestejä: 845
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #438 : 07.04.2010 klo 10:59:23 »
Siirsin Tiikeri-spesifistä tekstiä takaisin tänne

Alixin henkilökuvan kehittely jättää kyllä silti edelleen toivomisen varaa. Miten niin tämän tason kiinalaisagentilla olisi kuvatun kaltainen moraali (ei saa tappaa)?! 

Viidennessä onnessa Alix on vielä uransa alussa, ei mikään tappokone. Nuoruuden ihanteet ja vakaumus joutuvat jatkossakin koetukselle.

Eivätkä oikean elämän tiedustelumiehet ja -naiset ole useinkaan tuon kaliiperin kavereita, vaan paljon arkipäiväisempiä.

Mutta on myös sellaisia tosielämän agentteja kuin Jack Cannon ja Edward Lansdale. Varsinkin jälkimmäinen oli monessa mukana, joidenkin mielestä jopa junaili JFK:n murhan:

http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Lansdale

Mara

  • Jäsen
  • Viestejä: 513
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #439 : 14.04.2010 klo 23:29:49 »
On jäänyt mietityttämään yksi asia. Sarjassa puhutaan tiuhaan jadelohikäärmeistä, jotka ovat minun käsitykseni mukaan valkoisten tiikerien opettajia ja neuvonantajia kaikissa(?) asioissa. Valkoiset tiikerit näyttävät olevan kaikki naisia. Mutta ensimmäisessä albumissa Zizhu syyttää Ghi-Tua siitä, että Ghi-Tu haluaa Alixin, naisen ja vielä kokemattoman sellaisen, jadelohikäärmeekseen. Mikä logiikka tässä on? Vai onko jadelohikäärme vain aasialainen termi, joka tarkoittaa sukupuolikumppania? Epätietoisuus iskee! Kaikenlaista sitä tulee ajateltua...

Kolmosessa sivu 43, planssi 41, San Franciscon sillan alitus (mikäs auto tässä?) on sitten ihan akvarelli - kerrassaan hieno. Katsokaapa katuvalaisinten ja sillan pylonien ja köysien heijastuksia.
Minusta tuo heijastus näyttää olevan tehty kuvanmuokkausohjelmalla...

EDIT: Jälkeenpäin ajateltuna tuo tehoste on aika käytännöllinen. Ei ehkä taiteellisin, mutta varmasti käytännöllisin.
« Viimeksi muokattu: 14.04.2010 klo 23:34:50 kirjoittanut Mara »

Hamilkar

  • Jäsen
  • Viestejä: 485
  • "ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhta"
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #440 : 15.04.2010 klo 00:18:05 »
On jäänyt mietityttämään yksi asia. Sarjassa puhutaan tiuhaan jadelohikäärmeistä, jotka ovat minun käsitykseni mukaan valkoisten tiikerien opettajia ja neuvonantajia kaikissa(?) asioissa. Valkoiset tiikerit näyttävät olevan kaikki naisia. Mutta ensimmäisessä albumissa Zizhu syyttää Ghi-Tua siitä, että Ghi-Tu haluaa Alixin, naisen ja vielä kokemattoman sellaisen, jadelohikäärmeekseen. Mikä logiikka tässä on?

'Olet kyllästynyt minuun ja haluat sen sijaan adoptiotyttäreni "jadelohikäärmeeksi" tunnusta pois!' Eli siis Ghi-Tu haluaisi tuon mukaan itse olla Alixin jadelohikäärme...

Mara

  • Jäsen
  • Viestejä: 513
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #441 : 15.04.2010 klo 09:24:43 »
Noh niin. Nyt se asia selkisi. Älykästä, että olen lukenut tuon lauseen väärin vaikka olen lukenut ekan albumin noin kymmenen kertaa... Älli ei tunnu toimivan kaikissa tilanteissa  ;D

pappa-sami

  • Bedevore
  • Jäsen
  • Viestejä: 845
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #442 : 15.04.2010 klo 16:09:10 »
Sarjassa puhutaan tiuhaan jadelohikäärmeistä, jotka ovat minun käsitykseni mukaan valkoisten tiikerien opettajia ja neuvonantajia kaikissa(?) asioissa.[/size]

Hsi Lai kirjoittaa kirjassa The Sexual Teachings of the White Tigress :

Lainaus
Jadelohikäärme on Naarastiikerin kumppani, mesenaatti ja suojelija. Hän huolehtii Naarastiikerin turvallisuudesta ja antaa sekä taloudellista että henkistä tukea. Jadelohikäärme ja Naarastiikeri ovat yhdessä kolmen vuoden ajan ja päättävät sitten haluvavatko erota vai jatkaa sopimustaan.

tertsi

  • Vieras
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #443 : 24.04.2010 klo 16:10:25 »
Valkoisen tiikerin toisen syklin toinen albumi, Nähdä Pariisi ja kuolla, on nyt luettu.

