Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • Sarjakuvaa Muusajuhlilla: 13.08.2021

Kirjoittaja Aihe: Muusajuhlat 10.-15.8.2021  (Luettu 306 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Reijo Valta

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 2 196
  • Haddadaa
Muusajuhlat 10.-15.8.2021
« : 10.08.2021 klo 13:20:39 »
Tänään alkaneilla Oulun Muusajuhlilla on myös sarjakuva-aiheista ohjelmaa perjantaina 13. päivä. Tapahtumapaikkana pääkirjaston Sarjasto.

KLO 16 MINILUKUPIIRI: BOBBY

Runoilija Lasse Hauerwaasin ja taiteilija Iina Silventoisen yhteistyö Bobby (Enostone 2020) on kiinnostava kokeilu runon ja sarjakuvan yhdistämisessä. Se on sarjakuvalla kuvitettu runokirja, joka yhdistää runot ja sarjakuvan yhdeksi tarinaksi. Teos onkin siis yhtä aikaa runokirja ja sarjakuva- albumi. Jarkko Korpuan vetämässä lukupiirissä ajatuksiaan teoksesta esittelevät Riika Ruottinen ja Jaana Märsynaho.

KLO 16.30 KRIITIKON PUHEENVUORO: KALEVALA – SAMPO

Kalevalatutkija Jyrki Korpua käsittelee puheenvuorossaan Sami Makkosen viime vuonna ilmestynyttä sarjakuvateosta Kalevala – Sampo (Otava). Tekijän edellinen teos Kalevala (Otava 2019) oli ilmestyessään vuoden sarjakuvatapaus, ja nyt upea sarjakuvatulkinta Suomen kansalliseepoksesta on saanut jatkoa. Kalevala – Sampo esittelee väkevän visionsa kansalliseepoksen jälkimmäisestä puoliskosta, jossa Väinämöinen, Lemminkäinen ja muut urhot lähtevät matkaan kohti Pohjolaa ryöstääkseen Sammon, mutta perillä heitä odottaa Pohjolan emäntä kauheine voimineen.

KLO 17 PIENOISPANEELI: DOKUMENTAARINEN SARJAKUVA

Vaikka sarjakuva mielletään yhä helposti fantasian ja seikkailun alueeksi, ovat tosipohjaiset kertomukset nykysarjakuvan valtavirtaa. Non-fiktiivisessä sarjakuvassa esimerkiksi omaelämäkerralliset sarjakuvat ovat tyypillisiä. Dokumentaarisen sarjakuvan tärkeänä yhteiskunnallisenakin potentiaalina voidaan pitää sitä, että sen kautta on mahdollista nostaa esille vaikeina, häpeällisinä ja jopa tabuina pidettyjä aiheita. Aiheesta keskustelevat sarjakuvatekijät Aapo Kukko ja Harri Filppa.

Muusajuhlien koko ohjelmisto.