Kirjoittaja Aihe: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)  (Luettu 63496 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #135 : 22.09.2015 klo 23:08:27 »
Scifi-sarja Drifter on viihdyttävää menoa, vaikka kohdallani olikin jäädä avausnumeroon.

Toistaiseksi sarja on ylittänyt ensimmäisen, viiden numeron mittaisen tarinakokonaisuuden.

Kokonaisarvosana on hyvä, joskin käsikirjoitus tässä ei niin loista. Ajoittaisesta kompuroinnista huolimatta Ivan Brandon saa tarinansa kulkemaan. Mikä tärkeintä, lukijalla on mukavan kutkuttava tunne, että jotain jännää on tulossa.

Sen sijaan yrmyt kyrmyt henkilöhahmot ja saarnaamiseensa sekoava pastori (onko niitä sarjakuvissa muitakaan) ovat pylperöstä.

Sarjan kuvittaja, Nic Klein, luo sivuille voimakkaan tunnelman ja loihtii scifi-elementteihin hienoa ihmeen tuntua, jonka voimin tätä jaksaa hyvin lukea.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #136 : 25.09.2015 klo 21:54:06 »
Brian K. Vaughan ja Steve Skroce marssittavat yhdysvaltalaisjoukot pohjoisrajan yli sarjassa We Stand On Guard, joka kuvaa kanukkien vastarintaa lähitulevaisuudessa.

Lähtökohdat ovat hilpeän satiirin värjäämät, mutta tässä on runsaasti sellaista hivenen ilkeää pohjavirettä. Hyviä ideoita on varastettu just oikeilta suunnilta. Näihin lukeutuu Dan Simmonsin Hyperion-sarjassa ideoima virtuaalikidutus.

Skrocen Marvel-mutanttisarjoihin takomat kuvitukset eivät aikanaan tehneet suurta vaikutusta, niitä on joskus suomennettukin.

En tiedä mitä mies on tässä välillä tehnyt, mutta tätä nykyä Skroce on kypsynyt aiempaa suurempiin raameihin, ja jäljessä on selkeitä Dave Gibbons -vaikutteita.

Tarpeetonta tätä on kai sanoa, mutta Matt Hollingsworth värittää taas hienosti.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #137 : 11.10.2015 klo 23:10:11 »
They're Not Like Us -sarjan ensimmäinen kokoelma Black Holes for the Young (2015) on kangertelevaa kerrontaa, pikkuvanhaa dialogia ja muutoinkin hioutumatonta suoritusta Eric Stephensonin kynästä.

Käytännössä mennään premissi edellä, eikä jälki ole lainkaan kaunista. Lähtökohdaksi on otettu hieman mitä jos -tyylinen leikki siitä, millainen X-miesten elämästä muodostuisi, ellei Professori-X uskoisi mutanttien ja ihmiskunnan rauhanomaiseen yhteiseloon. Kovia kokeneet mutantit tämä muita voimakkaampi "The Voice" johdattaa paranoian ja piilottelun kahlitsemaan maailmaan, jossa yhteiset kokemukset haetaan vanheimpainmurhasta ja muusta vähemmän hilpeästä.

Teiniangstia ja kyynisyyttä on muille jakaa, mutta Stephensonin vihjaukset kierommista juonikäännöksistä pitävät mielenkiintoa yllä. Tällaisten supersankarointien taso on Imagella kuitenkin niin korkea, ettei ihan rahkeet riitä jatkoon, tämä siis jää kohdallani tähän.

Kuvittaja, Simon Gane, on Jordie Bellairen onnistuneen värityksen ansiosta kelpo katseltavaa, mutta ei räjäytä pankkia.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #138 : 14.10.2015 klo 05:53:34 »
Invisible Republic kertoo ankeasta tulevaisuudesta, jossa toimittaja alkaa penkoa mahtimiehen hämärää menneisyyttä. Liikutaan siis enemmän ja vähemmän tulevaisuudessa.

Corinna Bechko kuvittaa likaista ja ankeaa scifi-maailmaa hienosti, mutta Gabriel Hardman laahaa hitaasti kulkevan käsikirjoituksensa kanssa. Kyllä mies hyvin kirjoittaa, ja genresekoitus on jollain tavoin ihan toimiva, mutta on tämä jotenkin niin kirjallinen poljennaltaan, ettei tähän mitenkään saa sovitettua lukutahtia.

Lisäksi sekin tässä nyppii, että lukijan uteliaisuutta pitäisi ruokkia kunnolla, nyt tämä vain härnää makunystyröitä. Ensimmäinen kokonaisuus ei millään ylipuhu lukijaa katsastamaan jatkoa.

Ja ihan totta, eikö tällä foorumilla kukaan lue Imagea? Curt harvakseltaan jakaa Luettua-ketjuun lukukokemuksiaan.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 777
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #139 : 14.10.2015 klo 09:31:26 »

Ja ihan totta, eikö tällä foorumilla kukaan lue Imagea? Curt harvakseltaan jakaa Luettua-ketjuun lukukokemuksiaan.

