Kirjoittaja Aihe: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut  (Luettu 4477 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Kääk13

  • Jäsen
  • Viestejä: 951
  • Tripla Kääk!
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #480 : 09.08.2021 klo 19:42:02 »
Nähdessäni mainoksen taskarista Akkarin takasivuilla, innostuin ensin tyylikkäästä kannesta. Hoksasin kuitenkin pian ruudun olevan Giorgio Cavazzanon tarinasta Täydellistä setää etsimässä ja tarkemmin kolmannen sivun kolmannesta ruudusta.

Onkohan tällaisten "ruutukaappauskansien" käyttöön nyt jokin suurempi syy, vai ovatko nämä kaksi vain sattumaa keskenään? Ehkä. Ehkä ei...
Kääk13-kirjoittaa!

Kääk13

  • Jäsen
  • Viestejä: 951
  • Tripla Kääk!
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #481 : 10.11.2021 klo 18:53:46 »
Hymyä! konna-taskari on julkaistu ja kiinnostavasti kirja sisältää taskarin pääsarjaan kuuluvan kolmannentoista taskarin tarinat, mikä meillä on totutusti skipattu ja hypätty vuodenvaihteessa samaan julkaisutahtiin muiden maiden kanssa.

Tästä syystä konna-teema ei ihan kaikkien tarinoiden osalta toteudu, mutta minua ainakaan se ei ihmeemmin haittaa. Julkaistiinhan meillä Konna-taskari myös viime vuoden syksyllä. Sikäli outoa, että sellainen nyt taas julkaistiin.

Kiinnostavimpien tarinoiden joukkoon mahtuu mielestäni Maya Åstrupin kirjoittama ja Giorgio Cavazzanon piirtämä  "Olipa kerran velhotar", mikä kertoo Millan tien pienestä tytöstä aina hahmon ensiesiintymiseen, Barksin "Midaan kosketus" tarinan alkutapahtumiin.

Pokkarista löytyy yksi Massimo De Vitan Mustakaapu-klassikko, vuodelta 1980. Tarina on tosin jo ensijulkaisunsa saanut Roope-setä-lehdessä 15 vuotta sitten
Kääk13-kirjoittaa!

Sampsa Kuukasjärvi

  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 4 824
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #482 : 26.01.2022 klo 22:22:54 »
Katsoin Kvaakin uutisesta tuota myydyimpien käännössarjakuvien myyntilistaa, jonka kärjen miehittivät Disneyn pokkarit.

Taskarien ja taskarispesiaalien/teemataskarien tavallinen myyntimäärä nykyisin on näemmä säännöllisesti suunnilleen 15 000–17 000 kpl. Jokainen pokkari on aina myynnissä kahdeksan kuukautta, mutta kaikkien koko myynti ei tietenkään näy silloin kun katsotaan vain yhtä vuosilukua.

Katsoin Lehtipisteen sivulta, että tällä hetkellä taskarit 501–507 ja taskarispessut Voi veljet! ja Hymyä! ovat edelleen myyntipisteissä saatavilla. Ne siis kasvattavat vielä myyntiään tänä vuonna ja niillä kaikilla on menossa melko tasainen vauhti tuohon 14 000–17 000 kappaleen haarukkaan – julkaisut kun ovat listalla suunnilleen ilmestymisjärjestyksessä.

Myös listan ykkönen Juhlanokka on yhä myynnissä, tosin enää vain puolitoista viikkoa. Sen 34 700 kpl viime vuonna seitsemän kuukauden aikana on poikkeavan iso määrä, yli tuplat normaalista. Myös listan kakkonen Joulu-taskari (27 200 kpl) ja AATK 500 (24 100 kpl) möivät reippaasti enemmän kuin tavalliset julkaisut.

Paljonkohan Joulu-taskari möi vuoden 2020 puolella? Sen kokonaismyyntimäärä saattaa jopa ylittää Juhlanokan. Entä paljonko taskukirjojen 50-vuotisspesiaali Täyttä kultaa möi vuonna 2020? En löydä Kvaakista tietoa haulla. Induksissakin kai nuo tiedetyt myyntimäärät voisivat lukea kunkin julkaisun kohdalla.

