Kirjoittaja Aihe: Tom Parkinson-Morgan: Kill Six Billion Demons  (Luettu 257 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 092
Tom Parkinson-Morgan: Kill Six Billion Demons
« : 03.02.2022 klo 16:24:11 »
Tom Parkinson-Morgan – Kill Six Billion Demons

Alison Ruth tempaistaan fantasiamaailman syövereihin suoraan sängystä. Taakse jää poikaystävän lisäksi kaikki arkinen. Suuri osa sarjan viehätyksestä syntyy tekijän loihtimista maailmoista kulkijoineen, filosofisuskonnollisesta mytologiasta sekä monenmoisen eksoottisen kohtaamisesta. Tukenaan sarjalla on tekijänsä suunnittelema roolipeliprojekti, joka on tehnyt sarjasta kiinnostavan myös pelaavan yleisön silmissä.

Huolimatta siitä, että Tom Parkinson-Morgan tiivistää juonen sarjansa otsikkoon, ei Kill Six Billion Demons ole lahtausfantasiaa. Tekijä tuskin kehittää juonta, vaan sarjalla on ennemmin flow, tapahtumien soljuva virta. Outoa ja uutta marssitetaan, suorastaan vyörytetään, lukijan tajuntaan.

Sarjan visuaalisessa ilmeessä on intialaisperäistä eksotiikkaa, mutta monen ihastelemaa henkisyyttä tai filosofiaa en pinnallisuuksia enempää löytänyt. Sen sijaan tyylilaji yhdistyi pitkälti tieteiskirjallisuuden vuosituhannen taitteen muotivirtaukseen, jossa ihmeen tuntua haettiiin mielikuvitusta ylikuormittavalla sanatulvalla.

Sankaruuteen kasvamista, epäilyttävää matkaseuraa; sarjassa on riittämiin aineksia ilman syvällisempiä ulottuvuuksiakin. Ja sivujuonena pitäisi pelastaa myös se poikaystävä, joka tempaistiin vehtauspuuhista jonnekin fantasiamaailman tuntemattomaan kolkkaan.

Ensimmäinen kappale ei kiskaise mukaansa, mutta monen nettisarjan tavoin Kill Six Billion Demons onkin ns. low burn, eli puhkeaa kukkaan päähenkilön tavoin hitaanlaisesti. Taustamaailman esittely ”psalmeineen” oli kannaltani läpikärsittävää pakkopullaa. Todellisen vaikutuksen minuun teki Parkinson-Morganin mielikuvitus ja sen tuottama rönsyilevä kuvitus.

Tekijä mainitsee vaikuttajakseen paholaismaisia näkyjä tieteiskirjallisuutta ja elokuvia varten taituroineen Wayne Barlowen. Sivujen yleisvaikutelmassa on vilauksittain samaa tunnelmaa kuin Henkien kätkemä -animaatiossa. Huumori valtaa alaa sivuilta vähän kerrassaan, ja suora väkivalta on harvoin päähenkilön keino ratkaista kiperät tilanteet. Sisäisen säännönmukaisuutensa, yleisen kummallisuutensa ja roolipeliviritelmien ansiosta sarja on kaukaista sukua muinaiselle Planescape: Torment -tietokonepelille.

Kovin hioutunutta jälkeä Parkinson-Morgan ei ensi alkuun tuota. Kuvitus kantaa tekijänsä visioilla siihen, kunnes kuvitus alkaa viekoittelemaan silmää pienimuotoisemmin. Karkea luonnosmaisuus karisee kolmanteen kappaleeseen mennessä, mutta en silmäilyä enempää ole vielä sarjaa niin pitkälle lukenut. Kill Six Billion Demons ei pikaisen silmäilyn perusteella jää enää neljännessä kappaleessa jälkeen kaupalliselle nykysarjakuvalle yhtään.

Patroen-rahoitettua Kill Six Billion Demons -sarjaa on julkaistu netissä vuodesta 2013 lähtien. Image Comics on julkaissut toistaiseksi neljä satasivuista paperikokoelmaa. Kokoelmista jokainen kattaa yhden nettisarjan kappaleista. Kokoelmia voi lukea myös sähköisessä muodossa, mikäli se ilmaisen nettisarjan tapauksessa tuo lisäarvoa. Omalla nettisivullaan sarja on edennyt viidennen kirjan puolelle, mutta kirjoitushetkellä sarja on tekijän henkilökohtaisista syistä toistaiseksi tauolla.

Kill Six Billion Demons on englanninkielinen, ja sitä voi seurata omalla nettisivullaan.