Kirjoittaja Aihe: Turun Kirjamessut 2022  (Luettu 185 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Marika Oksa

  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 271
Turun Kirjamessut 2022
« : 02.10.2022 klo 01:45:28 »
Turun Kirjamessut ovat parhaillaan käynissä, ja vielä tänään sunnuntaina ehtii messuille. Kvaakin etusivulla on ilmestynyt juttu messujen sarjakuvaan liittyvästä ohjelmasta (pe, la): https://www.kvaak.fi/37639/2022/10/02/turun-kirjamessujen-sarjakuvatunnelmia/

Oletteko olleet messuilla, mitä olette tykänneet? Onko ollut jotain erityisen kiinnostavaa ohjelmaa tms?

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 910
Vs: Turun Kirjamessut 2022
« Vastaus #1 : 02.10.2022 klo 14:09:48 »
Olin perjantaina ja lauantaina mutta jätin tämän päivän väliin.
Valikoin itseäni kiinnostavat sarjakuvaohjelmat joka tarkoittaa että sovulla skippaan Juban ja kamalan luonnon. Menköön ne joita kiinnostaa.

Mimesis ry otti hyvän aiheen mutta heidän keskustelustaan kuivin jaloin selvisi vain Siiri Viljakka. Muiden näkemykset ja haahuilu antoi alueellisen kuvan tutkijapuolesta, mutta jahka ymmärsin että oli opiskelijoiden suunnittelema ja toteuttama tajusin olevani ankara portinvartijaroolin ottanut setämies. Ehkä se oli se miten lähtökohtaisesti kysymykset ontuivat ja asennemaailmassaan soisi 1970-luvun joskus päättyvän.
Mutta olivat opiskelijoita.
Kirjamessujen järjestävä taho päätti puhua lopuksi Viljakan päälle, antamatta lopettaa lausetta " kun seuraava esitys alkaa just"
Ja olihan se noin viisi minuuttia myöhemmin.
Ei näin.
Tökeröä ja anteeksiantamatonta.

Seuraava esitys oli taiteilijoiden sarjakuvaelämänkerroista.
Eritoten kahdesta tulevasta sarjakuvaromaanista, Ouluun ilmestyvästä Vilho Lammista kertovasta ja ensi vuonna julkaistavasta joka puolestaan käsittelee Helene Scherfbeckiä.
Molemmat menivät hankintalistalle.
Haparointi uupui ja tämä oli kiehtova tekijöitä ja sarjakuvantekiprosesseja avaava esitys.

Sen lisäksi tässä oli koko kirjamessujen ainoa jossa teemana ollut kuvataide näkyi. Sarjakuvista puhuessa voi taustalle nykytekniikalla heijastaa kuvia ja sivuja.

Muuten ohjelmasta bongailin tieto- ja kauhukirjailijoiden esitykset ja shoppailua tuli harrastettua.
Myyjille ikävästi varsinkin perjantaina näkyi sodan ja talouden epävarmuustekijät. Eli ostavia asiakkaita oli vähän. Osin myös koska nämä alkuperäiset kirjamessut ovat alkukuusta ja helsingin loppukuusta.
Osa myyjistä ei lähde lainkaan ja koska on niin kaukana pääkaupunkilaisista harvempi ylipäätään.

Sarjakuva-albumeita 42 ja kirjoja 24 kappaletta oli oma saalis. Kannattava siis itselle.

Perjantai-iltana ollut sarjisväen tapaaminen cosmicissa oli antoisa. Isot kiitokset hyvästä seurasta, ette voi sanoa samaa ikävä kyllä.

Antti Valkama

  • Jäsen
  • Viestejä: 888
Vs: Turun Kirjamessut 2022
« Vastaus #2 : 05.10.2022 klo 10:18:42 »
Kirjamessujen järjestävä taho päätti puhua lopuksi Viljakan päälle, antamatta lopettaa lausetta " kun seuraava esitys alkaa just"
Ja olihan se noin viisi minuuttia myöhemmin.
Ei näin.
Tökeröä ja anteeksiantamatonta.

Kävin vilkaisemassa saman ohjelman. Kiinnitin huomiota siihen, kuinka salissa päivystänyt messuavustaja muutaman kerran yritti näyttää puhujille merkkejä. Ei ollut vaikea tulkita niitä: "Aika loppuu." Mutta keskustelun vetäjät eivät vissiin huomanneet kertaakaan, sillä he jatkoivat rupattelua rentoon tahtiin.