Kirjoittaja Aihe: Tampere kuplii 2010  (Luettu 74 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

echramath

 • Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
 • Jäsen
 • Viestejä: 3 398
Vs: Tampere kuplii 2010
« Vastaus #30 : 22.03.2010 klo 16:43:52 »
Itselläni oli tietysti aika paljon tehtävää itse pääsalien ohjelmien kanssa, mutta ainakin itse unohdin koko pienlehtipuolen totaalisesti. Luultavasti näin kävi useimmille tavan kävijöillekin. Saman tien pienlehdet olisi tosiaan voinut lähettää Kissanmaalle.
I've got 99 problems, but luftballons ain't one.

Jukka Koivusaari

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 343
Vs: Tampere kuplii 2010
« Vastaus #31 : 22.03.2010 klo 17:00:21 »
Veikkaan että pienlehtimyynti on ollut Hesan sarjisfeestareilla Tamperetta vilkkaampaa ihan vain sen takia että ne on about samassa tilassa kuin muukin myynti ja ohjelma.

 Ylioppilastalon keikka toissavuonna ei ollut mitenkään huono. Ja Helsingissä tein kaikkien aikojen myyntiennätyksen kun pienlehtiosasto oli eri paikassa.
Ehkä tässä on lamakin iskenyt. Koko viime vuosi oli messumyynnin puolesta todella tahmea ( 18 nidettä/ 11 myyntipäivää ).

Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 821
Vs: Tampere kuplii 2010
« Vastaus #32 : 22.03.2010 klo 18:14:16 »

Spunkmeyer

 • Jäsen
 • Viestejä: 187
Vs: Tampere kuplii 2010
« Vastaus #33 : 22.03.2010 klo 21:02:50 »
Mainio reissu lauantaista muodostui. Enpä tosiaan ollut aiemmin nähnyt noin paljon animehörhöjä/cosplayaajia yhdessä paikassa, saati ollenkaan. Marvel-paneeli oli mainiota kuunneltavaa, ja lopussa oikeastaan harmitti etten itse keksinyt mitään järkevää kysymystä, koska en olisi halunnut sen loppuvan. No, en kyllä keksinyt parempaa kuin "kuinka paljon se Hulk sitten nostaa?" joten ehkä oli parempi olla hiljaa. Yllätyin kyllä siitä, että Rautkorpi oli iältään lähempänä Rmäen kuin itseni luokkaa. Olin jotenkin kuvitellut tämän nuoremmaksi.
Martinin haastis oli myös mahtava. Kaveri kertoi paljon mielenkiintoista ja osasi naurattaa yleisöä. Ja se nimmarijono. Hahaa, uskalsin kuin uskalsinkin pyytää kaverilta kaksi nimmaria ja tämä taisi lähinnä pitää ideasta. Oli tosiaan paljon rennompi kuin olin pelännyt. Juuri edellisenä yönä näin unen jossa pyysin Martinilta kaksi nimmaria, ja tämä oli lähinnä että "painus helvettiin siitä".
Sitten pitikin jo lähteä kotiin. Oli tämä kyllä harvinaisen kiva juttu, sarjakuvatapahtuma jossa oli minuakin kiinnostavaa ohjelmaa.
PIRATE CREW - We Don't Innovate. We Imitate.

Tea Tauriainen

 • Pullakeisari
 • Jäsen
 • Viestejä: 30
 • Ettäs kehtasi
Vs: Tampere kuplii 2010
« Vastaus #34 : 23.03.2010 klo 10:58:45 »
...Sarjakuvablogikiroilu kävi vaan ärsyttämään....

Sori, jos kiroilua tuli (ite en ees tajunnut, että sitä olisi tullut paljon mut njaa njöö). Lupaamme opetella käytöstapoja ensi vuonna. Ehkä hankimme myös aivot ja alamme pukeutumaan siististi.