Tämä oli taas hyvä albumi. Petrasi edellisestä huomattavsti (Mikado-teoria). Tarinassa oli mukava tempo päällänsä ja yllättäviä käänteitä riittämiin. Conradin kuvakerronta on parhaimmillaan erittäin oivaltavaa, nyt kolkuteltiin usein parhauden portteja.  Mukaan tarinaan tuotiin uusia sivuhahmoja mm. Japanin keisarillisen perheen jäseniä, todellisia eläneitä ihmisiä. Ehkä tätä albumia ei kannata yrittää kuitenkaan myydä Japaniin...

Vaikka ruutujako olikin mielestäni erinomaista, niin Conrad saisi pikkuisen skarpata piirustuksiaan. Paikoitellen viiva hiukan tärisee tai on muuten epätarkkaa. Ei tämä suuri miinus ole, mutta kun tietää mihin hän halutessaan pystyy, niin pieni nillittäminen lienee perusteltua.


Albumissa on muutama kokonaisen  sivun kokoinen kuva.
Ne rytmittävät tarinaa mukavasti, ikään kuin aloittavat aina uuden luvun.
Ja niissä Conrad pääsee näyttämään vaivattoman tuntuista tilantunnunluontikykyään. Nuo isot kuvat ovat oikea ilo silmälle! Varsinkin ensimmäinen kuva japanilaisesta sodanjälkeisestä kaupunkimaisemasta on meikäläisen mieleen.

Toivottavasti sarjan julkaisu jatkuu Suomessa. Tämä Japanilaisten rosvoama ja piilottama sekä USA:n tiedustelupalvelun havittelema kulta-aarre on mitä kiehtovin aihe.

Tämä tarina voisi olla totta.   ::)
« Viimeksi muokattu: 24.04.2010 klo 16:19:47 kirjoittanut Tertsi »

Reima Mäkinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 9 859
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #444 : 24.04.2010 klo 16:19:17 »
Minusta tuo heijastus näyttää olevan tehty kuvanmuokkausohjelmalla...
Mä tykkäsin kans siitä efektistä ekalla kerralla. Toinen kerta oli jo liikaa. Eikä niitä ainakaan kokonaan ole koneella tehty sillä heijastuksissa näkyy auton alusta. Eli katselukulma on niissä ottetu huomioon.

Albumissa on muutama kokonaisen  sivun kokoinen kuva.
Ai 48 sivussa? Noissa kolmirivisissä sivuissa on muutenkin nihkeästi lukemista.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

tertsi

  • Vieras
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #445 : 24.04.2010 klo 16:31:03 »
Ai 48 sivussa? Noissa kolmirivisissä sivuissa on muutenkin nihkeästi lukemista.
Jep, 48:ssa sivussa.
Olen samaa mieltä, että albumit voisivat olla pidempiä, vaikkapa 60-sivuisia.
Nämä on vähän niin kuin novelleja. Alussa tämä ei niin haitannut kun albumeita tuli pari vuodessa. Nyt kun Conrad ja Wilbur tekevät tässä ohella siirtomaa-ajan Intiaan sijoittuvaa Raj-sarjaa, Tiikerikin ilmestyy harvemmin. Tämä 48-sivuisuus tuntuu mukavalta, kun näitä lukee alkukielellä, mutta kyllähän noi tulee suomeksi aika pikaisesti luettua. No, ainahan albumin voi lukea uudelleen.    ::)

Annan anteeksi nuo isot kuvat, koska ne on niin hienoja.
Edellisessä albumissa ne ei olleet noin onnistuneita, paitsi ensimmäinen, jonka voisin vaikka panna kehyksiin.

