Kirjoittaja Aihe: Feral Gentry  (Luettu 79 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jiksi

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 7 144
Feral Gentry
« : 22.10.2020 klo 16:52:56 »
Feral Gentry -nettisarjan arvio on nyt Kvaakin etusivulla.


Tutustuin sarjaan joskus alussa, mutta palasin toiste sen pariin vasta näin loppumetreillä. Feral Gentry lähestyy jo vuosikymmenen ikää, ja sen sivuilla tekijät arvioivat saattavansa sarjan loppuun 2021–2022.

Ensimmäisen luvun äksyilyt ja möksyilyt eivät anna sarjasta vielä oikeaa kuvaa, ajan myötä draama syntyy enemmän tapahtumista.

Kulunut vuosi oli sarjalle koetus tekijöiden vaihdettua SmackJeevesin ComicFury-palveluun. SmackJeeves suututti monet muutoksillaan. Kohtuuttomat muutokset vaikeuttivat tekijöiden elämää monin tavoin. Feral Gentry on nyt kuitenkin kotiutunut uudelle alustalle, joka on http://feralgentry.thecomicseries.com/

Sarja on varsin tasainen myös visuaalisesti, vaikka tietenkin vuosien aikana näkee kuvituksen osalta tyylin muuttuneen ja kehittyneen. Neljännestä luvusta tuli mieleen Dustin Nguyen kuvitus Descender-sarjassa, mutta pidän tästä enemmän. Taustat ja edustan hahmot sopivat ruuduille tasapainoisesti.

Kun julkaisutahti on sivu kerrallaan, on perusteltua päähenkilön tuupertua tuon tuosta maahan, mutta yhteen putkeen luettuna tuupertelua on yhden sarjan tarpeisiin jo enemmän kuin riittämiin. En yhdistä Feral Gentryä sarjoihin, joissa kaavamaisuus kuuluu asiaan, kuten pojille suunnatut mangasarjat. Edellisen kerran muistan juonta edistäneen näin näkyvästi yhden ja saman tempun varassa Far Cry 5 -pelin.

Kuitenkin käsikirjoitus kurkottaa alusta kohti loppua, ikään kuin päitä yhteen vetäen, mikä kunnianhimoisena ratkaisuna miellytti kovin. En sarjan keskeneräisyydestä johtuen sitä arvostelussa näin kehunut. Sarja pääsi minut jo kerran, ensimmäisen luvun lopussa, todella yllättämään.
« Viimeksi muokattu: 23.10.2020 klo 15:34:40 kirjoittanut Jiksi »