Lukee tietty. Yksi parhaista kustantamoista missään.
En minä noista kaikista mainitsemista sarjoista jaa kantaasi mutta aina ei vaan jaksa/ehdi jakaa omia koemuksiaan. Ja syy ei ole kehnoissa sarjakuvissa.

Viimeksi luin Imagelta Ody- C ensimmäisen albumin, Matt Fraction ja Christian Ward päivittävät Odysseian avaruuteen.
Isoimpana muutoksena ei ole se että on siirretty tähtiin vaan ns rule 63. Hahmojen sukupuolet jumalia myöten on käännetty päinvastoin.
Tämä lisää lukukokemuksen mielenkiintoisuutta Homeroksensa tuntevalle.
On tämä silti hieman liian tekstiraskas soudettava. Wardin psykedeelinen meininki on tasokas sarjakuvallinen LSDtrippi, mutta kun sarjakuvansa tuntevalle muotokieli on tuttua jo Frank Millerin Roninista.

Mutta että ketjun nimen mukaan olennainen Image-sarja? No ei ole. Hyvä ja pistää useimmat Bande dessineet, Mangat ja amerikkalaiset sarjakuvat nippuun muttei olennainen lafkan omassa tuotannossa.

kespa

  • Jäsen
  • Viestejä: 839
  • Iron Knights - Tulossa maaliskuussa 2014
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #140 : 14.10.2015 klo 18:02:20 »
Viimeisen vajaan puolen vuoden aikana on tullut ihan tosissaan katseltua vähän enemmän Imagen sarjoja, mutta ajan vähyys ja laiskuus on osaltaan ollut syynä, ettei niistä ole tullut tänne kirjoitettua. Tällä hetkellä lukulistalla on sarjat Nailbiter, Outcast, Southern Bastards, Saga ja Walking Dead, josta innostuin taas todella pitkästä aikaa muutaman uusimman kokooman jälkeen. Lisäksi Wytchesistä tykkäsin. Tuosta listasta nyt ehkä vähän voi päätellä millainen kama on purrut. Onko lisää suosituksia tuon listan perusteella?

Yhden alpparin lukuun taas ovat tänä aikana jääneet Sex, Low, Chew, Sex Criminals ja varmasti joku muukin, joka ei vaan nyt äkkiseltään tule mieleen. En suinkaan sano noitakaan sarjoja huonoiksi, itse asiassa päinvastoin, mutta eivät silti vaan ihan täysin kolahtaneet omaan makuun. Huolestuttavaa, kun sex-alkuiset jutut ei kiinnosta:)


Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #141 : 14.10.2015 klo 20:52:00 »
Mutta että ketjun nimen mukaan olennainen Image-sarja?

Minä en tuota olennaista ole ketjun nimessä nähnyt enää aikoihin. Täältä ne luettavat löytää paremmin kuin yleisestä luettua-ketjusta. Saisi vaikka koko nimen muuttaa, onhan tuo Wildstorm sekään enää historiaa.

amasofi

  • Jäsen
  • Viestejä: 164
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #142 : 14.10.2015 klo 22:40:04 »
Alex + Ada vol 1-3 kelasin läpi reilu kuukausi sitten ja niiden sisältö - erityisesti narratiivin tasolla - vetosi kyllä muhun. Ihanan erilaista herkkää draamatasolle vivahtavaa kerrontaa. Jo visuaalisuuskin oli tietyllä poikkeuksellisella tavalla ihanan viipyvää ja hidasta.

Prophet vol 1-4 sen sijaan meni kyllä pakkolukemisen puolelle. Ehkä toinen lukukerta voi olla mielekkäämpi, mutta tää eka kyllä todella oli niinkuin jossain on kuvattu LSD-huuruista Conania. Oli erittäin haastava pysyä mukana missä mennään ja mikä on koko jutun juoni ja silloin luonnollisesti turhautuu. No tästä ekat 20 numbaa ei sisälly näihin laitoksiin. Vuosia sitten julkaistussa vol 0,5 on muistaakseni numbat 1-7, mutta sitä ei enää saa uushankinnan kautta.

Lukujonossa hyllyssä on Low, Invisible Rebublic, Wytches, Birthrigt, Black Science, Roche Limit sekä Descender. Odottelen aina että osia on vähän enemmän ennen aloitusta, jotta pääsee kunnolla imuun. Tohon Black Scienceen varmaan hyppään Imagen seteistä seuraavana (kunhan saan ekana kelattua parikymmentä Dynamiten Red Sonja kokoomalaitosta).

