Kirjoittaja Aihe: The Batman (2022)  (Luettu 1016 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Maisteri Outo

 • Jäsen
 • Viestejä: 423
 • (Ei tekstiä)
Vs: The Batman (2022)
« Vastaus #15 : 04.05.2022 klo 15:41:16 »
Kyllähän tämä upea elokuva on, yksi viime vuosien parhaimmista supersankarielokuvista. Kävin katsomassa tämän kerran itsekseni, toisen kerran avovaimon kanssa, ja nyt kolmannen kerran HBO Maxista. Aina yhtä viihdyttävä, ja kolme tuntia menee kuin siivillä. Kaikki näyttelijät panevat parastaan, ja tunnelma on käsinkosketeltava.

Ainoa miinus on, että Lepakkomies tuntuu välillä olevan vähän liiankin tumpelo niiden arvoitusten kanssa, mutta laitetaan kokemattomuuden piikkiin. Miehellä on aika paljon muutakin mielessä koko ajan, joten ei ihme ettei aina mene kerralla kohdilleen.

Jatko-osanhan on nyt virallisesti ilmoitettu tulevan teattereihin muutaman vuoden päästä, joten sitä odotellessa.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 157
Vs: The Batman (2022)
« Vastaus #16 : 02.07.2022 klo 15:35:03 »
Visuaalisesti kiinnostava, moni osin ehkä vähän jopa rohkea raina. Jokeri-elokuvan vaikutus mielestäni näkyi voimakkaasti, ja ohjaaja puhutteli katsojaa suoraan sen kautta. Incel-teema puski loppupuolella läpi, mutta Batman veti sopivan ripeästi joukkoa pataan. Sarjakuvissakin Batman on vastavoima kaikelle vihulaistensa kaaokselle.

En hirmuisesti innostunut omituisuuden korostamisesta, mutta muutoin realismin hakeminen teki tästä erilaisen. Elseworlds-fiilis ja sellainen Earth One -tarinan tyyppinen uran alkuvaiheen töppäily kantoi jossain määrin. Toista elokuvaa en kuitenkaan tahtoisi enää tällä sapluunalla, sillä liian paljon oli tullut mukaan sarjakuvista siitä laarista, mihin olen ehtinyt kyllästyä.

Toki olen jo iältäni ohi siitä kohderyhmästä, jolle nämä tehdään, mutta tunneskaalaa voisi hyvin laajentaa myös positiivisen puolelle. Ei voi olla niin, että hellät tunteet ja hellurei on varattu vain lastenelokuville.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 132
 • <><
Vs: The Batman (2022)
« Vastaus #17 : 02.07.2022 klo 20:09:19 »
Elseworlds-fiilis ja sellainen Earth One -tarinan tyyppinen uran alkuvaiheen töppäily kantoi jossain määrin.
Tää oli aika hyvä kuvaus. En ollut itse ajatellut noin, mutta nyt kun sen toit julki, niin sama fiilis mullakin tuli. Tää oli erilainen, ei siksi, että olisi vain ollut erilainen, vaan just noiden vaihtoehtojuttujen tapaan.
Mutta mäkin tykkäsin yllättäen. Ennakkomainonta oli sen verran luotaantyöntävää, että en ollut yhtään kiinnostunut, mutta kun HBO:lta pystyi katsomaan, niin katsoin. Ja yllätyin positiivisesti. Pattinson toimi vielä hyvin tuollaisen angstiteini-Waynenä.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva