Kirjoittaja Aihe: Gunnerkrigg Court  (Luettu 199 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Ligne claire

  • Jäsen
  • Viestejä: 40
Gunnerkrigg Court
« : 23.07.2021 klo 21:20:33 »
Onko kenellekään tuttu? Löytyy osoitteesta www.gunnerkrigg.com. Tekijä on brittiläinen Tom Sidell. Näistä on tehty myös printtiversioita, joita on saanut mm. Helsingin Fantasiapeleistä.

Sarjakuvaa voisi kuvata vaikka letkauttamalla "Harry Potter meets Princess Mononoke", mutta se on huomattavasti kiinnostavampi kuin mitä tämäkään kuvaus antaisi olettaa. Piirrostyyli kehittyy vuosien varrella, ja on aluksi aika ekspressionistista ja naivistista, ja muuttuu sitten realismin suuntaan. Mielestäni muutos on ollut hyväksi, mutta alkutyylikin oli ok.

Teemoja on luonto vastaan ihmisten sivilisaatio, koulunkäynti, ystävyys, kasvaminen ja kehittyminen... ja ennen kaikkea vaan erilaiset persoonallisuudet ja heidän keskinäinen kanssakäymisensä. On metsänhenkiä, taikuutta, tietokoneita ja robotteja. Myyttejä, sci-fiä, pelottavia tehtaita ja koululaisten yöhiippailuja. Filosofisia pohdintojakin löytyy tiheään. Aivan loistavia, monitahoisia ja sympaattisia henkilöhahmoja. Humaani, jopa hienostunut yleisasenne. Omituista, lakonista ja lempeää huumoria. Vaikeasti ymmärrettäviä jaksoja, joissa saa vaivata päätänsä, mutta kaikelle on kyllä selitys... lopulta.

Suosittelen vahvasti!!