90-luvun lopulla Roy Thomas ehdotti uutta lehteä, joka olisi ollut sellainen kuin All-Star Comics olisi ollut vuonna 1951 ja jatkossa jos sitä ei olisi lopetettu. Eli All-Star Comics # 58+ ja siitä eteenpäin. Heijastelisi 50-luvun tapahtumia oikeaan tahtiin.
Tietenkin tuossa olisi ollut ongelma, koska DCU:n oman kronologian mukaan JSA olisi vetäytynyt maan alle ja eläköitynyt vuonna 1951.
All-Star Comics oli jo aikaisemmin herätetty henkiin vuosina 1976-78 numeroina 58-74. Mutta se sijoittui silloiseen nykyaikaan.
Muutenkin Thomas oli kiinnostunut jo 80-luvulla aloittamaan muitakin sota-aikaan ja sodanjälkeisiin vuosiin sijoittuvia lehtiä. DC suhtautui penseästi.
Takaisin Marvelille siirryttyään hän halusi ensimmäiseksi aloittaa Invadersin uudelleen. Ei Marvelillakaan asiasta innostuttu, mutta minisarjan Roy sai tehdä. Se ei ollut menestys joten ei tullut jatkoakaan.
Olen Roy Thomasin sota-aikaan sijoittuvien ja siitä ammentavien juttujen suuri ihailija, vaikka yksittäiset tarinat eivät aina niin ihmeellisiä olekaan. Miehen innostus menneisyyteen on ollut omiaan luomaan sekä Marvelin että DC:n sankarimaailmoihin oikean universumin tuntua.
Mitalin toinen puoli on tietenkin se, että monikudelmaisiin juoniin voi olla vähän vaikeaa päästä sisälle kesken tarinan. Tämä ei helpota uusien lukijoiden houkuttelemista, elleivät nämä heti koukutu yksittäisestä lehdestä.
Oikeuden Liiton vetäytymisen julkisuudesta ei tietenkään olisi tarvinnut olla ongelma. Olisi vain tehty seikkailuja, joissa Liitto hoitaa salaisia tehtäviä tms. Roy Thomasin kannalta on harmillista, ettei hän kyennyt toistamaan ensimmäisen DC:lle käsikirjoittamansa "supersotalehden" All-Star Squadronin ilmeisesti ihan kohtuullista menestystä enää Crisis on Infinite Earthsin jälkeen samaa teemaa jatkaneella Young All-Starsilla.
Thomas on pikkuisen kuin supersankarisarjakuvan Don Rosa (tai Rosa kuin ankkamaailman Thomas, kun myöhemmin aloitti) siinä mielessä, että hän näyttää pyrkivän tarinoissaan käyttämään paljolti samoja miljöitä, joihin tottui lapsuutensa suosikkisarjoissa. Kuten aiemminkin olen huomauttanut, ei tämä lähestymistapa kuitenkaan ole oikein uskollinen alkuperäisten Oikeuden Liitto -tarinoiden hengelle per se. Niissähän usein liikutaan tekoaikaansa nähden moderneissa ympäristöissä. Siinä mielessä hiljattainen Oikeuden Liiton uudistaminen hypernykyaikaisiksi nuoriksi sankareiksi on lähempänä alkuperäistä ideaa, vaikka tarinoiden tuntu sinänsä on kovasti muuttunut.
Menneisyyteen sijoittuvien tarinoiden etuna on se Jukankin mainitsema seikka, että voidaan käsitellä todellisen historian tapahtumia ikävien kronologisten pulmien häiritsemättä, jos nyt joku niistä haluaa häiriintyä. Jos hahmojen kaikki seikkailut sijoittuvat menneisyyteen, mitään ongelmia ei tulekaan. Toisessa maailmansodassa voidaan riehua maailman tappiin.
Jos taas hahmot seikkailevat myös tarinan laatimishetkisessä nykyajassa, pitää ajan kulumiselle keksiä jokin selitys - ja senhän Thomas kätevästi tarjoaa Oikeuden Liitolle kertomalla, että sen sankarit saivat taistelussaan pahaa velhoa vastaan annoksen taikasäteilyä, joka pitää heidät nuorekkaina. A vot. Tämä tarina sijoittuu Crisis on Infinite Earthsia edeltävään aikaan, mutta selitys käsittääkseni pidettiin ennallaan Crisiksen jälkeenkin jonnekin 2000-luvun ensivuosikymmenelle asti.