Kirjoittaja Aihe: Petri Hiltunen  (Luettu 129996 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

echramath

  • Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
  • Avustava toimittaja
  • *
  • Viestejä: 3 255
Vs: Petri Hiltunen
« Vastaus #450 : 07.01.2020 klo 22:50:04 »
Muistinpas yhtäkkiä, että minulla on tämäkin osa (ostin taas joululahjaksi sarjakuvia ja melkein unohdin, että olin laittanut tämän oman kokoelman lisän mukaan). Ontot kukkulat uusiopainoshan on Zum Teufelin, Valheiden kansa Täyden Käden, molemmat on painettu Virossa mutta eri painoissa ja lopputuloksena kirjat ovat melkein, mutteivät aivan, saman kokoiset ja on pinnan kiiltävyydessäkin eroa. Jotakuta harmittaa tämmöinen luultavasti ihan vietävästi.

Koska piirit ovat niin pienet ja jollain tasolla tuntee molemmat taiteilijat ja molemmat kustantajat, joten jäävään itseni mistään kovin kriittisestä tarkasteluista, mutta kerrottakoon että Hiltunen on edelleen sama Hiltunen eikä tämä ole semmoinen "vuosien jälkeen" jatko-osa, jossa olisi käsikirjoituksellisia ratkaisuja, jotka paskovat alkuperäisen päälle (niitähän on nähty viime aikoina eri konteksteissa). Oravaisen taide on valkoisilla sivuilla aika epätasaista, mutta mustat sivut toimivat oikein hyvin, vähän tulee joku Rien Poortvlietin piirtämät tonttuja jahtaavat mörököllit kohtaamassa Judgment on Gothamin.

Että kyllähän nämä kannattaa kaikkien lukea, jotka osaavat suomea, eivät vierasta sarjakuvaa tai eivät vierasta yliluonnollisia aiheita.
I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag

Petteri Oja

  • Juudas itselleen
  • Jäsen
  • Viestejä: 8 172
Vs: Petri Hiltunen
« Vastaus #451 : 08.01.2020 klo 00:40:28 »
kirjat ovat melkein, mutteivät aivan, saman kokoiset ja on pinnan kiiltävyydessäkin eroa. Jotakuta harmittaa tämmöinen luultavasti ihan vietävästi.

Ja toisessa on pyöreä ja toisessa suora selkä, kiäh kiäh... No ei vaan, alunperin näistä oli tulossa tyystin eri kokoiset ja näköiset, eli yhteistä ulkoasua ei edes tavoiteltu. Molemmat kustantajat vaan päätyivät loppujen lopuksi aika samanlaisiin ratkaisuihin.

Jukka Laine

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 37 089
Vs: Petri Hiltunen
« Vastaus #452 : 22.01.2020 klo 16:13:47 »
Valheiden kansa on luettu, jo onhan se pirun tunnelmallinen ja jännittävä. Ei edellytä Onttojen kukkuloiden tuntemista.

Valheiden kansa itse tuntuu olevan jonkinlainen Valemedian valtias. Eräänlaisia maagisia persuja siis. Symboliikkaa? Jäi epäselväksi olivatko alun ministerit, liikemiehet ja poptähdet vanyoita, vai pelkkiä pelinappuloita. Jatkoa tämäkin tarvitsee.

Lopputaistelu kurottiin kasaan turhan äkkiä ja piirtäjä voisi olla parempi. Muuten ihan Hiltusen parhaita ja yleensäkin parhaita kotimaisia koskaan.