Semmoinen tieto löytyi taskarien ketjusta, että Täyttä kultaa olisi ollut vuosi sitten myydyin ja että vuosi sitten taskarien keskimääräinen myynti olisi ollut noin 20 000 kpl. Jos tuo on totta, niin alaspäin olisi menty monta tuhatta vain yhdessä vuodessa.

miten ihmeessä myydyin taskari voi olla se jonka kaikki tarinat oli jo aiemmin julkaistu jossain muussa julkaisussa? Kuka innostuu uusinnoista ja miksi? Pari kertaa tuota selannut enkä mitenkään saanut tunnetta että olisi pitänyt ostaa.

Joulutaskari on löytänyt tiensä varmaan joululahjaksi joka nostanut lukemia. Itse sain myös tuon joululahjaksi. Muuten näyttää taskarien myyntilukemat olevan noin 20000 ja uusimpia ei vain ole vielä listaukseen mennessä myyty yhtä paljon kuin vanhempia ja siksi niissä lukemat pienempiä.

Kääk13

  • Jäsen
  • Viestejä: 951
  • Tripla Kääk!
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #483 : 09.08.2022 klo 18:24:44 »
Uusi retkeilyteemainen tuplataskari Hupulla tuulee on ilmestynyt tänään.

Kansi on komea, kuten Paolo Motturalta sopii odottaa, mutta sisältö on sitten hyvin peruskauraa.
Kaikki kiinnostavimmat tarinat, kuten Castyt, Scarpat ja Cavazzanot ovat uusintoja.
Oikeastaan ainoa minua kiinnostava uudempi juttu on Stefano Ambrosion ja Stefano Turconin Indiana Hopo tarina.

Vanhoja lukijoita on yritetty huomioida parilla ennen julkaisemattomalla 1960 ja 1970-luvun poiminnalla, joista Giuseppe Peregon Mikki ja Hessu tarinan Sata vuotta vuorikiipeilyä ehdinkin jo lukea. Kaikessa kömpelyydessään sen luettua päällimmäiseksi jäi kuitenkin hauskan nostalginen olo. ::)

Toinen -70-luvulta poimittu, ennen julkaisematon tarina on Michele Gazzarin ja Frank Lostaffan Roope-sarja Pahan päivän rahasäiliö.

Enkä vieläkään pysty käsittämään, miksi näissä uusissa teemataskareissa julkaistaan vanhoja puoliksi mustavalkoisia tarinoita, kun valmiiksi väritetyttyjä versioita vastaavanlaisista julkaistiin uusilla värityksillä monta vuotta putkeen!
Tässä on taas yksi sellainen.
« Viimeksi muokattu: 09.08.2022 klo 19:57:41 kirjoittanut Kääk13 »
Kääk13-kirjoittaa!

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #484 : 09.08.2022 klo 19:58:06 »
Enkä vieläkään pysty käsittämään, miksi näissä uusissa teemataskareissa julkaistaan vanhoja puoliksi mustavalkoisia tarinoita, kun valmiiksi väritetyttyjä versioita vastaavanlaisista julkaistiin uusilla värityksillä monta vuotta putkeen!
Tässä on taas yksi sellainen.

Raha, laiskuus, ................
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Kääk13

  • Jäsen
  • Viestejä: 951
  • Tripla Kääk!
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #485 : 25.10.2022 klo 16:57:28 »
Yön ruhtinaan Mustakaapu-tarina teki pitkästä aikaa oikeutta hahmolle ja toimi myös erittäin hyvin avaustarinana. Toivottavasti näitä saadaan pian lisää. Ostin pitkästä aikaa taskarin ihan tämän takia.
Toinen osa Mustakaapu-saagaa on nyt jo julkaistu juuri ulos tulleessa jouluisessa erikoistaskarissa "Joulu on taas".
Peräti 90 sivuinen tarina kantaa suomeksi nimeä Valkoinen valhe.

Toinen kiinnostava tarina on kirjan avaava Paolo Motturan kauniisti piirtämä Mummo Ankka sarja Joulun tarina.
Senkin käsikirjoituksesta vastaa Marco Nucci.

Siihen kirjan kiinnostava anti melkeinpä loppuukin.

Mukana on kyllä vielä yksi suomeksi ennen julkaisematon Roope-sarja, mutta loput 13 tarinaa ovat suht tuoreita uusintoja.
Sivumäärällisesti uutta materiaalia kirjassa on 150 sivun verran.
Hinta on nyt 9,60€ kun aiemmin jouluinen tuplataskari on maksanut 8,90€.
Kääk13-kirjoittaa!

