Kirjoittaja Aihe: Divareista  (Luettu 427495 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Storm

 • Jäsen
 • Viestejä: 335
 • Elämä ei ole aina helppoa.
Vs: Divareista
« Vastaus #15 : 18.05.2004 klo 10:47:00 »
En huomannut tätä keskustelua missään, mutta jos tälläinen on, niin minut voi listiä siitä hyvästä.
Niin ihan ajattelin kysyä, että millaisia divareita on siellä päin missä asut ja onko sarjakuva ja muukin tavara tarjonta hyvä vai huono?
Ja onko suositeltavia paikkoja, jossa voisi ihan hyvin käydä, jos sattuu käymään sielä kyseisessä paikassa.
Tarjoavatko ne mitään vai ovatko ne ihan turhaan sielä?

Raahessa on ainoastaan Antikvaari (aika yleinen nimi divareilla?) ja Kirja & Kasetti myös.

Antikvaarissa lehtien tarjonta on aika hyvä varsinkin vanhojen hämiksien sekä Ryhmä-Xn kohdalla, paitsi Rx lehtiä on mennyt aika paljon. Mutta myös siinä pienessä liikeessä on muitakin vanhoja sarjakuvia, joita en muista jopa vanhoja Hulkeja on ihan tarjolla. Ja myös aku ankan taskukirjoja, myös Tex Willereitä on sielä.

Kirja & Kasetissa sarjakuva tarjonta on heikkoa. Ei paljoa mitään sarjakuvia ja enimmäkseen niitä uusimpia hämiksiä 1988-1990 Ryhmä-X lehtiä ei siis ollenkaan muita lehtiä paljoakaan sielä ole.
Aksuja on tietysti niitäkin aika paljon, sillä niitä on melkein jokaisessa divarissa...

Oulussa vuorostaan tiedän vain 5 divaria, joista kahdessa ei ole mitään sarjakuva lehti tarjontaa ja yhdessä menee aika heikosti, kun taas kahdella divarilla on jo hieman enemmän lehtiä sekä kirjoja, että levyjä. Eli ei täällä ole kunnon omaa sarjakuva kauppaa, vaan ainoastaan divarit ja se on tietysti harmillista...
Mutta muiden vuorohan se olisi...

ps. pahoitteluni, etten muista niiden divareiden nimiä ja katuosoitteita.
« Viimeksi muokattu: 18.05.2004 klo 10:47:26 kirjoittanut Storm »
I live, when my heroes live...

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 051
 • <><
Vs: Divareista
« Vastaus #16 : 18.05.2004 klo 11:19:22 »
Tampereella on moniakin divareita, joissa kaikissa en ole edes käynyt.
Paras on kuitenkin Lukulaari. Siellä voisi viettää vaikka kuinka kauan penkoen lehtiä ja kirjoja.
Hämeenpuistossa on Lehti-antikva (vai mikä sen nimi on), joka on kanssa hyvä.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 556
 • Kuka mitä häh?
Vs: Divareista
« Vastaus #17 : 18.05.2004 klo 12:08:35 »
Turusta voi ehdottomasti suositella Alfa Antikvaa Yliopistonkadulla sekä Omituisten opusten kauppaa Puutorilla. Sarjakuvamielisille siis. Vaskikarin antikvariaatti Brahenkadulla on Turun vanhin divari. Sieltä löytyy kohtalaisen paljon keräillysarjiksia, mutta hinnat saattavat olla ihan miten päin vinksallaan tahansa.
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Tuuk42

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 221
 • "En pidä minään"
Vs: Divareista
« Vastaus #18 : 18.05.2004 klo 13:40:43 »
En aivan kaikkia täällä Helsingissä olevia divareita lähde luettelemaan koska en kaikkia muista tai edes ole käynyt kaikissa.

Tärkeimmät:

Kulkukatin Poika. Valikoima on laaja, ja hinnat kohdallaan. Lisäksi alennusta saa helposti vaikka ei erikseen vinkuisi. Löytyy myös muutamia omakustanteita. (tosin ei kovin montaa.)

