Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • Turun sarjakuvafestivaalit 16.10.2021: 16.10.2021

Kirjoittaja Aihe: Turun sarjakuvafestivaalit lauantaina 16.10.2021 klo 11–17 Turun pääkirjastossa  (Luettu 97 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Reijo Valta

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 1 976
  • Haddadaa
Turusta tiedottavat:

Uusi sarjakuvafestivaali täyttää Turun pääkirjaston lokakuussa.

Turun sarjakuvakerho järjestää ensimmäiset Turun sarjakuvafestivaalit lauantaina 16.10.2021 klo 11–17 Turun pääkirjastossa. Kirjasto toimii sarjakuvakerhon yhteistyökumppanina.

Tapahtuman teema vuonna 2021 on Inspiraatio. Turun sarjakuvafestivaalit kutsuvat kaikenikäisiä tekijöitä ja kokijoita inspiroitumaan sarjakuvasta. Tapahtuma täyttää kirjaston näyttelyillä, puheohjelmilla ja työpajoilla. Ohjelmaa on kaikenikäisille sarjisvinkkauksesta osallistavaan zine- eli pienlehtipajaan. Ohjelma tarkentuu myöhemmin festivaalivieraiden varmistuessa.

Tapahtuma tuo sarjakuvan tavallisen kaduntallaajan luo, jotta kuka tahansa voi tutustua ilmaisumuotoon uudesta perspektiivistä. Lasten ja nuorten ohjelman keskiössä ovat itseilmaisu, mediataitojen kehittäminen ja sarjakuvataiteeseen tutustuminen. Tapahtumassa on ohjelmaa myös ammattilaisille, joille festivaalit ovat itsensä kehittämisen lisäksi vertaisten kohtaamispaikka.

Turun sarjakuvafestivaalit saivat tukea syksyllä 2020 Turun kaupungin järjestämästä Sytytä Turku -kilpailusta. Kaupunki tukee festivaalien järjestämistä 5 000 eurolla. Varsinaisen festivaalitoiminnan lisäksi hakemuksessa korostettiin saavutettavuutta ja esteettömyyttä.

http://www.turunsarjakuvafestivaalit.fi/