Kirjoittaja Aihe: Kysymys kustantamisesta  (Luettu 340 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

KariAito

  • Uusi jäsen
  • Viestejä: 1
Kysymys kustantamisesta
« : 26.10.2022 klo 18:15:58 »
Hei! Sorvaan ystäväni kanssa sarjakuvaa, ja meistä se olisi julkaisukelpoinen. Mitä kautta kannattaisi kysellä kustantajaa? Ensin mieleen tulee Loki. Mutta kuinka viimeistelty pitää sarjakuvan olla, että voi sillä potentiaalista kustantajaa lähestyä? Onko oltava albumillinen materiaalia? Meillä on muutama valmis strippi, ja ideoita useampaan, sekä sarjiksen kantava ajatus kirjoitettu selkeään muotoon.

Antti Valkama

  • Jäsen
  • Viestejä: 892
Vs: Kysymys kustantamisesta
« Vastaus #1 : 07.11.2022 klo 08:42:31 »
Ei tarvitse olla albumillista valmiina. Tärkeintä on se, että kustantaja näkee kunnolla, millaista kynänjälkeä ja sisältöä tuotatte. Jos se miellyttää, kustantajaa kiinnostaa myös se, onko teillä hyviä ideoita riittävästi jatkamista varten. Tuo esittelemäsi setti vaikuttaa ihan asialliselta. Jos sarjaan on suunniteltu vakiohahmoja, myös niitä voi ehkä hiukan esitellä.

Toisaalta ei haittaa yhtään, vaikka strippejä olisi enemmänkin, vaikka vain luonnostasolla. Se osoittaa varovaiselle kustantajalle, että pystytte käytännössäkin tuottamaan tavaraa riittävästi, ja että ne pari valmista strippiä eivät ole jotain hirvittävällä vaivalla luotuja sattumaonnistumisia. Jos kustantaja kiinnostuu töistänne, niin osaamisen ja ideoiden lisäksi myös luotettavuus on tärkeä juttu.