Kirjoittaja Aihe: Kryptotaide (NFT)  (Luettu 2195 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Lurker

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 17 070
Vs: Kryptotaide (NFT)
« Vastaus #15 : 18.12.2021 klo 17:44:34 »
Taiteilijan osa ei ole helppo NFT-maailmassa, hulluuttahan tämä on.

Pari twitter-ketjua siitä, kuinka artistit saavat ilmoituksia, että heidän taiteensa on varastettua kun heidän taiteensa on jonkun toimesta varastettu NFT-suojan alle. Ei tätä oikein tajua.

https://twitter.com/LiamRSharp/status/1471940531554959360

https://twitter.com/EffinBirds/status/1472041643004112902Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Kryptotaide (NFT)
« Vastaus #16 : 05.01.2022 klo 21:38:07 »
Liam Sharp toteaa otsikon aiheeseen liittyen, että väärinkäytöksiä esiin nostava saa kaupan päälle vielä osansa netin myrkyllisestä keskusteluilmapiiristä. Niinhän se on, vähän kaikessa.

Forbesille juttuja kirjoittanut Rob Salkowitz loikkasi jossain vaiheessa niin silmiin pistävästi NFT-junaan, että vasta aivan viimeisimmässä ICv2-jutussaan on varovaisesti koskettanut hurmoksen nurjia puolia.

echramath

 • Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
 • Jäsen
 • Viestejä: 3 399
Vs: Kryptotaide (NFT)
« Vastaus #17 : 28.01.2022 klo 18:41:20 »
No niin, katsoin Youtubesta kohtuuhyvän videon aiheesta: Line Goes Up – The Problem With NFTs, jutussa käsitellään myös kryptovaluuttoja (mikäli tämä harhaanjohtava nimitys sallitaan lähinnä sijoitusspekulantteina toimivista entiteeteistä), koska nehän liittyvät toisiinsa. Video on yksi kaksi tuntia(!) pitkä ja katsoin sen kahtena päivänä, mutta ilmeisesti totuus on vielä tyhmempi kuin luulin. Jotenkin tulee mieleen vanha sanonta on moraalisesti väärin antaa tyhmien pitää rahansa.

En ymmärrä suoralta kädeltä, onko tuosta taiteilijalle mitään sen isompaa uhkaa kuin muustakaan piratismista, joku toinen myy teoksen ja saa siitä rahaa, tässä tapauksessa ostajalla on joku omituinen illuusio omistuksesta, mutta eikö vaikutus ole samaa luokkaa jos minä kuvittelisin omistavani Eiffel-tornin?

No, suuri osa NFT-teoksista taitaa kuitenkin olla jonkin tietysti klubin saman tyyppisiä kuvia, kuten juurikin ne rumat apinat (kuten videolla todetaan, taide on teknisesti kohtuullista mutta hyvin hyvin keskinkertaista). Näissä lähinnä mieleentuleva reaalimaailman vastine voisi olla sellaiset vartavasten keräilyesineiksi tehdyt erikoiskappaleet ja juhlapainokset, joista mistään ei koskaan oikeasti tule oikeasti arvokkaampaa, mutta joku ostaja saattaa silti erehtyä – siis ostaa asian investointimielessä eikä esimerkiksi siksi että sattuu pitämään niistä. Osasta tulee myös vaikutelma, että kyseessä on osakeanti ilman minkään sortin liiketoimintasuunnitelmaa – reaalimaailmassa vissiin finanssivalvonnalla voisi olla tästä aika paljonkin sanomista.

The future is stupid.
I've got 99 problems, but luftballons ain't one.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Kryptotaide (NFT)
« Vastaus #18 : 01.03.2022 klo 18:32:52 »
Yle kirjoitti hyvän artikkelin, jossa nosti esille myös tavan nostaa kohteiden arvoa niin, että julkimot kavereineen ostavat niitä ylihintaan toisiltaan. Vastapainoksi myös ihmetellään vastareaktion kohteeksi joutuneita videopelifirmoja, jotka olivat lähteneet tähän höynäytykseen.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Kryptotaide (NFT)
« Vastaus #19 : 15.05.2022 klo 16:35:54 »
Archie Comics aloitti toilailun NFT-maailmassa juuri ennen markkinoiden ja paisuneen kryptokuplan poksahdusta. Kenties köhähtelyä ei tahdottu kuulla näissä hitaasti liikkuvissa firmoissa, kun koko kuvioon oli ehditty jo panostaa mitä oli panostettu.

Hauskaa oli lähinnä seurata fanien reaktioita, jotka olivat värikkäämpiä kuin tylsähkö summaus tapahtuneesta kuukauden takaa.

On vaikea kuvitella, että usko NFT:n enää palaa sen osoittauduttua herkimmäksi (heikoimmaksi) kohteeksi kryptomarkkinoilla. En jäisi suremaan, jos siitä päästäisiin tässä yhteydessä kokonaan eroon. Mutta toisaalta ainahan voi ns. "buy the dip"...

echramath

 • Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
 • Jäsen
 • Viestejä: 3 399
Vs: Kryptotaide (NFT)
« Vastaus #20 : 06.10.2022 klo 00:11:49 »
Blomma, kuten me menestyneet pääomasijoittajat sanomme, eli Bloomberg tietää kertoa, että NFT-kaupankäynti on pudonnut 97% alkuvuoden lukemista, mikäli pidetään mittapuuna kaupoissa pyörivän rahan määrää (hiukan yli 17 miljardista puoleen). Kupla lienee hajonnut ja suuri osa apinankuvista osoittautuu kerrassaan arvottomiksi ja suuri osa apinoista suorastaan koijatuiksi. Ethereumin kurssi on myös kyykännyt täysin, ei niin mitään tietoa itselläni liittyykö tämä siihen mutta hiukan edelleen kuulostaa, että joku sopivan vaikutusvaltainen taho, jolla sattui olemaan Etheriä taskussa saattoi vähän masinoida buumia saadakseen kurssin ylemmäs ja kysynnän kasvamaan, omat Eetterinsä sitten fiat-rahaksi mukavasti vaihtaen, kun sillähän tuota NFT-kauppaa kai eniten käytiin ja sitä tarvittiin uuden tokenin "lyömiseen" (lyödä kuten kolikoita valmistetaan).
I've got 99 problems, but luftballons ain't one.