Secos-Bill

  • Jäsen
  • Viestejä: 995
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #486 : 25.10.2022 klo 17:30:47 »
^^ Siis onko tuo jonkinlainen jatko-osa tuolle normitaskarissa olevalle ? Ja julkaistaan periaatteessa eri kirjasarjassa? Tuossahan ei ole mitään tolkkua ja noin suuren uusintojen määrän takia jää ainakin minulta ostamatta.

Kääk13

  • Jäsen
  • Viestejä: 951
  • Tripla Kääk!
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #487 : 25.10.2022 klo 18:53:17 »
^^ Siis onko tuo jonkinlainen jatko-osa tuolle normitaskarissa olevalle ?
Kyllä on. Tarina alkaa parin sivun kertauksella, mitä edellisessä osassa tapahtui, joten yhteys siihen ei jää mitenkään epäselväksi. Ensimmäisen osan lailla tämäkin on ehdottomasti vuoden parhaita tarinoita. Siksi onkin hirvittävän harmi, että se on piilotettu tällaisen paksun joulutaskarin sisuksiin. Eivät satunnaislukijat ikinä löydä sitä täältä. :(

Ja julkaistaan periaatteessa eri kirjasarjassa? Tuossahan ei ole mitään tolkkua.
Tismalleen näin! Eipä tämä silti mitään uutta ole.
Taskareiden tarinasarjoja on julkaistu ristiin rastiin eri julkaisuissa iät ja ajat. Eikä Suomessa niitä edes koota koskaan kokoelmiksi, mistä ne voisi lukea järjestyksessä. Italiassa tarinasarjojen kokoamista yksiin kansiin on tehty jo vuosia. Siellä ne ovat oikeastaan jo itsestään selvyys.


Hyviä esimerkkejä tarinasarjoista, jotka ovat hyppineet julkaisuista toiseen ovat Mik De Hiir seikkailee,
mikä alkoi taskarissa, mutta vaihtui pian Roope-setä -lehteen ja alkuperäisen sarjan viimeinen osa julkaistiin Maailman paras Mikki Hiiri-kirjassa 2018.

Castyn ja Lorenzo Pastrovicchion Pimentäjä sarjasta kolme ensimmäistä jaksoa julkaistiin taskareissa. Neljäs (jonkinlainen lyhyt väliosa) jäi julkaisematta suomeksi kokonaan ja sarjan viimeinen jakso julkaistiin Supertaskarissa.

Donald Quest-sarja alkoi DuckTales-lehdessä ja jatkui taskarissa.

Wizards of Mickey alkoi kovakantisena kirjana, jatkui DuckTales-lehdessä ja sittemmin taskarissa.

Tuplanollaa on myös julkaistu eri julkaisuissa. Sarja alkoi taskareissa ja suurin osa jaksoista on pääsarjan pokkareissa nähtykin. Pari on kuitenkin päätynyt julkaistavaksi erikoistaskareiden sivuilla. Viimeksi ihan pääjuoneenkin suuresti vaikuttava Oikosulku julkaistiin meillä osana viime vuoden Sankari-teemaista taskaria.

Satunnaisia osia on julkaistu uusintoina erilaisissa taskarispesiaaleissa ja Supertaskarissa.

« Viimeksi muokattu: 25.10.2022 klo 18:55:27 kirjoittanut Kääk13 »
Kääk13-kirjoittaa!

Kääk13

  • Jäsen
  • Viestejä: 951
  • Tripla Kääk!
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #488 : 03.12.2022 klo 12:26:32 »
Ilmoittakaahan sit missä lehdessä ja koska tuo "Väinön kannel" tulee...tämän kyllä ostan mielellään.
Nythän tuo jo kaupoista löytyy.

Viime vuonna meillä marraskuun taskarispesiaalina julkaistiin muissa maissa osana taskarien pääsarjaa julkaistu 13. taskari, joten odotin, että näin menetellään tänäkin vuonna. Ja, että Väinön kannel olisi ollut osana tätä taskaria. Odotin kovasti erityisesti Fabio Celonin kirjoittamaa ja piirtämää peräti 190-sivuista Roope Ankan 75v. synttäritarinaa. Se ja Sammon salaisuuden jatko-osa olisivat olleet mainiot tarinat Roope Ankan hahmon juhlataskariin, mutta sellaista emme nyt sitten saaneet ollenkaan.

