Kirjoittaja Aihe: Musta leski – Black Widow  (Luettu 161 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jiksi

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 7 255
Musta leski – Black Widow
« : 24.01.2021 klo 01:38:36 »
Black Widow by Grayson & Rucka: The Complete Collection (2018) kokoaa kolme kolmeosaista seikkailua yksiin kansiin.

Devin Grayson ja J.G. Jones kasaavat varsin mainion aloituksen, ja erityishuomion ansaitsee jälkimmäisen taiteilema takakansi, jonka hahmon mallina lienee toiminut sittemmin elokuvista tuttu Musta leski Scarlett Johansson. Tässä kyse ei kuitenkaan ole ennestään lukijoille tutusta hahmosta, vaan toisesta samannimisestä vakoojasta. Hieman yllättäen jatko sitten painottuu tähän hahmoon.

Marvel Knights oli aikanaan Marvelin vastine "aikuiselle" sarjakuvalle (MAXin edeltäjä), mikä tarkoittaa tässä sitä, että viimeisessä Greg Rucka selittää lukijlle mitä on sadomasokismi. Huippuvakooja on muutoinkin vaivaannuttavan tietämätön mitä edes ilotalossa yleisesti tapahtuu.

Taustoissa lienee myös selitys, miksi seikkailussa esiintyy uusi hahmo, eihän se ole jollain kaksinaismoralismilogiikalla käynyt päinsä, että Daredevilin "ystävällä" Natashalla olisi muita "ystäviä".

Itse kuvittelin tarttuvani Tuomariin agenttivivahteella, mutta tarinoista vain ensimmäinen vastasi mielikuviani. Scott Hampton viehättää vähiten silmää kokoelman keskimmäisessä tarinassa. Tarina on Graysonin ja Ruckan yhteispelillä syntynyt Face/Off-mukaelma, jos vielä kelpo Nick Cagen tähdittämä John Woo -raina takavuosilta muistetaan.

Igor Kordeyn kynän ansiosta tämän kahlaa loppuun saakka, vaikka tarinasta vetäisin pitkän miinuksen seinään.

Jukka Laine

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 37 413
Vs: Musta leski – Black Widow
« Vastaus #1 : 25.01.2021 klo 14:17:42 »
John Byrne halusi ainakin vielä 80-luvulla tehdä Mustaa Leskeä. (Haastattelu Comics Feature # 27, 1984)

Championsissa hän oli tehnyt, ja oli sitä mieltä että ryhmän muista hahmoista ei ollut mihinkään. Eikä Byrne Championsia kirjoittanut, piirsi vain. Bill Mantlo oli kirjoittaja.

Herkules olisi periaatteessa kiinnostava hahmo, mutta kohtalona on olla Marvelin jumala # 2. Samoin kuin Byrnen tekemä Rautanyrkki on kungfun taitaja # 2.