Kirjoittaja Aihe: Louis Salverius, Sinitakit  (Luettu 186 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anonyymi

  • Jäsen
  • Viestejä: 37 629
Louis Salverius, Sinitakit
« : 14.02.2021 klo 22:51:28 »
Huomasin tässä että ennen Lambillia sinitakkeja piirteli Salverius, ihan uusi tuttavuus. Pitänee harkita hankkia ranskaksi noita ekoja albumeja integraalimuodossa.

Onko Salveriuksen ensimmäisiä Sinitakkeja julkaistu muualla kuin Spiroussa? Sarja oli ensin sivun gageja, sitten tuli pidempiäkin, ja ensimmäinen kokopitkä seikkailu oli suomeksikin Trumf-sarjassa tullut. Ja se oli ensimmäinen albumina ilmestynyt.

Vielä vanhempaa tavaraa oli kumminkin ainakin kolmen albumin verran. Albumit 9 ja 10 vasta sitten olivat niitä, mutta kaikkein vanhimpia gageja niissä ei ollut, vanhin taisi olla planssi numero 60. Nuo pidemmätkin olivat enemmän huumoria. Eli ainakin yhden albumin saisi vanhimmista gageista, mutta lienevät liian erilaisia nykytyyliin verrattuna.

Vai onko niitä julkaistu albumina? Joskus liian erilaista varhaistuotantoa on tullut Hors-serie-albumeina, kuten Pikoa ja Fantasiota sekä Pieniä miehiä.

Pinus

  • Jäsen
  • Viestejä: 19
Vs: Louis Salverius, Sinitakit
« Vastaus #1 : 17.02.2021 klo 15:54:41 »
Louis Salvériusen piirtämiä Sinitakkeja on ruotsiksi ilmestynyt kolme (Blårockarna). 70-luvulla ilmestyivät Prärievagnen (sama kuin suomeksi Trumf-sarjassa 1973 tullut Ruutipartio pulassa) ja Den stora bataljen (alkuperäisteos Du Nord au Sud). Vuonna 2017 tuli vielä För 1500 dollar mer (alkuperäisteos Et pour quinze cents dollars en plus), joka myös oli piirtänyt Salvérius. Tätä jälkimmäistä löytää yhä mm. Tukholman antikvariaateista.

Salvériusen piirtämät hahmot ovat enemmän pottunokkasarjaa kuin hänen kuoltuaan sarjaa piirtäneen Willy Lambilin hahmot. Kersantti Chesterfielkin oli selvästi lihavampi alunperin (voihan se sota laihduttaa...). Kannattaa hankkia Suomen Länkkäriseuran viimeisin Ruudinsavu-lehti 2/2020, jossa on Anssi Hynysen mainio juttu Sinitakit-sarjasta.