Kukunor. Aikaisemmin Tampereella ollut krääsäkauppa. Myös import sarjakuvia. Hinnat pilvissä.

Goodfellows. Englannin kielisten sarjakuvien valikoima on erittäin laaja. Hinnat ovat amerikan hintoja dollareista euroiksi muutettuna. Myös keräilypatsaita ja laaja vaikoima mangaa, josta lisäpisteet.

Fennica. Laaja valikoima. Goodfellowsin ohella suurin erikoisliike keskustassa.

Lisäksi Kallion ja Sörnäisten suunnalla on suurinpiirtein divari kahden korttelin välein.


Tikkurilassa on kaksi divaria. Anno Domini on pieni ja keskittynyt lähinnä kirjoihin. Sarjakuvia löytyy muutamia perusdivari lehtiä. Toinen Tikkurilan divcari on Pepes´Special. Specialista löytyy paljon sarjakuvia ja hinnat ovat usein alhaalla. Myös huomattavan suuret määrät vinyylejä, CD:itä sekä VHS ja DVD videoita. Kirjojakin on aika paljon.


Niin ja tokihan Helsingissäkin on Fantasiapelit. Siinä Kaisaniemen metrotunnelissa. En vain ole Fantasiapeleissä paljoa käynyt kun siellä nuo hinnat ovat suht korkealla ja kauppa keskityy muutenkin enemmän Warhammereihin ja vastaaviin. Sarjakuviakin toki on aika paljon.Suunnitelmissa on serkun kanssa kiertää kaikki Helsingin ja Tikkurilan sarjakuvaliikkeet kesällä. Saa nyt nähdä toteutuuko ajatus.
Niistä voisi sitten koota listan ja laittaa nettiin.
« Viimeksi muokattu: 19.05.2004 klo 12:32:22 kirjoittanut Tuuk42 »
"Art Kills Creativity." - Douglas Adams Paint it Black!

Hazart

 • Jäsen
 • Viestejä: 3 171
 • YARRRR!
Vs: Divareista
« Vastaus #19 : 18.05.2004 klo 13:47:21 »
Turusta voi ehdottomasti suositella Alfa Antikvaa Yliopistonkadulla...

Kyllä! Tällaisia pitäisi kaikkien "divareiden" olla - lukuunottamatta sitä ÄÄRETTÖMÄN ärsyttävää seikkaa, että suuri osa sarjiksista on tiukoissa pusseissa ja niistä näkee vain kannet.

Suosittelen tutustumaan myös Fantasiapelit nimisen kaupan tarjontaan yliopiston kadulla. Varsinkin jos manga kiinnostaa...

 8)

tolppis

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 321
 • Viinissä totuus
Vs: Divareista
« Vastaus #20 : 18.05.2004 klo 14:08:00 »
Tuukan listasta minäkin voin suositella näitä:

Goodfellows: etenkin kokoomien osalta hyvät valikoimat. Ja vanhojen Hellblazer-irtonumeroiden  ;D

Fennica: Mainio paikka. Ostelen täältä irtonumeroita engl.kielisiin lehtiin. Ja hyvin avulias hlökunta.

Pepes´Special: Täältä voi löytyä ylläreitä! Löysin erittäin huokealla hinnalla muutaman alpparin ja Yön Ritarin Paluun puuttuvan numeron.

Tiksin Lähetystoreja ja kirppareitakin kannattaa kiertää. Vantaalaisen kaverini kautta sain ainakin tonnin (1000 kg) vanhoja engl. kielisiä X-menejä naurettavan halvalla. Eli näistäkin voi löytyä ylläreitä.

Kampintorin antikvariaatissa Hgissä myös aika läjä alppareita ja lehtiä monellakin kielellä. Sieltä olen löytänyt myös kaikenlaista kiinnostavaa. Myös taiteellisempaa sarjakuvaa - siis tarkoitan ei-supersankari ym. kamaa.

