Kirjoittaja Aihe: Romano Scarpa  (Luettu 49249 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Sampsa Kuukasjärvi

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 4 968
Vs: Romano Scarpa
« Vastaus #135 : 08.04.2024 klo 18:31:08 »
Esitätte hienoja ideoita! Joo, yksittäiset Scarpa-julkaisut ovat toki realistisempia kuin koko kirjasto. Tulisipa edes yksi mietitty ja hyvin toimitettu taskukirja. Liian usein suomalainen toimitus vain huiskaisee Disney-tekijöiltä jonkin koosteen, jonka sarjoista suurin osa on jo julkaistu aiemmissa erikoisjulkaisuissa, ja tosiaan pelkkään Barksiin ja Rosaan on jämähdetty aivan karmeasti.

Huhhuh, millä vauhdilla italialaiset tykittivät koko sarjan. Viimeinen teos näyttäisi sisältävän enimmäkseen vain Scarpan kuvitusta (SELVENNYS: eikä niinkään sarjakuvia).
« Viimeksi muokattu: 08.04.2024 klo 22:35:47 kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi »

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 5 796
 • Leopard-tankkeja Ukrainaan ja vähän äkkiä!
Vs: Romano Scarpa
« Vastaus #136 : 11.04.2024 klo 21:22:20 »
Tein tästä Italian Romano Scarpa kirja-sarjasta oman excel taulukon (valitan se on tosi pitkä...ei mahu kvaakkiin mitenkään)

Laskeskelin, että pelkästään sarjakuvia on noin 532 kpl, josta sivuja noin 15357 ja en ottanut mukaan ei disneyjä.

Julkaisematta on 107 sarjakuvaa ja sivuja noin 2536 s.

Sitten on ensimmäinen julkaisu Suomessa, josta puuttuu jotain verrattuna alkuperäiseen...voi olla että jossain Suomessa julkaistuissa voi olla tää kokonaan., mutta tässä nyt arvio.

Sarjakuvia josta puuttuu jotain tai ei ole täydellisiä suomessa noin 71 kpl ja sivuja noin 2905

tietenkin haluisimme kaiken eli 107 + 71 = 178 sarjakuvaa ja sivuja 2905 + 2536 =5441

Jos Sanomat julkasis nämä niin olisi kiva!

Noista Italian sarjasta siis tein excelin, missä kaikki Suomen puutokset. Pitää se vielä tarkistaa ja tehdä vähän muutoksia. Mutta jos sanomat ei osaa tai jaksa tehdä tällaista listaa ja julkaista noi puuttuvat, niin multa saa...kaikki muu on tekosyitä.

No jos päätettäisiin, että koko tuo Italian sarja julkaistaisiin täällä Suomessa. Ei ole kannattavaa sitä julkaista vuoden isisällä niinkuin Italiassa. Minusta kerran kuussa olisi ihan hyvä. Silloin koko sarja kestäisi 4 vuotta ja 3 kuukautta...Jouluisin voisi tulla yksi lisää, joten homman voisi supistaa 4 vuoteen. Se olisi ihan jo hyvinkin mahdollinen. Suomessa ei varmaan hinta yhdellä kirjalla tule olemaan tuo 7,99 euroa vaan ehkä 9,99 euroa (en tiedä paljon tosta menee ALVia ja nostaako Purra lisää ALVia tulevaisuudessa). Mutta 10 euroa kuussa vielä menettelisi ja 4 vuodessa homma olisi paketissa. Slloin tämä voisi toimia! Olisihan se kiva saada kaikki Scarpalta kirjahyllyyn...vaikka tuossa vähän vertasin noita kirjojen sisällysluetteloita ja Inducksia. Ei taida ihan 100 % olla kattava, jotain pientä saattaa jäädä pois.

Nyt annan vähän Excel-sormeni levätä...on muutaman päivän tässä ahkeroinut kovasti...sitten tarkastan listan, että onko siellä virheitä.
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 5 796
 • Leopard-tankkeja Ukrainaan ja vähän äkkiä!
Vs: Romano Scarpa
« Vastaus #137 : 11.04.2024 klo 21:43:35 »
Noi vanhat Scarpat on lähinnä noissa Aku Ankan taskukirjoissa. Sitten niistä ei enää tehdä uusinta-kirjoja. No uusintoja varmaan taskukirjaan tai teemakirjoihin tulee, mutta onko niissä muuteltu kuvia tai tekstejä. Tehdäänkö ne alkuperäisinä.

Jos italian-sarja olisi alkuperäinen, niin se olisi kyllä huippu. Toivottavasti eivät rupea modernisoimaan niitä mitenkään...sama juttu Suomessa, jos tää tulee meille, niin alkupeärinen käännös oltava tai tosi lähellä Italian Topolinon vastaavaa. Varoituksen sisällöstä voi laittaa sinne takakanteen ei muuta.
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)