Tässäkin albumissa on vesiheijastuskuva. Se on kyllä tyystin erilainen kuin esim.
Viidennen onnen taidossa. Tai muissakaan aikaisemmin suomennetuissa albumeissa. Kyllä Conradia näyttää kiehtovan tuo vesielementti. Mitähän hän keksii puristaa siitä tulevaisuudessa?


Olen samaa mieltä kuin  Reima. Heijastus ei ole photoshopattu. Heijastuksen ja auton perspektiivi eivät ole samat. Heijastuksessa näkyy auton pohja, kuten Reimakin sanoi.
« Viimeksi muokattu: 24.04.2010 klo 16:55:41 kirjoittanut Tertsi »

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 777
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #446 : 24.04.2010 klo 16:35:00 »
sivumäärä ei ole kuitenkaan sama kuin luettavan määrä. jotenkin kokosivun ruudut tuntuu hurjalta 48 sivussa mutta ennemmin niinpäin kuin mihin on useammin törmännyt: sivuja satoja, joista luettavia ehkä tuurilla kaksi kappaletta.

tertsi

  • Vieras
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #447 : 24.04.2010 klo 16:39:27 »
sivumäärä ei ole kuitenkaan sama kuin luettavan määrä.
Aivan.
Vaikka Moebiuksen Arzakissa ei ole kovinkaan montaa kuvaa, niin sitä on tullut tutkailtua enemmän kuin moniakaan täysimittaisia albumeita.

edit:
Minusta juuri suomeksi ilmestynyt "Viidennen onnen taito" on lyhyydestään huolimatta erinomainen albumi. Todella napakka tarina ja täynnänsä nokkelia oivalluksia. Ja Conradin piirrokset on parhautta. Mielestäin.
« Viimeksi muokattu: 24.04.2010 klo 16:50:44 kirjoittanut Tertsi »

Reima Mäkinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 9 859
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #448 : 24.04.2010 klo 16:58:02 »
sivumäärä ei ole kuitenkaan sama kuin luettavan määrä. jotenkin kokosivun ruudut tuntuu hurjalta 48 sivussa mutta ennemmin niinpäin kuin mihin on useammin törmännyt: sivuja satoja, joista luettavia ehkä tuurilla kaksi kappaletta.
Tietenkin näin, mutta kun luin Tiikerin perään uuden Tempon niin siinä Piko & Fantasio-seikkailussa tuntui olevan luettavaa ja katseltavaa tuplasti (58 sivussa) edelliseen verrattuna. Varsinkin eurosarjiksissa ja vaikka Aku Ankassa ruutujen määrä on aika ratkaiseva. Perussarjakuvassa ruutujen määrä kertoo aika suoraan siitä minkä verran mukaan mahtuu juonenkäänteitä.
Ääripäitä tässä mielessä edustavat sitten jotkut mangat ja 50-luvun amerikkaaiset kauhusarjikset, joita ei voi verratakaan ns. normitavaraan. Myös taidesarjikset ovat asia erikseen, niihin voisi lukea myös mainitun Arzakin.

Vielä noista kokosivun ruuduista. Tulee mieleen Tintti ja kultasaksinen rapu, jossa oli vähän sellaista fuskumeininkiä just niiden isojen ruutujen kanssa. Mutta en minä silti näkemättä tuomitse, joihinkin juttuihin voi hyvinkin sopia. Oikeinkäytettynähän se on ihan hieno homma. Sen sijaan kun jossan marveleissa näkee käytettävän isoja ruutuja ja täytettävän ne isoilla lihaksilla, niin siinä on kyllä vielä enemmän "vikaa" kuin perusmangoissa, joissa sentään on sitten muuten enemmän luettavaa.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

tertsi

  • Vieras
Vs: Valkoinen tiikeri
« Vastaus #449 : 24.04.2010 klo 17:03:01 »
Vielä noista kokosivun ruuduista. Tulee mieleen Tintti ja kultasaksinen rapu, jossa oli vähän sellaista fuskumeininkiä just niiden isojen ruutujen kanssa.
Kultasaksisessa ravussa niissä isoissa ruuduissa oli sama asia kuin viereisen sivun pienessä ruudussa. Ne ei tuoneet tarinaan mitään lisää, vaan olivat pelkkiä kopioita.

Olen joskus lukenut syyn noiden isojen kuvien käyttöön, mutta en nyt muista mikä se oli. Tarina oli tietenkin liian lyhyt normaliin Tintti-albumiin verrattuna, mutta miksi. En muista.