Pettymyksekseni Väinön kannel-taskari sisältää vain yhden uuden tarinan, ja loput ovat tuttuja uusintoja Rosineen ja Barkseineen.


Itse Väinön kannel tarina sitten taas on ihan hauskaa luettavaa, etenkin Helsinkiä tuntevalle.
Tarinassa ei varsinaisesti ole mitään sen suurempaa vikaa, mutta kuten jatko-osien kanssa aina, on sen vertailemista Rosan Sammon salaisuuden kanssa mahdotonta välttää. Samanlainen eeppisyys siitä puuttuu kokonaan. Sarja on tämän päivän tuttuun tapaan melkoista säntäilemistä paikasta toiseen, mutta sillä on silti selkeät tarinan kerronnalliset tavoitteet, mitkä se lunastaa ihan hyvin.

Cavazzanon piirrokset ovat käsikirjoitusta hienommat. Minä henkilökohtaisesti itse asiassa pidän enemmän Cavazzanon kuin Rosan Väinämöisestä. Helsingin katunäkymät ovat myös kauniisti piirretty. Myös rakennusten ja mm. raitiovaunujen väritys mukailee tarkasti oikeita esikuviaan. Korhonen lienee vähintäänkin antanut ohjeita värittäjälle, ellei ole peräti värittänyt tarinaa itse.

Korhosen haastattelussa minua huvitti toimituksen kysymys siitä, että uskooko hän sarjan synnyttävän samanlaisen kohun kuin mitä Rosan sarja aikoinaan?
Toivon, että toimitus on heittänyt kysymyksen lähinnä huumorimielessä.  ::)
Kääk13-kirjoittaa!

Akkaritietäjä

  • Jäsen
  • Viestejä: 26
  • Sähköposti; lukapou07@gmail.com
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #489 : 04.12.2022 klo 06:56:45 »
Roope Ankan hahmon juhlataskariin, mutta sellaista emme nyt sitten saaneet ollenkaan.

Roopen 75-v.juhlataskari, 928-sivuinen Voi mammona!, julkaistiin kesäkuussa.

Kääk13

  • Jäsen
  • Viestejä: 951
  • Tripla Kääk!
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #490 : 04.12.2022 klo 11:51:43 »
Roopen 75-v.juhlataskari, 928-sivuinen Voi mammona!, julkaistiin kesäkuussa.
Niin olikin.

Unohdin sen kokonaan kun se tuli jo niin aikaisin ja kun se sisälsi pelkkiä uusintoja.

Muissa maissa Roopelle julkaistaan oma juhlataskari joulukuussa osana taskarien pääsarjaa.

Kokonaan uusilla tarinoilla!
Kääk13-kirjoittaa!

Kääk13

  • Jäsen
  • Viestejä: 951
  • Tripla Kääk!
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #491 : 21.02.2023 klo 16:46:04 »
Kalenterista löytyy kyllä jälleen joka kuulle numeroitu Taskari ja vuoden ajalle muutama spesiaali, mutta näiden lisäksi 21.2., 16.5. sekä 13.6. on merkitty ilmestyväksi jotakin vain tittelillä "Aku Ankan Taskukirja".
 ja tuon ensimmäisen mystisen, helmikuussa ilmestyvän lisätaskarin hinta on 4,60(!).

Tiedä sitten, mitä nuo "halvat" lisätaskarit ovat, mutta eiköhän niiden tarkoitus ole harhauttaa lukijoita kuvittelemaan, että "uudistus" ei ole pelkästään negatiivinen muutos.
Hyvää salapoliisityötä, Koninkaulus.

Mitä tuohon 4,60€ maksavaan taskariin tulee, niin se saattaa hyvinkin olla Egypti-taskarin kaltainen ohut lätyskä.
Olin sitten odotuksineni 100% oikeassa.
Helmikuun "haplataskari" Astu Ankkalinnaan on tosiaan Egypti-taskaria vastaava ohkainen 160 sivuinen lätyskä, mikä sisältää vain uusintoja viimeisen kymmenen vuoden ajalta.
Paco Rodriquezin tekemä takakanteen ulottuva panoraamakansi on sentään on upouusi.

Lopulinen hinta on 4,90€

Kääk13-kirjoittaa!

Kääk13

  • Jäsen
  • Viestejä: 951
  • Tripla Kääk!
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #492 : 26.03.2023 klo 15:33:14 »
Egmont on taas julkaissut tulevian taskarien kansikuvia julkaisukalenterissaan ja sieltä paljastuu, että huhtikuussa on tulossa Ankkadynastia niminen tuplataskari.

