Kirjoittaja Aihe: Tussit - "juicy tip"  (Luettu 712 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mk1978

  • Uusi jäsen
  • Viestejä: 1
Tussit - "juicy tip"
« : 21.08.2021 klo 18:52:17 »
Tällä foorumilla näyttäisi olevan paljon kokemusta erilaisista tusseista. Toivottavasti en ihan pahasti sotke keskusteluja kun kyselen tusseista hieman erilaiseen tarpeeseen liittyen.

Harrastelen 3D tulostusta ja tarkoituksena on maalta silloin tällöin tulosteita (pienoismallin osia) kynäruiskulla. Maalien ja ruiskun kanssa painiskelu ei oikein huvita kun osia tarvitsee maalata suht harvoin. Huomasin kuitenkin että kynäruiskussa voi myös käyttää maalitusseja (Copic airbrush system, Gundam Marker Airbrush System), jolloin maalien kanssa ei tarvitse läträtä lähes ollenkaan.

Ostin muutaman Uni Posca tussin testiin, koska ne ovat kuulemma hyviä tusseja. Uni Posca tussien kanssa ongelmana on että tussin pää kuivuu suht nopeasti ja sitä pitäisi pumpata todella usein kynäruiskun kanssa.

Osaako kukaan suositella, jotain hyviä tusseja tai sivellinkyniä, joissa olisi ns. "juicy tip" eli maali tulisi hieman helpommin/runsaammin ulos. Gundam markereita ei taida saada suomesta ollenkaan ja tusseja löytyy niin paljon että testailu voi tulla kalliiksi.