Ehkä.  ::)

janne luokkanen

 • Jäsen
 • Viestejä: 514
Vs: Tampere kuplii 2010
« Vastaus #35 : 23.03.2010 klo 11:08:05 »
Ehkä hankimme myös aivot ja alamme pukeutumaan siististi.

Tehkääpä se.

Tea Tauriainen

 • Pullakeisari
 • Jäsen
 • Viestejä: 30
 • Ettäs kehtasi
Vs: Tampere kuplii 2010
« Vastaus #36 : 23.03.2010 klo 12:38:47 »
 ::) hehe joo, ehkä seuraavassa elämässä.


No mutta eniveis, klubin ja finlaysonin alueen välillä ramppailu vaikutti kyllä hieman turhauttavalta. Eihän välimatka noin yleensä oo pitkä, mutta kyllä sitä silti oli ja piti valita 'puolensa'. Yo-talo viime vuonna oli jees, toivottavasti sinne päästään vielä. Tai jonnekki ees.

Spip-orava

 • Jäsen
 • Viestejä: 558
 • Pähkinöitä!
Vs: Tampere kuplii 2010
« Vastaus #37 : 23.03.2010 klo 23:29:19 »
Eka Kuplii reissu meni sekaannusten ja myöhemmin niistä aiheutuneen ketutuksen merkeissä. Pienlehteihin ei sateessa viitsinyt talloa kaupungin halki, Jarlaa tultiin kuulemaan vääränä päivänä, eikä Fingerpori oluttakaan osattu ostaa, puhumattakaan ettei koko festareilta löydetty kuin tuurilla se kellarihuoneisto jossa kustantajat koittivat japanismielisten ruuhkauttamana myydä sarjakuvaakin. Vaikka bensaa paloi reissuun, niin säästyi rahat ostamattomissa sarjiksissa.

T.Kokkila

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 107
Vs: Tampere kuplii 2010
« Vastaus #38 : 25.03.2010 klo 08:31:52 »
Harmillista, jos näin kävi. Tapahtumapaikkojen löytämisessä on kyllä välillä ollut vaikeuksia jopa tamperelaisilla. Täytyy välittää viestiä, että karttoihin ja kyltteihin on syytä satsata entistäkin enemmän. Vesisade ei tosiaan helpottanut asiaa, ja vähensi muutenkin tapahtuman näkyvyyttä kaupungilla, kun pukuilijat pysyttelivät sisätiloissa.

Fingerpori-olut oli Plevnasta muutenkin loppu, eli menekki on ollut ilmeisen hyvä. Lisää on kuulemma kuitenkin tulossa. Iltis näkyy kuvanneen oikein nettivideon Jarlasta juomaa nauttimassa:
http://www.iltasanomat.fi/videot/viihde/2054408
Mahtoivatko kaivaa olutta tyhjän sammion pohjalta, vai onko tilanne lavastettu, heh. No, ehkä Jarlalle oli säästetty tuopillinen.

Aamulehden pukuilukisan yleisöäänestyksen taas voitti hiukan yllättävä hahmo:
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kulttuuri/taydellisen-poolon-ja-toyhdon-takana-siintaa-luova-hulluus/174315
Varsinkin Haddock oli kyllä mainio, Tinttiä en itse edes huomannut.

(Edit: Olihan tuo video jo näemmä Fingerpori-ketjussakin, jossa myös hiukan epäiltiin sen aitoutta, heh.)
« Viimeksi muokattu: 25.03.2010 klo 08:50:05 kirjoittanut T.Kokkila »

tomu

 • Jäsen
 • Viestejä: 451
 • the book is good but misunderstood
Vs: Tampere kuplii 2010
« Vastaus #39 : 25.03.2010 klo 09:59:17 »
Harmillista, jos näin kävi. Tapahtumapaikkojen löytämisessä on kyllä välillä ollut vaikeuksia jopa tamperelaisilla. Täytyy välittää viestiä, että karttoihin ja kyltteihin on syytä satsata entistäkin enemmän. Vesisade ei tosiaan helpottanut asiaa, ja vähensi muutenkin tapahtuman näkyvyyttä kaupungilla, kun pukuilijat pysyttelivät sisätiloissa.