Asuinpaikkakuntani Keravan tarjonta onkin sitten surkea. Yksi ainoa paikka keskustassa myy sarjakuvia ja ihmeen hyvä valikoima ihmeen kalliilla hinnalla myös englanninkileisiä alppareita ja kokoomia.

Hyvinkäältä löytyy parikin divaria mutta niiden tarjonta sarjakuvien osalta on aikalailla tyyliä "klassinen" (Mustista, Texiä yms. "tavallista" kamaa)...


FreakyMike

 • Taideseppä
 • Jäsen
 • Viestejä: 478
 • weird bastard
Vs: Divareista
« Vastaus #21 : 18.05.2004 klo 17:52:57 »
Suurin osa Helsingin ja Tikkurilan paikoista on tuttuja, koska käyn niissä yleensä ainakin kerran kesässä.

Lappeenrannasta kannattaa mainita ainakin "Antikvariaatti Suma" (Kauppakatu 63, 53100 Lappeenranta)  joka on aika iso divari missä myydään kirjojen, pokkareiden, sarjakuvien, elokuvien, levyjen. Playstation-pelien  lisäksi vähän kaikkenlaista tavaraa.  Kirjoja on oikeasti ihan hillitön määrä, mutta sarjakuviakin on niin paljon, että yksi päivä ei riitä kaiken läpi käymiseen. Pääpaino on kai käytetyillä toimintasarjakuvilla, kioskipokkareilla ja albumeilla, mutta on siellä yksi hylly täynnä ihan uusiakin sarjakuva-albumeja.

Seuraavaksi lähin paikka on noin 40 kilometrin päässä Imatralla. "Antikvariaatti Kirja - Vuoksi" (Vuoksenniskantie 86, 55800 Imatra)  Aika pieni divari, mutta kyllä sieltäkin tekee joskus löytöjä.

Ja lopuksi vielä pari paikkaa aikaisemmasta kotikaupungistani.

Antikvariaatti kirjava satama (Suvantokatu 12, 80100 Joensuu) Tosi mukava pieni kirja/sarjakuva/levy-divari. Omistajan kanssa tuli käytyä juttelemassa ainakin pari kertaa viikossa kun asuin vielä Joensuussa.

Antikvaarinen kirjakauppa Santala Ari (Siltakatu 4, 80100 Joensuu) Varmaankin Joensuun suurin divari. (Tilat on kahdessa kerroksessa) Ja paikasta löytyy vähän kaikenlaista tavaraa, melkein niinkuin Lappeenrannan Sumasta, mutta suurin osa varastosta on jotain vanhoja lehtiä ja kioskipokkareita.
Sarjakuvat: [ www.saunalahti.fi/~wfan/comixfreak ] - Kuvataide/esineet: [ http://astalo.deviantart.com ]

Hege

 • väsähtänyt
 • Jäsen
 • Viestejä: 941
Vs: Divareista
« Vastaus #22 : 18.05.2004 klo 18:41:30 »
Seuraavaksi lähin paikka on noin 40 kilometrin päässä Imatralla. "Antikvariaatti Kirja - Vuoksi"...

Viimeeksi ohiajaessa ikkunat näyttivät siinä määrin tyhjiltä, että tämä divari on tainut mennä autuaammille myyntimaille.

Lappeenrannassa on lisäksi Antikvariaatti Helmi, jossa on ainakin uudempaa lukematonta sarjakuvaa ja myös hieman luettuja (jopa muutamia keräilysarjakuvia, niitä vanhimpia suomiDisney julkaisuja), sarjakuvien määrä kyllä vaihtelee muutaman ja muutaman kymmenen välillä, pääalue tässä yrityksessä ovat kirjat.

Toinen on Luolamestari, jonka sarjakuvavalikoima on ollut viimeaikoina varsin suppea, täältä olen kyllä tehnyt melkoisia löytöjä, joten jos tuntuu ettei myynnissä ole mitään mielenkiintoista voi olla, että ne tuotteet ovat minun hyllyssäni. :) Myynnissä myös Warcraft ja rope -sälää sekä videoita ja kirjoja.
Molemmat löytyvät kun lähtee kävelemään kävelykaduntyngältä Koulukatua pitkin keskussairaalan suuntaan. Ensin vastaan tulee Helmi ja hetken kävelyn jälkeen Luolamestari. (Turisteillahan on aina kartta mukana, siitä se suunta selviää.)