Kannen alaotsikko lupailee kirjan sisältävän tarinoita Ankkojen maine ja kunnia saagasta, sekä sille jatkoa olevasta sarjasta La nuova Storia e Gloria della Dinastia dei Paperi.

Laskin tarinoiden sivut yhteen ja ne kaikki eivät ihan mahdu 512 sivuiseen taskariin, joten jotain jää väkisinkin pois.
Uuden sarjan osia ei ole nähty aiemmin suomeksi ainuttakaan.
Vanhasta sarjasta meillä on vielä julkaisematta yksi tarina.
Guido Martinan ja Romano Scarpan Paperon McPaperon e le sterline di Trisnonna Papera, jonka soisi olevan mukana tuplataskarissa.
« Viimeksi muokattu: 26.03.2023 klo 15:35:16 kirjoittanut Kääk13 »
Kääk13-kirjoittaa!

Lueskelija

  • Jäsen
  • Viestejä: 60
Vs: Aku Ankan taskukirjojen erikoisjulkaisut
« Vastaus #493 : 23.06.2023 klo 23:43:15 »
Totta kai piti tuo Väinön kannel lukea, kun taskari sattui kirjastosta silmiin. Itselleni tarina oli kuitenkin jonkinasteinen pettymys. Iso ärsytyksen aihe oli hahmojen puhe. Mistä Aku Ankan toimituksen laadukas kielenhuolto on saanut päähänsä, että kalevalamittaan kuuluvat riimit? Eivät nimittäin kuulu, ainakaan noin silmillepistävästi kuin tuossa sarjakuvassa. Koko uniikin runomitan idea on alkusointuisuus ("VAka, VAnha, VÄinämöinen"), ei loppusointuisuus ("vakaiNEN, vanhanaikaiNEN VäinämöiNEN). Juonen kannalta Väinämöisen riimittelyn olisi vielä voinut olla selitettävissä, mutta kun Louhikin alkoi ladella riimejä, niin ärsytys alkoi häiritä jo lukemistakin. Tuossa olisi ollut mitä mainioin keino esitellä lapsille suomalaista kansanperintöä ja riimien lisääminen voidaan käytännössä käsittää väärän tiedon jakamiseksi. Toivottavasti tuo ratkaisu ei tuota äidinkielen opettajille harmaita hiuksia lähivuosina.  Samassa taskarissa julkaistun Sammon salaisuuden runokieli oli sen sijaan todella loistavaa ja elävää. Vaikka Louhen hämmennys Suomen muuttumisesta tulee esiin todella hienosti.

En noin niin kuin yleensä vastusta jatko-osia, mutta tämä oli jokseenkin hämmentävää luettavaa. Juoni kulki nopeasti, mutta varmaan syynä on taskarien ruutujako, joka mainittiin Kari Korhosen haastattelussakin. Kalevalan hahmot eivät aivan tuntuneet omilta itseiltään. Olen itse saanut käsityksen, että ainakin sekä Väinämöinen, että Iku-Turso olisivat jumalallisen voimakkaita olentoja. Siksi kumpikaan ei omasta mielestäni oikein istu rooliinsa. Kaikki kolme ovat alussa myöskin eri paikoissa, kuin mihin Sammon salaisuudessa jäivät. Louhen kohdalla selitys on kyllä jokseenkin looginen. Iku-Turson ei, sillä sen pitäisi muistini mukaan asua itsenäisenä yksilönä meressä. Hirviö kun esiintyy kansanperinteessä muutenkin kuin Louhen apulaisena. Enkä pidä ajatuksesta, että Väinämöisen majesteettinen nousu ylisiin Sammon salaisuudessa olisi päättynyt noloon mahalaskuun Väinön kanteleen alussa. Myös hahmoihin tämän tietyn tarinan vuoksi lisätyt piirteet (esim. muistinmenetys) hiersivät hieman, vaikka kieltämättä Väinämöisen toilailuissa oli huvittavatkin puolensa. Hauska yksityiskohta oli Akun mieltymys karjalanpiirakoihin, joka tarttui lukijaankin. :D Niitä ja pelimanniyhtyeen kansanpukuja oli mukava nähdä sarjakuvamuodossa.
« Viimeksi muokattu: 25.06.2023 klo 13:15:42 kirjoittanut Lueskelija »