Kirjoittaja Aihe: Piirrostyyli ja sarjakuvan "ikäraja"  (Luettu 272 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

JPH

  • Jäsen
  • Viestejä: 92
Piirrostyyli ja sarjakuvan "ikäraja"
« : 02.01.2023 klo 18:31:18 »
Mulla on idea-asteella samurai-sarjakuva ja kun olen aina pyrkinyt piirtämään, olisiko tyylin nimi nyt American Superhero Comics, meinaan siis samankaltaista mitä kaikki Hämähäkkimiehet, Ryhm-X:t ja Mustanaamiot on (tosin en tiedä onko American Superhero Comics oikea termi kuvaamaan Mustanaamiota  ;D ). Eli siis realistisuuteen päin, ei liioteltuja muotoja tai karikatyyrimäisiä hahmoja.

Nyt mietin tosin että olisi hauska kokeilla semmoista Piko ja Fantasio / Lucky Luke -tyyliä, eli vähän tällänen Cartoon-tyyli. Pohdinkin tässä, että asettaako tuo tyyli tiettyjä raameja tuolle sarjakuvalle. Eli olisi humoristinen ja lapsiystävällinen?  Koskaan en muista nähneeni noissa kovin graafista väkivaltaa tai verta. Ja noita kahta nyt samurai-sarjakuvassa olisi (ei nyt välttämättä niin graafista kun jossain kauhusarjakuvassa mutta ei kuitenkaan mitään Aku Ankka -kamaa).

Onko tuollainen cartoon tyylinen sarjakuva ja teräase-väkivalta hyväksyttävää yhdessä? kommentteja, mielipiteitä...

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 047
  • <><
Vs: Piirrostyyli ja sarjakuvan "ikäraja"
« Vastaus #1 : 02.01.2023 klo 19:05:42 »
Onko tuollainen cartoon tyylinen sarjakuva ja teräase-väkivalta hyväksyttävää yhdessä? kommentteja, mielipiteitä...
Eipä siinä mitään ongelmaa liene. Nythän on suomeksikin saatu Usagi Yojimboa, joka on päällisin puolin "lasten" tyylinen, vaikka sisältääkin ihan kunnon väkivaltaa. Europuolella vaikkapa Ankardo on Ankka-sarjakuvien tyyliin tehty, vaikka onkin selkeästi aikuisten sarjakuva. Ja Ralf Königin sarjakuvat on päällisin puolin aika pottunokkasarjakuvaa, vaikka ovat teemoiltaan aikuisten sarjakuvaa.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 793
Vs: Piirrostyyli ja sarjakuvan "ikäraja"
« Vastaus #2 : 02.01.2023 klo 21:01:30 »
Pottunokat ja ultraväkivalta toimii.
Euroopassa yleistäkin.
Valkoinen tiikeri tuli suomeksikin ja edeltäjänsä Les innominables oli hyvä.
Valtaosa lasten oikeuksien editaistelijoista ja lapsista huolissaan olevista on niitä joita en jätä valvomatta yhdenkään lapsen kanssa olemaan. Nuo tahot kuitenkin älähtävät.

Ja alkuperäinen Dick Tracy on melko lailla karrikoiden piirretty ja sisältää jos jonkin sortin gangsteria ja sosiopaattia eli ei, tyyli ei ole este.

Secos-Bill

  • Jäsen
  • Viestejä: 997
Vs: Piirrostyyli ja sarjakuvan "ikäraja"
« Vastaus #3 : 03.01.2023 klo 01:26:10 »
Asiaa sivuten toisinpäin: onko olemassa jotain ( tunnettua? ) sarjakuvaa, joka olisi realistisesti piirretty, mutta teksti on tyylilajiltaan kaistapääkomediaa? En tarkoita mitään italo-kitschiä, splatteria tai kertaluontoisia Mad-parodioita, vaan jotain Cocco Billin ja Älli & Tällin suuntaista moniosaista albumisarjaa.

JJalonen

  • Jäsen
  • Viestejä: 840
Vs: Piirrostyyli ja sarjakuvan "ikäraja"
« Vastaus #4 : 03.01.2023 klo 11:32:42 »
Eipä taida löytyä, kuin lyhäritasolla eri tekijöiltä. Kevin O'Neillkin on tyyliltään niin hulppean omaperäistä, että ei oikein lukeudu "realistisiin" piirtäjiin. Muuten Marshal Law sopisi ainakin osittain tuohon laariin. Mutta ei sekään ole oikeastaan "albumisarja".

Olisi kylläkin aivan hilpeä opus, jos Giraud olisi tehnyt Cocco Bili alpparin yks yhteen, mutta omalla grafiikallaan. ;D