Kirjoittaja Aihe: Zoe Thorogood  (Luettu 148 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 819
Zoe Thorogood
« : 24.05.2024 klo 12:24:12 »
Tänne ketju on pakko avata koska tämä on ainoa minne " kuuluu"
Zoe Thorogood on kylläkin britti, mutta Britannia ei oikein istu eurooppalaiseen sarjakuvaan. Ei edes ennen koko brexit pelleilyä , mutta jos kansakunta haluaa tuhota itsensä se on heidän vapaasti valittavissa.

Ja huolimatta Zoe Thorogoodin ansioitumisesta kauhussa Joe Hillin kanssa Rain:issa ja Hack/Slash piirtäjänä tai Life is Strange pelin saejakuvasovituksen osalta niin jpu loukkaisi pikku tunteensa jos olisi toimintasankareissa jonka stigma yleisesti ottaen on jotain pornoa likaisempaa.

Tähän astinen päätyönsä It's Lonely at the Centre of the Earth kuitenkin kuuluu lähinnä tänne. Imagen julkaisema omaelämäkerrallinen sarjakuva ei ole niin puuduttava kuin termi yleisesti on.
Thorogood ensinnäkin omaa paitsi itsekritiikkiä, myös huumoria ja itsetuhoisuutta mutta ennen kaikkea ymmärtää valitun taidemuodon, sarjakuvan. Eikä vain sillä kuluneella " on hyvä piirtäjä".

Thorogood kulkee takki auki, teos on yhtä intiimi kuin lajityyppiin kuuluu, toisen päiväkirjan lukeminen ei ole ikinä ollut oma juttuni ja siksi en yleensä välitä omaelämäkerrallisrsta sarjakuvasta. Kyllä, haluan tietää millaista on olla joku muu, edes yrittää ymmärtää elämää erilaisesta näkökulmasta ja lähtökohdista.
Varmasti kertoo yhtä lailla minusta mutta Zoe Thorogood onnistuu tässä. Ei tule olo että lukijaa aliarvioidaan kuten useimmissa.
Tasapainottelu arjen ja yksityisen kertomisesta tavalla jonka voi käsitellä vaikka se olisi haastavaa on suoritus.
Tässä käyttää ajoittain myös etäännyttämistä ja tarinallistamidta.
The Impending blindness of Billie Scott on tavallaan fiktiivinen esiosa. Enemmän sankaritarina ja onnellisella lopulla.

Tämäkin tyhjästä noussut tekijä on siis jo vuosia julkaissut sarjakuvaa. Kuten liki kaikki uudet tekijät On yksi sadoista ellei tuhansista tekijöistä joista ei ole omaa ketjua saati keskustelua. Oli vieraana Heroes comic con Finland tapahtumassa ja viime tiedon mukaan tulossa Helsingin sarjisfesrarien vieraaksi 2024.

Lahjakas ja ahkera jonka originaalien koko on ällistyttävän pieni.

Kertojanäänensä on vahva ja jo muotoutunut pääosin mutta ei jämähtänyt paikalleen. Tekijä jolta on lupa odottaa paljon vastaisuudessa myöskin.

Jyrki Vainio

  • Mielikuvittelija
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 621
  • Kvaak!
Vs: Zoe Thorogood
« Vastaus #1 : 25.05.2024 klo 15:01:41 »

Thorogood liikkuu luontevasti genrejen välillä. Hän on tehnyt omaelämäkerrallista sarjakuvaa, sarjakuvaromaanin ja sarjakuvia Imagelle. Haastattelin häntä seuraavaan Sarjainfoon. Hän sanoi jatkossakin tekevänsä mitä haluaa: välillä vakavampia tarinoita, välillä "tykkään piirtää päästä pullahtavia silmiä". Minä sanoisin: tällaista ajattelua tarvitaan lisää. Ei tarvitse valita omaehtoisen ja kaupallisen tekemisen väliltä joko/tai.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 819
Vs: Zoe Thorogood
« Vastaus #2 : 31.05.2024 klo 01:00:03 »
Hän sanoi jatkossakin tekevänsä mitä haluaa: välillä vakavampia tarinoita, välillä "tykkään piirtää päästä pullahtavia silmiä". Minä sanoisin: tällaista ajattelua tarvitaan lisää. Ei tarvitse valita omaehtoisen ja kaupallisen tekemisen väliltä joko/tai.

Tätä komppaan.
Itse en voi olla pitämättä tekijästä joka heittäytyy kunnolla. Edellinen sarjakuvantekijä joka myös cosplayasi ( oletan tuota japanismi/anglismi taivutusmuodoksi, mutta Japanin taivuttaessa muuta kieliä miten sattuu ja autocorrect kuitenkin sössii..) taisi olla Wendy Pini eikä hänkään oman sarjakuvansa kannessa.


Kun asenne on näin kohdillaan, voi vain toivoa että uran pituus on edes murto-osan siitä. On sarjakuvanharrastajien etu.