Kirjoittaja Aihe: WandaVision - spoilervaroitus!  (Luettu 1468 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Chompp

 • Jäsen
 • Viestejä: 233
Vs: WandaVision - spoilervaroitus!
« Vastaus #15 : 10.02.2021 klo 09:14:48 »
Mutta siitä en kyllä tykkää, kun jotkut TV-sarjat tekee sitä, että kauden lopussa, homma jää kesken ja tarina jää erittäin pahaan kohtaan. Kyllä kausi pitäisi kunnialla saada loppuun ja sitten seuraavassa kaudessa alkaa uusilla jutuilla...en jaksa vuotta odottaa, että mitä tapahtuu...muistaako sitä edes sitten miten se homma jäi kesken.
Cliffhangerit seuraavalle kaudelle ovat tosiaan aika tyypillisiä. Star Trekeissä olen viime aikoina huomannut. Onneksi on kaikkien kausien boksit. Erityisesti DS9:ssä ja Voyagerissa näin oli.
Mulle oli alunperin tullu sellanen käsitys, että nää Marvelin Disney+:n sarjat olis pääsääntöisesti suunniteltu yhden kauden kestoisiksi koska ovat niin liittyneitä laajempaan MCU:hun, että sen puolesta ei olis cliffhangeria koska toista kautta ei välttämättä tule. Mutta sit toisaalta kun näiden sarjojen tarinankaarten vaikutukset näkyvät sitten MCU elokuvissa (WandaVisionin kohdalla Doctor Strange 2), niin siinä mielessä cliffhangeri voi taas olla ihan todennäköinen.
« Viimeksi muokattu: 10.02.2021 klo 09:18:08 kirjoittanut Chompp »

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: WandaVision - spoilervaroitus!
« Vastaus #16 : 21.02.2021 klo 15:19:51 »
 Viimeksi sitten paljastettiin kuka on naapurin Agnes. Tosin se paljastettiin jo Jimmy Kimmelin ohjelmassa 2.2.2021. Kimmel väitti että Agnesin korusta on jo arvattu.

Chompp

 • Jäsen
 • Viestejä: 233
Vs: WandaVision - spoilervaroitus!
« Vastaus #17 : 22.02.2021 klo 12:03:57 »
Olihan tuon kaikki sarjakuvia tuntevat jo päätelly. itse olin siitä myös jo ihan varma kun tulee seurattua youtubesta aika paljon Marvel analysointi ja spekulaatio videoita.

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: WandaVision - spoilervaroitus!
« Vastaus #18 : 22.02.2021 klo 20:38:16 »
Yhtä hyvin voidaan TV-sarjoissa tehdä asiat toisin, vaikka annettaisiinkin vinkkejä että kohta tapahtuu samoin kuin 30 vuotta aikaisemmin sarjakuvissa.

Chompp

 • Jäsen
 • Viestejä: 233
Vs: WandaVision - spoilervaroitus!
« Vastaus #19 : 23.02.2021 klo 10:00:46 »
Tottakai, ja niinhän Marvel kokoajan tekeekin; jatkuvasti ottaa vaikutteita sarjakuvista, mutta ei kopioi niitä yks yhteen. WandaVision on selkeä esimerkki tästä. Ja sehän siinä onkin juuri hienoa kun voi pohtia että mikä pysyy samanlaisena kuin sarjakuvissa ja mitä on muutettu.

Ja eihän se, että päätellään oikein jotain - (tässä tapauksessa Agnesin rooli/vaikutus tarinaan) - sen perusteella mitä tarinassa on vihjailtu ole huono asia; siitähän tarinan kerronnassa on kyse, että annetaan vinkkejä katsojalle/lukijalle, jotta tarinan kulku käy järkeen. Ei hyvä tarina ole yhtä kuin että juonen täytyisi kääntyä itseään vastaan ja paljastaakin jotain täysin muuta kuin mitä on aiemmin vihjailtu vain siksi, että saadaan johdettua katsojaa/lukijaa harhaan.