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 777
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #143 : 26.10.2015 klo 23:36:52 »
Autumnlands vol 1: Tooth & Claw


Oletko koskaan miettinyt millainen George Orwellin Eläinten vallankumous olisi Westerosissa? Tai jos Kenneth Grahamen kaislikossa suhisee olisi yhtä Conan-vaikutteinen kuin on mutta ottaisi kaiken irti Tolkienin maailmasta?
Olet vai?
No se yllätti.

Mutta tuumitko että siinä olisi samalla vaikutteita Terminatorista?
No sitähän minäkin.

Kurt Busiekin kirjoittama ja Tragedy seriesista tutun Benjamin Deweyn henkeäsalpaavasti kuvittama Autumnlands antaa antropomorfisen maailman jossa taikuus on totta.
Mutta tämä ei ole laiskaa disneyn pullaosrsahumppaa, tässä eläimet ovat eläimiä ja Disney näkee märkiä unia että sarjakuvansa olisivat tällä tasolla.
Toisin kuin Ankardossa ihmisiä ei ole....paitsi ehkä yksi...

magia on pettämässä, katoamassa  ja toisin kuin tolkienin reaktiviiset aatelisnysvät Autumnlandsin Gharta yrittää korjata asian. Joskin toisin kuin villisikamaagileidi  Sandorst pöllö on enemmän kuin Tolkienin tai historian yläluokkaiset houkat.
Tästä ei seuraa hyvää.

Kääntämällä fantasian kliseet loogisiin loppupäätelmiinsä Busiek tutkii henkilöidensä motiiveja toiveita ja haluja tavoin joka ihmishahmoilla juuttuisi paikoilleen. Mitä Blacksad teki noirissa Busiek siirtää fantasiaan, olematta eskapisti tai falski.
Deweyn valokuvatarkka mutta herkkä piirros tekee siirtymästä välittömän, tavalla johon tietokonetehosteet eivät vieläkään pysty.



Tarina on yhtä aikaa ihmeen tuntua ja raudanmakuinen kaikessa naturalismissaan. Pahinta petoakin tarvitaan ja häivähdys rinnakkaismaailmaa rikastaa tarinaa.
Eläinhahmot saavat näyttämään sadulta ja sitä se onkin, mutta se on satu josta ei ole siivottu ikäviä asioita, petosta, pettymyksiä, kuolemaa ja virheitä.

Autumnlands ei alkunsa perusteella ole noille herkille ja vaikutusalttiille, johdateltavissa oleville suunnattu.
Autumnalnds on raaka Grimminkin velkansa muistava tarina jota EI ole latistettu "aikuisille".
« Viimeksi muokattu: 27.10.2015 klo 00:12:44 kirjoittanut Curtvile »

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #144 : 14.11.2015 klo 17:53:13 »
Autumnlands vol 1: Tooth & Claw

Kiitoksia vinkistä! Tähän olisi varmaan tullut tartuttua joskus vuosien kuluttua jonkin Busiek-lukuprojektin ohessa.

Sarja on kuitenkin täysi kymppi, mukava olla siis kelkan kyydissä heti alusta lähtien.

EDIT: Jännä juttu, että tässä on lainattu aivan kaikkea lähtien nyt vaikkapa vanhoista lasten piirretyistä ja silti kokonaisuus maistuu raikkaalta.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #145 : 08.05.2016 klo 22:34:46 »
Scifi-sarja Drifter
...
Sarjan kuvittaja, Nic Klein, luo sivuille voimakkaan tunnelman ja loihtii scifi-elementteihin hienoa ihmeen tuntua, jonka voimin tätä jaksaa hyvin lukea.

Eipä jaksa. Kirjoittaja lupaa ja lupaa, mutta on tämä täysin sisällytyksetöntä höpöä. Mene siitä ajelehtimasta, Drifter!

amasofi

  • Jäsen
  • Viestejä: 164
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #146 : 09.05.2016 klo 22:53:05 »
Imagen Black Science tradet 1-3 kelasin läpi. Huikeista hehkutuksista esim. goodreadissa huolimatta jouduin kyllä pettymään. Aika tusinakamaa mun mielestä - ainakin kerronnan tasolla - sisällön kerronta jäi siis kovin keveäksi.

Doc Lomapäivä

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 807
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #147 : 18.05.2016 klo 14:25:49 »
IDW julkaisee Jim Thopsonin Tappaja sisälläni (Jim Thompson’s The Killer Inside by Devin Faraci and Vic Malhotra). Tämä voisi jopa kinuta suomeksi!

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #148 : 18.05.2016 klo 15:50:03 »
IDW julkaisee

Olisiko perustettava uusi ketju IDW-sarjoille? Eivät ne ainakaan Image-ketjuun kuulu.

JV

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 048
Vs: Image Comics -sarjat (ml. vanhempi Wildstorm)
« Vastaus #149 : 19.05.2016 klo 12:44:32 »
Olisiko perustettava uusi ketju IDW-sarjoille? Eivät ne ainakaan Image-ketjuun kuulu.

Samalla voisi vaikka korjata tuon otsikon kirjoitusvirheen?