Kirjoittaja Aihe: Taiteilija ja tekijä: linkitä ja esittele työsi täällä  (Luettu 510 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Tämä ketju on tarkoitettu tekijöille omien, Kvaakin ulkopuolella sijaitsevien, valmiiden tai keskeneräisten töiden linkittämiseen ja muille palautteen antamiseen.

Ketjua ei rajata kuvataiteeseen, vaan voit esitellä mitä tahansa visuaalista, luovaa harrastustasi tai projektiasi kuten vaikkapa figuurien maalausta, legoja, peligrafiikkaa tai tietokoneella luotuja 3D-mallinnuksia.

Huomioi, että linkin jakaessasi sinun tulee kuvata millaiseen sisältöön linkkisi johtaa sekä kertoa missä työsi sijaitsee (mainitsemalla kuvapalvelun tai alustan nimi). Jos työsi tarkasteleminen vaatii rekisteröitymistä, tulee asiasta vähän tunnettujen alustojen tapauksessa erikseen ilmoittaa.

Taiteesi voi sisältää hyvän maun rajoissa paljasta pintaa, kun vain ilmoittat asiasta linkin jakamisen yhteydessä (yksinkertaisimmillaan merkinnällä "K18"). Sen sijaan pornografia ja muutoin Kvaakin sääntöjen vastainen materiaali on kielletty.

Videoita ei ketjuun tule pääsääntöisesti linkittää, mutta animaatio ja mallinnukset muodostavat poikkeuksen sääntöön. Kuitenkin myös videoiden tulee esitellä työprosessin sijaan työtä itseään silloinkin kun kyseessä on vielä keskeneräinen työ).

Välineistä ja tekniikoista voi tekijä itse mainita ja niistä voivat muut udella, mutta syvemmät keskustelut tekemisestä itsestään tulee käydä omissa ketjuissaan.

Keskitettyä ketjua töiden esittelemiseen on toivottu Kvaakin sarjakuvagallerian sulkemisesta käydyn keskustelun yhteydessä.

Keskustelufoorumin sallimissa rajoissa voit esitellä töitä näiden ohjeiden mukaisesti myös Kvaakissa, mutta niitä ei tule linkittää tähän ketjuun.

Toni T. Timonen

 • Jäsen
 • Viestejä: 60
 • karjalaine sarjičča-piirdäi
Vs: Taiteilija ja tekijä: linkitä ja esittele työsi täällä
« Vastaus #1 : 18.03.2021 klo 16:55:08 »
https://metsastajan-sydan.blogspot.com/p/karelian-cultural-background-wip.html

Linkin alla on "kultuuritausta"-osio, työn alla olevasta "karjalaisen koekeittiön" keittokirjasta

Reima Mäkinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 9 914
Vs: Taiteilija ja tekijä: linkitä ja esittele työsi täällä
« Vastaus #2 : 25.04.2021 klo 22:47:01 »
(No, ei o mikään hirvee suosio tällä ketjulla.) Haeskelin ketjua, johon voisi linkittää animaatioita. En löytänyt. Ylipäätään animaatiosta on taidettu keskustella enemmän vanhan Puhekupla postituslistan aikaan. Löysin nimittäin tämmöisen aika nätin Lapin/Suomen matkailumainoksen, joka on tehty animaationa. Aika keljusti vaan tekijöitä ei kreditoida missään. Tiedä sitten jos vaikka Visit Finland on palkannut hommaan jotain ulkkareita ja siksikö näin vaietaan?
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 331
Vs: Taiteilija ja tekijä: linkitä ja esittele työsi täällä
« Vastaus #3 : 10.07.2021 klo 08:57:50 »
Jarkko Sirkiö tuolla ylhäällä ohjeistaa seuraavasti:
"Videoita ei ketjuun tule pääsääntöisesti linkittää, mutta animaatio ja mallinnukset muodostavat poikkeuksen sääntöön. Kuitenkin myös videoiden tulee esitellä työprosessin sijaan työtä itseään silloinkin kun kyseessä on vielä keskeneräinen työ)."

Miten tämä pitäisi nyt ymmärtää? Periaatteessa kaikki "kuvattu" materiaali on video!  Eihän tänne sitten voi laittaa minkäänlaista kuvattua  digi materiaalia, koska jokainen videoitu taltio on itseasiassa video.

Haluaisin tietää, millä perusteellan se, ettei voisi todellakaan  laittaa esimerkiksi omia "you tube" videoiden linkkejä tänne, joita niin  helposti napasuttamalla voi kyseisin pätkän katsoa kukin halutessaan katsoa? Mikä on tähän peruste?

Kuvitteletteko jotka tätä kvaakkia ylläpitävät,  että jokainen täällä kävijöistä tai piirtäjistä jne  pystyvät tuottamaan vain tänne osioon "sallittuja  kovaa työtä vaativia" animaatioita tai muita mallinnuksia katsottaviksi?  Voin lyödä vetoa siitä, että 99% kvaakkilaisista ei osaa tehdä minkäänlaisia animaatioita tai muitakaan mallinnuksia.

Joten mielestäni olisi täysin perusteltua voida laittaa omia You Tube videoiden linkkejä tänne, koska muutenkin kvaakin supistusten ja lopettamisten  osalta  ei ole juurikaan mahdollisuuksia entisen loistavan "taidegalleriankaan" tavoin laittaa tänne juuri mitään omia juttujaan niin halutessaan.
Nythän tämä  kvaak on enää  vain tälläinen "keskustelelijoitten" portaali. Täytyyhän olla jonkinlainen mahdollisuus tuoda kvaakkiin jotain muutakin uutta mukavaa,  kuin vain keskustelua sarjakuvista ja muusta siihen liittyvästä.

Olenko ymmärtänyt oikein, että sen jälkeen kun kvaakin "galleria" lopetettiin kokonaan, ei esinerkiksi "luonnokset" osioonkaan saa enää laittaa mikinkäänlaisia linkkejä esimerkiksi You Tube videoihin? Olen jäänyt hieman jälkeen kaikista näistä uudistuksista  täällä sen jälkeen, kun galleria lopetettiin.

Kuten Reima Mäkinen tuossa tekstissään sanoi, eipä tälläkään osiolla näytä olevan juurikaan "suosiota". Eli juuri kukaan ei tänne laita mitään töitään ja niitä vaadittavia animaatioita!
« Viimeksi muokattu: 10.07.2021 klo 09:01:03 kirjoittanut OM »

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Taiteilija ja tekijä: linkitä ja esittele työsi täällä
« Vastaus #4 : 10.07.2021 klo 13:48:19 »
Miten tämä pitäisi nyt ymmärtää?

Siinä on sanoitettu ehkä vähän monimutkaisesti, että tähän ketjuun vain:
* valmiit työt (saa olla myös keskeneräinen työ tai esim. useita eri vedoksia samasta työstä, mutta esim. video työprosessista kuuluisi muihin ketjuihin)
* kuvataide kuvataiteena (ei siis videota akvarellityöstä). Sen sijaan videotaide ja animaatiot sopivat sellaisenaan (ts. kuvat kuvina ja videot videoina).

Aloitin ketjun ja kirjoitin sille kuvauksen yleisön pyynnöstä ikään kuin sarjakuvagallerian sulkemisen korvikkeeksi, mutta ei tällaista mahdollisuutta ole juuri kukaan vielä näyttänyt kaivanneen tai kaivatessaan ole kysellyt.
« Viimeksi muokattu: 10.07.2021 klo 13:51:53 kirjoittanut Jarkko Sikiö »