Kirjoittaja Aihe: Divareista  (Luettu 408282 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

warthog

 • Jäsen
 • Viestejä: 49
Vs: Divareista
« Vastaus #1305 : 24.08.2020 klo 16:24:08 »
Onkohan Kaleva nyt koronan takia kiinni tms.?  ???

Sampsa Kuukasjärvi

 • Avustava toimittaja
 • *
 • Viestejä: 4 306
Vs: Divareista
« Vastaus #1306 : 28.08.2020 klo 17:58:11 »
Suosin divareissa kivijalkaliikkeitä siksi koska niissä näkee kunnolla sen mitä on ostamassa ja koska niissä voi jutella asiantuntevan henkilökunnan kanssa. Joskus kuitenkin keräilyharrastuksessani joudun asioimaan nettidivarien kanssa.

Nettidivareista minulla on melko hyvä kokemus. Usein ostoksen maksutiedot tulevat sähköpostiin vuorokauden sisällä, ainakin ensimmäisenä arkipäivänä. Ja ostajan maksun jälkeen postitus lähtee yleensä hyvin nopeasti ja tuotteet on hyvin pakattu. Ainakin yksi divari jopa postittaa tuotteet aivan välittömästi ja panee lähetyksen mukaan paperilla maksutiedot.

Miinuksena nettidivareissa on tietenkin se, että tuotteiden kuvaus jää vajaaksi. Usein tuotteen takakannesta ei ole kuvaa, joskus jopa ei ole olemassa mitään kuvaa tuotteesta. Minulle on muutaman kerran käynyt niin, että kuntoluokitus on ollut puutteellinen: sarjakuvassa on esim. ollut tarttunutta painomustetta, jota myyjä ei ole kuvaillut, tai kirjasta ovat erilliset paperikannet puuttuneet, vaikka kirjan on sanottu olleen täydellisen ehjän.

Pari ikävää seikkaa tulee mieleen. Eräällä tunnetulla ja hyvällä helsinkiläisellä divarilla on aivan liian piiiiitkä postitusaika, usein kestää kaksi viikkoa ennen kuin saa tuotteet kotiin. Se on nykyaikana ikuisuus; saammehan jopa Jenkkilästä paketin samassa ajassa. Olen siksi päättänyt, että toistaiseksi jätän sieltä sarjiksia ostamatta ja ostan niitä vähän kalliimmallakin kilpailijoilta, koska saan ne sieltä varmuudella nopeasti.

Eräs tamperelainen divari pitää nettikauppaa, jossa voi klikata tuotteita ostoskoriin. Tuote muuttuu nettisivulla myydyksi ja ostajaehdokas saa ostoksesta normaalin tilausvahvistuksen tilauksen vastaanottamisilmoituksen, mutta mitään ei kuulu myyjältä sen jälkeen! Soittoihin, tekstiviesteihin ja sähköposteihin ei vastata. Tai tällainen kokemus ainakin minulla on ihan viime ajalta: yli kaksi viikkoa on ollut hiljaisuutta. Ihan käsittämätöntä ja todella turhauttavaa. Jos divarin omistajalla on loma tai sairaus tai jokin muu ongelma, automaattiviestiin pitää tietysti panna maininta siitä, ja voin silloin hyvin odottaa pari viikkoa turhautumatta.

LISÄYS: Selvennän, että tamperelaiselta divarilta tuli vain automaattinen viesti tilauksen vastaanottamisesta. Se ei ole vielä tilausvahvistus. Olen odottanut yli kaksi viikkoa maksutietoja ja soittanut ja kirjoittanut niiden perään.
« Viimeksi muokattu: 28.08.2020 klo 19:58:20 kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi »

kaitsu016

 • Jäsen
 • Viestejä: 55
Vs: Divareista
« Vastaus #1307 : 02.09.2020 klo 19:00:38 »
Kiitoksia kaikille tuosta Retro-Reittu divarista kirjoitelleille (https://divarit.com/retro-reittu). Päätin harrastaa kotimaanmatkailua lomallani ja kävin pistäytymässä tuolla(kin). Aivan uskomaton paikka! Moista sarjakuvavalikoimaa saa hakemalla hakea muista Suomen divareista. Paikka on keskellä ei mitään ja Pääkaupunkiseudulta katsoen sinne on melkoisesti matkaa, mutta kyllä kannattaa käydä! Myyjä on erittäin mukava. Hinnatkin olivat kohtuullisia.

Jurvan divari on kyllä hyvä paikka. Neljä kertaa olen käynyt ja aikaa kuluttanut siellä viitisen tuntia. Viimeisellä kerralla en meinannut enää löytää mitään minulta puuttuvaa joten nyt pakko pitää vähän taukoa ja odottaa että jotain uutta saapuu hyllyihin. Puolet ajasta yleensä tuolla käydessä menee myyjän kanssa jutellen.

VesaK

 • Avustava toimittaja
 • *
 • Viestejä: 15 826
 • Kuka mitä häh?
Vs: Divareista
« Vastaus #1308 : 04.12.2020 klo 20:52:22 »
Nyt on kulttuuriteko! Tomi "Kung Fu poliisi" Tuominen on ostanut Turun Alfa Antikvan!
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Miqz

 • Avustava Slemmy
 • Avustava toimittaja
 • *
 • Viestejä: 1 566
 • Riipivä jännityspommi!
Vs: Divareista
« Vastaus #1309 : 04.12.2020 klo 21:05:55 »
Nyt on kulttuuriteko! Tomi "Kung Fu poliisi" Tuominen on ostanut Turun Alfa Antikvan!

Hieno uutinen! Pertti oli jo vuosia etsinyt siihen ostajaa/jatkajaa. Pääsee hänkin ansaittujen eläkepäivien viettoon. 30 vuoden aikana tuli paljon tehtyä hankintoja Pertiltä, ja myös myytyä tavaraa. Kerran hän hiihtomiehenä hiihtolomareissulla haki myymäni lehdet Rovaniemeltä matkan varrella.
"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"

warthog

 • Jäsen
 • Viestejä: 49
Vs: Divareista
« Vastaus #1310 : 10.01.2021 klo 16:57:21 »
Onko kenelläkään tietoa onko Kaleva lopettanut toimintansa kokonaan?