Rupriikkiin ja Werstaalle ei tosiaan opasteita juurikaan näkynyt. Jos ei niitä muutamaa A4-printtiä Kupliin logolla varustettuna lasketa. Niissäkin tekstit olivat niin pienellä, ettei ohikulkija niitä pystynyt lukemaan. Pelkkä "Tampere Kuplii" ei lisäksi kerro tavalliselle tallaajalle vielä mitään... "Sarjakuvafestivaalit" olisi kertonut jo enemmän.

Miksei siihen Finlaysonin pääulkokäytävälle voisi teettää jotain banderollia kadun poikki? Lakanaan selkeä vuosiriippumaton suunnittelu, jota voi käyttää sitten vaikka seuraavat kymmenen vuotta. Veikkaan, että tämä olisi tuonut paikoille aikasta paljon enemmän kävijöitä.

Helpoin tapa ohjata ihmisiä on käyttää ominaisväriä, joka erottuu. Jos sama väri toistuu kaikissa materiaaleissa esitteistä nettiin ja tapahtumapaikat on merkattu tällä samalla värillä, löytävät ihmiset tahtomattaankin perille. Fumetto-festarit Sveitsissä käyttävät tätä hyvin onnistuneesti. Siellä ei oikeastaan tarvitse karttaa, vaan voi kävellä kaduilla ja bongailla sieltä festarijuttuja.

Jotenkin harmittaa aina, kun tohinalla järjestetään tapahtumia, suunnitellaan ohjelmaa ja tehdään ylipäätään valtavasti työtä sen eteen, ja sitten loppuhetkillä jätetään tiedotus retuperälle - ikään kuin ei haluttaisi kertoa ihmisille, mitä ollaan tehty. Kaupunkikuvassa ei Kupliista näkynyt oikein yhtään mitään eikä esim. tapahtuman viereisessä taidekoulussa juuri kukaan ollut tietoinen festivaaleista... kiinnostuneita olisi varmasti ollut. Pelkkään Aamulehden uutisointiin ja Kvaakin kaltaisten alan harrastajien foorumeihin luottaminen karsii pois just sellaset satunnaiset kävijät, mitkä olisivat niitä sarjakuvan potentiaalisia uusia lukijoita. Ne vedetään sisään ihan muilla keinoilla.

Toi tiedotusvastuu, julisteiden levittely yms. pitäisi aina olla jonkun eri jengin vastuulla kuin muut festarijärjestelyt. Muuten se jää tekemättä.

Toivotaan, että Kuplii skarppaa tässä selkeästi ensi vuonna. Ihan mukavat festivaalit muuten ja tilat toimivat minusta tosin hyvin tähän tarkoitukseen. Pienlehtimarssi vaan siihen viereen pliis. Ja, pari näyttelyä lisää ei olisi pahasta.

petteri tikkanen

 • Jäsen
 • Viestejä: 197
Vs: Tampere kuplii 2010
« Vastaus #40 : 25.02.2011 klo 20:14:00 »
Ja nyt sitten kertokaa minulle missä pienlehtipuoli tänä vuonna on Tampere Kupliissa ja onhan se kaksipäiväinen? Viime vuonna missasin.

T.Kokkila

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 107
Vs: Tampere kuplii 2010
« Vastaus #41 : 26.02.2011 klo 18:10:12 »
Tampere Kupliin pienlehtiosasto tulee tänä vuonna erittäin lähelle muita tapahtumapaikkoja, eli samalle Finlaysonin alueelle. Ja käsittääkseni tulee olemaan auki sekä lauantaina että sunnuntaina. Asia tarkentuu varmasti pikapuoliin, osa ohjelmaakin on jo esillä nettisivuilla: www.tamperekuplii.fi