Kirjoittaja Aihe: Apuja (digi)piirtopöydän kanssa  (Luettu 491 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

aloittelia

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 5
Apuja (digi)piirtopöydän kanssa
« : 21.11.2020 klo 19:11:51 »
Koetin siirtyä nykyaikaan ja ostin Wagom intuos S. Heti aluksi kauheet ongelmat kun en saa vehjettä edes toimimaan. Latasin ajurit jotka ohjeissa käskettiin ladata mutta jostain syystä ei saa asennettua, erroria puskee. Sitten latasin jotku vastaavat ajurit, ne sain asennettua mutta ei alusta siltikään tunnu toimivan. Kynä on patteriton, en tiä miten se toimii ei siinä ainakaan mitään laturin paikkaa ole tms että en tiä pitäskö siinä olla joku bluethoot lataussysteemi tms. Aivan outoja vehkeitä mulle ja apuja kaipaisin. Suurin huolenaihe minkä keksein että onko niin että tota laitosta ei voi käyttää muutakun valmistajan omissa softissa eikä esim photarissa? ja yksi kysymys vielä kun kynässä tuli 3 vaihtokärkeä kynälle, kaikki kärjet saman "kokoisia" ja muotoisia. Luulin ensin että kärjissä olis jotain eroo mutta mikiä idea niillä on?

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 039
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Apuja (digi)piirtopöydän kanssa
« Vastaus #1 : 22.11.2020 klo 00:45:07 »
Mitähän tuohon osaisi sanoa. Ovatko lataamasi ajurit ensinnäkin varmasti oikealle käyttöjärjestelmäversiolle? Täältä saa ladattua ajurit niin Macille kuin Windowsillekin. Esim Win Driver 6.3.41-1 (Windows 7, 8, & 10).
Millaisia virheilmoituksia se tarkkaan ottaen antaa?
Wacomin kynissä ei ole pattereita.
Eikö Wacomin mukana tullut kylkiäisohjelmia? Painteria, Clip Studiota?

Timo

Reima Mäkinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 9 809
Vs: Apuja (digi)piirtopöydän kanssa
« Vastaus #2 : 22.11.2020 klo 21:37:22 »
Syttyykö padiin valo? Se ottaa virtansa USB-väylän kautta eikä kynä tosiaan tarvitse mitään latauksia tms.

Kynä toimii ohjaimena hiiren tapaan kaikissa ohjelmissa kunhan sille löytyy vain ajurit koneen kiintolevyltä (kun USB-liitin kytketään sinne). Muistaakseni tuo toimi hätätilassa jopa Windowsin kynä-ajurillla hiiren tapaan, mutta silloin silloin ei kyllä toimi paineen tunnistus eikä laite tunnista kallistusta, toisin sanoen jälki on tasapaksua kuin hiirellä piirtäessä. Oma Wacomin ajurin tai sen softan voi lisäksi "kouluttaa" omaan kynän painamiseen sopivaksi, niin että sitten on helpompi piirtää ohutta ja paksua jälkeä.

Uusia kärkiä tarvitaan kun ja jos vanha kuluu. (Omani on kestänyt kai jo yli 10 vuotta, en muista olenko kerran vaihtanut sen noin 15 vuoden aikana...) Piirustus-ohjelmista saa sitten käyttöön niitä "erilaisia piirtimiä", joilla tulee erilaista jälkeä siihen piirtämiseen.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2020 klo 21:39:54 kirjoittanut Reima Mäkinen »
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

aloittelia

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 5
Vs: Apuja (digi)piirtopöydän kanssa
« Vastaus #3 : 23.11.2020 klo 09:58:08 »
Noniin kiitos vastauksista. Latasin valmistajan sivuilta vanhimmat ajurit mitä sai, sen asennus onnistui ja kynä alkoi toimia. Nyt siis pelaa. Sitä en tiiä olisko uudemmissa ajureissa jotain etua kynän toimimiseen tms mutta kyllä tuossa paineentunnistin jotenkin toimii, kynän kaltevuuden tunnistuksesta en osaa sano, mielestöni ei sellaista ole mutta en vielä ole paljoa ehtinyt piirtämään. Ihan hiiren lailla se toimii ja nyt jos tulee joku tekestikenttä niin näyttöön ilmestyy näppäimistö että voi sillä kynälläkin kirjoittaa. Tutustum laitteeseen ja jatkan tyhmiä kysymyksiäni kun niitä tulee. Onko muutem tämä kvaakin keskustelu alusta kuinka aktiivinem nykyään. Monta vuotta kun viimeksi kävin ja silloin kuhina kävi, onko nykyään siirrytty jonnekkin muualle?

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 039
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Apuja (digi)piirtopöydän kanssa
« Vastaus #4 : 23.11.2020 klo 10:52:03 »
Onhan tämä vähän hiljentynyt. En tiedä, onko porukka sit siirtynyt jonnekin, tai vaan kyllästyny. Enkä tiedä miten paljon porukkata on jossain Kvaakin Discordissa, kun en siellä ole.

Timo