Onhan tuolla keskustassa vielä kirppis jos toinenkin, mutta sarjakuvien hankinta niistä on tuurikauppaa.
But pride -  where there is a real superiority of mind, pride will be always under good regulation.

Tuukka

 • Vaivainen
 • Jäsen
 • Viestejä: 813
 • Words of wisdom ->
Vs: Divareista
« Vastaus #23 : 18.05.2004 klo 19:29:48 »
Fennicacomics on varmasti paras koskaan näkemäni sarjakuvakauppa! Nyt vielä muutti väljempiin tiloihin. Oli ennen aika tiivis tunnelma ;)

Kotkassa on kaksi divaria joita käyn aktiivisesti tarkastamassa. Toisen (levydivari) valikoima on heikko (kasa ikivanhoja Spawneja ja satunnaisia erikoisuuksia), toisen (kirjakellari) täysin olematon. En tuon kirjakellarin toimintatavasta/hintapolitiikasta pidä muutenkaan...
<- Klikkaa, tsekkaa ja kommentoi :)

Esa

 • Jäsen
 • Viestejä: 712
Vs: Divareista
« Vastaus #24 : 18.05.2004 klo 20:18:34 »
Kouvolassa ei ole kuin Lukusoppi ja sitten Novgorod.

Lukusopissa on kaikenlaista sarjakuvaa ihan sopivat valikoimat, joskin huonosti Hämiksiä. Lisäksi siellä on mahdollisuus tilata mangaa. Se on siisti ja myyjä on ystävällinen ja mukava.

Novgorodissa haisee viina ja tupakka kun keski-ikäiset hevarit selailevat kasari heavy-vinyylejä ja pornolehtiä. On siellä sarjakuviakin ja joskus tulee löytöjä. Hinnat vaihtelevat täydellisesti halvasta kalliiseen. Myyjät yleensä sitä tyyppiä että ei tekisi mieli mennä kassalle. Ja muita sanoja ei tule suusta kuin hinta.  :P

Tuukka

 • Vaivainen
 • Jäsen
 • Viestejä: 813
 • Words of wisdom ->
Vs: Divareista
« Vastaus #25 : 18.05.2004 klo 21:23:01 »
Novgorodissa haisee viina ja tupakka kun keski-ikäiset hevarit selailevat kasari heavy-vinyylejä ja pornolehtiä.

Heeii... >:( Eipäs nyt niputeta kasarihevi- viinyyleitä ja pornolehtiä yhteen  ;)
<- Klikkaa, tsekkaa ja kommentoi :)

TeroH

 • Latteuksien latelija
 • Jäsen
 • Viestejä: 242
Vs: Divareista
« Vastaus #26 : 18.05.2004 klo 21:41:03 »
Suma on kyllä ehdottomasti paras Lappeenrannan divareista sarjakuvien suhteen, sieltä voi löytää melkein mitä vaan.  Jokin aika sitten löysin sieltä RX 2/84:n vg-kunnossa huimaan 2 euron hintaan.

Seuraavaksi lähin paikka on noin 40 kilometrin päässä Imatralla. "Antikvariaatti Kirja - Vuoksi"...

Viimeeksi ohiajaessa ikkunat näyttivät siinä määrin tyhjiltä, että tämä divari on tainut mennä autuaammille myyntimaille.


Näin tietääkseni onkin käynyt. Antikvariaatti Helmi, ainakin jos oikein käsitin keskustelun omistajien kanssa viimeksi käydessäni, osti divarin jäämistön.

Toinen on Luolamestari, jonka sarjakuvavalikoima on ollut viimeaikoina varsin suppea, täältä olen kyllä tehnyt melkoisia löytöjä, joten jos tuntuu ettei myynnissä ole mitään mielenkiintoista voi olla, että ne tuotteet ovat minun hyllyssäni. :)
(snip)
Onhan tuolla keskustassa vielä kirppis jos toinenkin, mutta sarjakuvien hankinta niistä on tuurikauppaa.