Se, että Agness paljastui täksi kyseiseksi henkilöksi - oli se sitten selkeä ja odotettu juonenkäänne tai ei - oli enemmänkin easter egg, ja miksi keksiä uutta hahmoa kun voi käyttää sarjakuvista tuttua hahmoa. Agnesin hahmo ei myöskään näytä olevan täysin yks yhteen sarjakuvaversionsa kanssa, joten se että tunnemme hahmon sarjakuvista ei tarkoita, että tiedämme kaiken mitä hän sarjassa tulee tekemään jne.

Chompp

 • Jäsen
 • Viestejä: 233
Vs: WandaVision - spoilervaroitus!
« Vastaus #20 : 05.03.2021 klo 17:04:46 »
Nyt on nähty WandaVisionin finaali jakso ja täytyy kyllä sanoa, että hieman jäi pettynyt fiilis. Sinänsä jakso oli kyllä ihan toimiva jne., mutta ehkä sitä oli nostanu odotukset hieman liian korkealle ja toivoi jotain suurta setuppia jatkoa ajatellen...

Mikael Mäkinen

 • maziwapp
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 1 328
 • Ostapa kuule sarjakuvaa.
Vs: WandaVision - spoilervaroitus!
« Vastaus #21 : 05.03.2021 klo 17:37:32 »
Viimeinenkin jakso oli hyvä. Kokonaisuus oli hyvä. Mutta jotenkin jäi sellainen olo että koko ajan pedattiin jotain suurempaa yllätystä varten, jota ei sitten koskaan tullutkaan.

Kolmen viimeisen jakson lopputekstien aikana näytetyt pätkät olivat vähän omituisesti piilotettu, sillä ensimmäisissä jaksoissa niitä ei ollut ollenkaan, ja kolmessa viimeisessä näytettiin juonen kannalta olennaisia seikkoja.

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 5 005
 • The Comics be with us...always!
Vs: WandaVision - spoilervaroitus!
« Vastaus #22 : 05.03.2021 klo 18:18:11 »
Kyllähän tässä ihan selvästi homma jää vähän kesken. Varsinkin valko-visionista kuullaan vielä.
Itse olin ihan tyytyväinen tähän vikaankin jaksoon ja arvasin, että vikassa jaksossa kaikkea ei pystytä selvittelemään.
Nyt sitten odotellaan seuraavaa Marvel-sarjaa!
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

Vincent

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 193
Vs: WandaVision - spoilervaroitus!
« Vastaus #23 : 05.03.2021 klo 19:45:15 »
Vähän tuntuu, että olisi melkein viisaampaa antaa tän finaalin hautua päässä yön yli ennen kuin sanoo mitään, mutta sanotaan silti, että sarja kokonaisuutena toimi oikein hyvin. Mainion erilainen tuotos supersankari median ähkytarjonnassa, joka käsitteli surua ja traumaa tehokaasti teemanaan, sekä Olsenin, että Bettanyn päästessä venyttämään niin komedia-, kuin draamalihaksiaan. Viimeinen jakso tulee varmasti jakamaan mielipiteitä, kun kaikki tuskin arvostavat isoa supersankari spektaaktelia varsin pienen skaalan sarjan lopetuksessa, puhumattakaan kuinka kaikki faniteoria hypetykset Mefistosta taustapiruna, Tohtori Oudon cameosta, Reed Richardsin/Ihmenelosten pohjustuksesta, MCU-Magneton esiintulosta jne. eivät tulleet lunnastetuiksi.

Itse tunnustan, että yksinkertaiset apinan aivoni huomasivat ikävöineensä MCU spektaaktelia ja iloitsivat päästessään jälleen siitä nauttimaan, mutta sitten jos/kun maailma palaa taas normaaliksi ja sitä tulee taas säännöllisesti, niin ehkä se uusilla läpikatsomisilla töksähtää pahemmin. Emotionaallisille hetkille kuitenkin annettiin niille kuuluva aika ja paino, niin ei ihan syyllistytty "actionia vain actionin takia" rikokseen. Ja tietty vaikka sama fanipoika-mentaliteetti olisi saanut minut hihkumaan, jos joku noista edellä mainituista teorioista olisi osoittautunutkin oikeaksi, niin heikoimmat MCU - tuotokset yleensä ovat keskittyneet liikaa tulevaisuuden pohjustuksiin, niin parempi vaan, että annettiin tarinan seistä/rakentua enemmän omilla ehdoillaan, vaikka paljon jätettiinkin vielä tulevien projektien selvitettäväksi.

