Kirjoittaja Aihe: Osallistu joukkorahoitukseen Suomen sarjakuvaseuran toiminnan hyväksi  (Luettu 1076 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 135
Tämä rahoitus on pyörähtänyt komeasti käyntiin (tässä suora linkki Kulttuurilahja-palveluun, Sarjakuvaseuran kampanjasivulle).

Tämä keräys jyskyttää pysäyttämättömän tasaisesti eteenpäin kuin juna!

Tänään Sarjakuvaseuraa on tukenut kaikkiaan 265 hlöä, eli uusia tukijoita rientää apuun reippaalla tahdilla. Kaiken lisäksi keskimääräinen panos on yli 48 euroa, mikä on aivan käsittämättömän kova luku.

Kunnioitettava suoritus erityisesti sen huomioiden, että osallistumisesta saatava vastike on yhdessä tekemisen ja auttamisen iloa.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 135
Lopulliset luvut olivat 15 545 € / 315 hlö.

Tätä ei oikein voi verrata kaupalliseen joukkorahoitukseen, koska alusta puuttui hyökyaalto, mutta samalla keräys veti varsin tasaisesti. Jos tätä olisi joku seurannut päivittäin, olisi mielenkiinnosta voinut verrata kuinka alan tapahtumat olisivat näkyneet keräyksen aikajanalla.

Sanoisin, että siinä mielessä keräyksellä on yhteyttä kaupallisiin sarjakuvan joukkorahoituksiin, että sarjakuvan ydinharrastajien joukko näkyy tuossa kokonaismäärässä. Sitä kiintoisampi huomio lienee kuitenkin, että keskimääräinen panos asettui lopulta yli 49 euroon. Tuo vajaa viitisenkymppiä lienee yleistäen se käytössä oleva summa, jonka sarjakuvaväki pystyy laittamaan likoon. Jos suunnittelisin jatkossa mitä tahansa joukkorahoitusta, asettaisin tuon summan visusti korvalehden taakse.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 722
Itse höyläisin lukeman 30€ tienoille.
Siellä on jotain harrastajia jotka osallistuvat merkittävästi suuremmalla osuudella mutta valtaosa lienee 20€ tai alle.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 135
Siellä on jotain harrastajia jotka osallistuvat merkittävästi suuremmalla osuudella

Elämä oli sen verran vaakalentoa, etten ehtinyt seurata kovin tarkalla silmällä, mutta nuo joukkorahoitustermeillä "valaat" näkyivät selvästi kun jakoi aina kerätyn summan osallistuneiden määrällä. Olisin kuvitellut, että laskun lopputulema olisi kutistunut loppua kohden, mutta se päinvastoin aina laskettuaan kiskaisi voimakkaasti ylös.

En omalla kommentillakaan tarkoittanut, että kaupallisessa projektissa minimivastine pitäisi asettaa viiteenkymppiin, vaan päinvastoin viidenkympin korissa pitäisi olla jotain perusmieluisaa vastinetta. Siitä korkemmalle asetettujen vastineiden pitäisi sitten olla jo todella houkuttelevia.

Tämä Sarjakuvaseuran keräys on mielestäni äärimmäisen kiinnostava siinä mielessä, että siinä ei tule mitään konkrettiista, kaupallista vastinetta vaan kyse on täysin omaehtoisesta tukemisesta. Siinä mielessä tunnusluvuilla on oma arvonsa, kun ne asetetaan todellista kaupallista joukkorahoituskampanjaa vasten.

Tarkemmat muistikuvat ovat jo hiipuneet mielestä, mutta esim. Eternautissa kirjanmerkkivastine oli varsin suosittu ja se oli siinä viidessäkympissä. Sanoisin, että kirjanmerkki on mukava lisämuisto kampanjaan osallistumisesta, mutta puolittain sen valinneet varmaan tekivät niin ihan vain kannatusmielessä. Sitä korkeammissa vastinepaketeissa muistaakseni t-paita veti kohtuullisen hyvin, joka sitten tarjosi jo hyvän "lisäarvon".

Ennen inflaation vaikutusta sanoisin, että pelkälle kirjalle nelisenkymppiä (Eternautti) oli siinä kipurajalla. Jos inflaatio pysyy tällä tasolla pari vuotta, mitä se nykyarvioiden mukaan tarkoittaa, niin se vetää lähemmäs viittäkymmentä euroa. Siinä sitä sitten mietitään, että paketti kahvia vai sarjakuva...