Siinä Luolamestarin lähellä on myös City-kirppis, jossa ainakin yleensä on ollut edes jonkinlaista sarjakuvaa tarjolla, mutta ei kyllä mitään kovin ihmeellistä. Mutta se on sopivasti kierroksen varrella. :)

Sitten on vielä Linnoituksessa kahvila Majurskan takana sijaitseva divari, joka aukesi viime kesällä. Siellä oli jonkin verran sarjakuvaa, tosin pääasiassa aika peruskamaa. Kirjat ovat sielläkin pääartikkeli. Valitettavasti se on vain vähän epäsäännöllisesti auki.

Espoosta on vielä mainitsematta Tapiolan divari ja Poppa Joe Espoon keskustassa. Tapiolan divari on hieman hankalasti löydettävissä, mutta kun löytää Kino Tapiolan niin divari on siinä vieressä.  Aina sieltäkin on löytynyt silloin tällöin jotain.
Tässä tekstissä ei ole mitään henkilökohtaista.

Hege

 • väsähtänyt
 • Jäsen
 • Viestejä: 941
Vs: Divareista
« Vastaus #27 : 18.05.2004 klo 21:51:30 »
Novgorod-divarissa olen käynyt ensimmäisen kerran noin kaksi viikkoa sitten ja saa nähdä tuleeko toista kertaa ikuna. Liikkeessä soi jotain punkin tapaista musiikkia suht kovaa, kassalla ollut henkilö luki pornolehteä eikä reagoinut minun saapumiseeni mitenkään. Ostettavaa en löytänyt, mikä saattoi olla hyvä asia, ettei myyjän sessio keskeytynyt.

---

Ja nyt vielä pitäisi muuttaa Kouvolaan työn perässä. Täytyy kiertää Lappeenrannan divarit vielä läpi eli tehdä ns. jäähyväiskiertue.  :'( Onneksi työ=rahaa=uusia sarjakuvia suoraan kaupasta, eli voin kiertää Novgorodin kaukaa.  :)

Edit: Majurskan takana divari!  :o Pitääkin huomenna kipinkapin mennä kiskomaan ovenkahvaa, jos vaikka pääsisi sisään.

OT: Majurskan tee on überhyvää ja varsinkin rahkapiirakan kanssa.
« Viimeksi muokattu: 18.05.2004 klo 21:56:26 kirjoittanut Hege »
But pride -  where there is a real superiority of mind, pride will be always under good regulation.

JR

 • Jäsen
 • Viestejä: 163
 • -
Vs: Divareista
« Vastaus #28 : 18.05.2004 klo 22:01:35 »
Hämeenlinnassa on Antikvaria Poppa Joe Hallituskadun ja Kasarmikadun vieressä. Monipuolinen valikoima sarjakuvaa, kirjaa, musiikkia ja mediaa. Hallituskadulla, samassa korttelissa kuin Poppa Joe sijaitsee myös Antikvaria Don King, joka on keskittynyt musaan, mutta myös sarjakuvia on jonkin verran tarjolla. Hämeenlinna katsastamisen arvoinen on myös Startori-kirppis Palokunnankadulla. Linja-autoasemalla, Startoria vastapäätä, on myös kirppis.

Hämeenlinnan Poppa Joe on samaa puulaakia kuin Espoon keskuksen kauppakeskuskongleremaatissa sijaitseva Poppa Joe, joka on myös katsastamisen arvoinen. Molemmissa Poppaissa on samantapainen tarjonta.

Helsingistä on vielä mainitsemisen arvoisista mainitsematta Kalevan divari, joka sijaitsee nimestään huolimatta Mechelininkadulla, Mannerheimintien puoleisessa päässä. Pääkaupunkiseudun kirppiksistä olen havainnut tuottaviksi Kehä I:n varrella, Laajalahdessa sijaitsevan Kehäkirppiksen, ja  Malminkartanossa sijaitsevan Kartanokirppiksen (olikohan Hankasuontie). Malmilla on myös hyvä pienkirppis Kirkonkyläntiellä rautatieradan päällä sekä uusi, lupaavalta vaikuttava kirppis Hiekkakiventiellä.