q-mies

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 740
 • Muso Shinden Ryu
Vs: WandaVision - spoilervaroitus!
« Vastaus #24 : 06.03.2021 klo 01:20:23 »
Ehkä tämä olisi ollut parempi putkeen katsottuna, ilman viikkokausien internet-teorioita. Jos ei olisi ollut kuukausia aikaa spekuloida mikä tarkoittaa mitäkin ja mitä voi olla tulossa niin olisi pystynyt keskittymään puhtaasti siihen mitä sarja tarjosi. Toisaalta yksittäisiä jaksoja pystyi arvostamaan enemmän kun oli viikko aikaa sulatella jokaista, eikä vain sekunteja. Vaikea sanoa. Hiton hyvä joka tapauksessa.
t.Q

Maisteri Outo

 • Jäsen
 • Viestejä: 400
 • (Ei tekstiä)
Vs: WandaVision - spoilervaroitus!
« Vastaus #25 : 12.04.2021 klo 14:17:43 »
Sain viimeinkin katsottua loppuun asti ja ihan hauska sarjahan tämä oli. Tosin lopussa tuli monen muun tapaan
vähän petyttyä, kun tunteikkaan loppumehustelun ja Wandan psyyken analysoinnin sijaan (oli sitäkin tosin hieman)
keskityttiin siihen kuinka hyvis ja pahis heittelevät toisiaan valopalleroilla. Ja pahis hävisi koska oli typerä. Voi
kunpa olisi vedetty enemmän oudolle kierteelle tyyllin Legion ja Doom Patrol, niin olisi ollut Marvelilla ihan
uuden tyyppinen voittaja käsissä.

Älkää käsittäkö väärin, muuten oli hyvä kaikin puolin, mutta pari viimeistä jaksoa vähentävät pisteitä ja sysäävät
sen sinne perus-Marvelin puolelle. Tuskin tulee siis uudestaan katsottua.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 588
Vs: WandaVision - spoilervaroitus!
« Vastaus #26 : 02.05.2021 klo 15:40:14 »
Olipa jännä sarja, jaksojen 3–7 ajan suorastaan nerokas.

Hienoa, että sarja uskalsi olla ihan rehellisen hassu. Se ysärijakso (jossa WandaVision oli pelkkä Wanda) oli ihan just niin kamala, mitä televisiosarjat joskus silloin. Hollywood-asut olivat mahtavia kampauksineen.

Tämä ei olisi kaivannut supersankaritoimintaa lainkaan, mutta olihan siinäkin puolessa tietysti monta jännää juttua. Isolla rahalla näitä tosiaan tehdään, kun ei elokuvista lainatut pätkät millään tasolla erotu muusta.

Monica Rambeau on onnistunut hahmo (lausutaanko viimeinen tavu oikeasti noin kovana, amerikkalaismallisesti), joka poikkeaa voimiensa osin sopivasti ja toivottavasti siirtyy valkokankaalle tai pienelle ruudulle nopsasti.

Hieman kummeksuin, ettei sarjaan jäänyt mitään mysteeriä faneille spekuloitavaksi, vähintään Pietro olisi saanut jäädä selittämättä, mutta ehkä se olisi katsottu epäreiluksi faneja kohtaan.

Sekin oli mukava, että sarja oli sopivan mittainen, mutta olenkin enemmän lyhyempien tarinoiden ystävä kuin monen tuotantokauden tuijottaja.

Hauska nähdä, millaista materiaalia sarjakuvista päätyy eläviin kuviin, Wanda sopisi vihollisen saappaisiin jossain tulevassa megaspektaakkelissa, jolloin loppuratkaisu voisi olla enempi Wonder Woman 1984 -mallinen ja päätyisi loppuratkaisuun vaikka puhumalla ja tunteisiin vetoamalla.