Kirjoittaja Aihe: Carl Barksin Aku Ankka -albumisarja  (Luettu 1536 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 5 586
 • Leopard-tankkeja Ukrainaan ja vähän äkkiä!
Vs: Carl Barksin Aku Ankka -albumisarja
« Vastaus #15 : 21.12.2022 klo 23:16:00 »
Saapa nähdä päästäänkö tähän asti. Jos tää jatkuu tosiaan 24 vuotta, olen viimeisten tullessa jo eläkeukko.

Timo
Meikä on 74 silloin. Tervetuloa raihnaisten vanhojen kääkköjen joukkoon.  No jos oikeesti puhutaan, niin en kyllä tuota ala edes ostamaan...ei tartte odotella 24 vuotta.
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

vekka_of_savo

 • Jäsen
 • Viestejä: 557
Vs: Carl Barksin Aku Ankka -albumisarja
« Vastaus #16 : 22.12.2022 klo 06:37:41 »
Saapa nähdä päästäänkö tähän asti. Jos tää jatkuu tosiaan 24 vuotta, olen viimeisten tullessa jo eläkeukko.

Timo

Eiköhän siihen mennessä ole ehditty aloittaa vähintään tusinan verran uusia erilaisia Carl Barks -julkaisusarjoja, jos vanhat merkit pitävät paikkansa.  :)

TOSA

 • Jäsen
 • Viestejä: 783
Vs: Carl Barksin Aku Ankka -albumisarja
« Vastaus #17 : 22.12.2022 klo 12:18:45 »
Juuri näin. Albumeja maksimissaan 2-3 vuotta ja sitten vaihtuu johonkin muuhun muotoon. Voi katsoa Barks sarjoja erilaisissa julkaisumuodoissa ja tehdä siitä realistiset johtopäätökset sarjan tulevaisuudesta. Silloin ei todellakaan kannata jännittää sitä että julkaistaanko tässä kaikki Barks tarinat. Tuskin kukaan tosissaan sitä kyllä edes odottaa.
 

Kääk13

 • Jäsen
 • Viestejä: 890
 • Tripla Kääk!
Vs: Carl Barksin Aku Ankka -albumisarja
« Vastaus #18 : 16.02.2023 klo 13:13:42 »
Lainaus Egmontin verkkokaupasta:
Lainaus
Carl Barks on kaikkien aikojen rakastetuin Aku Ankka -taiteilija, ja hänen ikivihreät sarjakuvaseikkailunsa huvittavat ja viihdyttävät aina uusia lukijasukupolvia kekseliäisyydellään ja vauhdikkaalla kuvituksellaan. Barksin kaikki ankkasarjakuvat julkaistaan nyt suomeksi alkuperäisessä ilmestymisjärjestyksessä tyylikkäänä albumisarjana, jonka pariin lukija palaa aina uudelleen ja uudelleen.
Ei niitä kyllä kaikkia ole tulossa, kun tästä ensimmäisestäkin albumista puuttuu jo yksi sarja.
Hyvien tekojen päivä olisi sijoittunut julkaisujärjestyksessä Rantavahti ja Turistina Teksasissa tarinoiden väliin.
Eipä sen poisjääminen erityisen suuri yllätys ollut, kun katselee Disney-yhtiön nykyistä sensuurilinjaa.
Tarinasta kuitenkin löytyy kaislahameisiin pukeutuvia alkuasukasankkoja.

Kronologian kanssa tulee ongelmia heti seuraavankin albumin kohdalla. Sen kuvauksen mukaan tarina Suurriistan metsästäjä olisi ollut mukana vasta kakkosalbumissa, mutta se julkaistiin jo tässä ensimmäisessä osassa, missä on 52 sivua.

Seuraavat tarinat Muumion sormus (28s.), Huono häviäjä (10s.) ja Liian monta lemmikkiä (26s.) tekevät yhteensä jo 64 sivua. Toki jos albumien sivumäärän annetaan elää noinkin paljon, niin tästä ei tule ongelmaa. Muussa tapauksessa tarinoiden julkaisujärjestystä pitää vaihtaa.
Muuten kyllä albumin ulkoasu on mielestäni hienosti toteutettu. Barksin tekstausta mukailevaa fonttia on ilo lukea ja piirretyt äänitehosteet - niiltä osin kun ne on jouduttu suomentamaan - on piirretty siten, että ne sopivat osaksi kuvitusta. :)


Tuli myös mieleen, että kun sarjan nimi on kerran Carl Barksin Aku Ankka, niin olisiko järkevämpää julkaista siinä vain ne sarjat, jotka on otsikoitu Aku Ankka tarinoiksi ja joihin Barks on tehnyt käsikirjoituksen? Merirosvon kulta hypätiin myös yli ja sehän ei ole Barksin kirjoittama.
Entä voisiko tämän rinnalle tulla toinen sarja Carl Barksin Roope-setä, mikä sisältää sitten Roope-setä otsikoidut seikkailut? Silloin paineet sarjan pitkäikäisyydelle eivät olisi niin kovat.
Kääk13-kirjoittaa!