Riihimäellä ompi Antikva, Hämeenkatu 20 tai sinne päin. Riihimäen valtteja ovat kirppikset, Torikadun kirppis Torikadulla, lähellä rautatieasemaa, Häntätukku-halpahallin kanssa samassa talossa Lasitehtaantiellä vaikuttava kirppis sekä hieman vaikeammin löydettävä Juppalantori Juppalan kaupunginosassa.

Tuntemani Hyvinkään antikvariaatti, nimeä en muista, taisi sijaita Uudenmaankadulla-Hämeenkadulla (sama katu, nimi vaihtuu keskellä). Missäs muualla siellä on antikoita? Vieläkö siellä teollisuusalueella, Riihimäellä päin mentäessä on se kirppis?

Lahdesta ei taida ollut vielä puhetta? Lahden ykköskatu on Vesijärvenkatu, aloitetaan rautatieasemalta ja kävellään rauhassa kaupunkia kohti, niin liuta antikvarioita (Aapeli, Misirlou ja ainakin yksi muu) ja kaksi kirppistä tulee vastaan. Femmatorin (kirpputori) korttelista ei kannata enää jatkaa eteenpäin, vaan voi koukata Trioon, josta käy katsomassa ulos Divari Kajon. Tämän jälkeen voi siirtyä Aleksanterikatua pitkin Rautatienkadun alkuun, josta lähtee kävelemään ylöspäin. Rautatienkadulla on kaksi antikvariaa ennen kuin kyseinen katu saavuttaa huippunsa. Rautatienkadun poikkikadulla, nimeä en muista, mutta se ompi Puolenkuun pelien jälkeen seuraava ylöspäin, on antikvariaatti. Onkos näitä vielä lisää? Paikalliset apuun. Liipolassa taitaa olla joku uusi kirppis, en ole ehtinyt vielä käydä katsomassa sitä pois kuleksimasta.

Porvoossa on antikvariaatti Lukeva ja kaksi ok-luokan kirppistä. Mannerheiminkadulla taitaa olla Lukeva ja samssa korttelissa on toinen kirppis. Toinen kirppis on sitten Mannerheiminkatua hitosti eteenpäin keskustaan päin ja keskustan ohi, jollakin teollisuusalueella, jonka nimen paremman nimimuistin omaava voinee valottaa.


Mistäs saisi raporttia Jokela-Järvenpää-Kerava-Tuusula-akselilta? Aivan vaikutuspiirissä olisi kyseinen alue, mutta on jäänyt jostain syystä tuntemattomaksi. Ja onkos Mäntsälässä vielä sitä antikvariaattia, jossa muistan 90-luvun vaihteessa poikenneeni?

TeroH

 • Latteuksien latelija
 • Jäsen
 • Viestejä: 242
Vs: Divareista
« Vastaus #29 : 18.05.2004 klo 22:16:03 »
Edit: Majurskan takana divari!  :o Pitääkin huomenna kipinkapin mennä kiskomaan ovenkahvaa, jos vaikka pääsisi sisään.

Toivottavasti on auki kun itsekin saavun Lappeenrannassa käväisemään. Se on se ränsistyneen näköinen talo, ei voi erehtyä. :)

Samoilla pitäjillä on (tai ainakin oli vielä jonkin aikaa sitten) toinenkin (pieni) divari Snellmanninkadulla. *Sekin* vain oli viime kesänä epätasaisesti auki...mutta siellä olikin "vain" kirjoja.

OT: Majurskan tee on überhyvää ja varsinkin rahkapiirakan kanssa.

Pitää paikkansa, sitä voi sitten nauttia divarissa käynnin jälkeen.
Tässä tekstissä ei ole mitään henkilökohtaista.