Kirjoittaja Aihe: Marraskuun näyttely Galleria Sarjakuvakeskuksessa: Terhi Adler - Whatever  (Luettu 161 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aino Sutinen

  • Sarjainfo-lehden päätoimittaja, Suomen sarjakuvaseura. Sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 606
  • I know
Terhi Adler - Whatever 16.-28.11.2020
Galleria Sarjakuvakeskus
Porthaninkatu 9, 00530 Helsinki

WHATEVER – tilallista sarjakuvaa
 
Näyttely tutkii, miten toteuttaa sarjakuvaa uudella tavalla: kolmessa ulottuvuudessa. Galleriatilan valtaavat sarjakuvainstallaatiot erilaisissa kokeellisissa muodoissa. Mitä, jos käsittäisimmekin sarjakuvanäyttelyn uudelleen. Olisiko mahdollista saavuttaa tilassa sama immersion taso kuin sarjakuvakirjaa lukiessa? Millaista olisi astua osaksi sarjakuvaa? Olisiko sarjakuvan mahdollista olla interaktiivista? Tämä näyttely rikkoo rajoja ja kenties pakottaa tulkitsemaan termin 'sarjakuva' uudelleen.

Whatever on sarjakuvaprojekti, joka on olemassa monessa ulottuvuudessa samaan aikaan. Ensinnäkin, se on sarjakuva. Toiseksi se on näyttelyssä näkemäsi tilalliset sarjakuvat/installaatiot. Kolmanneksi, kehitteillä on myös sarja lyhyitä animaatioita.  Whatever kertoo kolmikymppisestä Tytöstä, joka elää parhaan kaverinsa Kissan ja terapeutti-Kasvinsa kanssa kämppiksinä, ja yrittää selviytyä tylsästä mutta kaoottisesta elämästään deittiäppien, pätkätöiden ja parantavien kristallien kanssa. Hahmot ovat tällä kertaa jumittuneet outoihin, ennenkokemattomiin tiloihin.

Terhi Adler (1989) on poikkitaiteellinen graafikko, kuvittaja ja luova generalisti, joka tekee myös sarjakuvaa sekä animaatiota. Kiinnostuksenkohteita ovat myös esim. keramiikka, videotaide sekä komiikka. Adler on aiemmin valmistunut Aalto-yliopistosta taiteen kandidaatiksi, ja tämä näyttely on osa hänen maisterin opinnäytetyötään samaan laitokseen.

https://sarjakuvakeskus.fi/nayttelyt/1299-marraskuun-naeyttely-terhi-adler-whatever-16-28-11-2020