Kirjoittaja Aihe: Kvaak arkistoi sarjakuvakeskustelut  (Luettu 204 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 7 588
Kvaak arkistoi sarjakuvakeskustelut
« : 21.10.2020 klo 23:50:46 »
Kvaak-keskustelun etusivulla, aivan viimeisenä, näkyy uusi osasto nimeltään Arkistot. Sen alla ovat seuraavat alueet:
  • Puhekupla
  • Sfnet - Sarjakuvat
  • Sfnet - Anime ja manga

Kyseessä ovat nimensä mukaisesti muinaiset sarjakuvakeskustelut ajalta jolloin Kvaak ei vielä ollut olemassa tai sinne ei vielä keskustelu ollut siirtynyt.

Kyseisille alueille ei voi kirjoittaa, mutta niitä voi lukea ja myös hakutoiminto löytää arkistoidut viestit.

Jos arkistoiduista keskusteluista löytyy jokin kiintoisa muisto tai tiedonjyvä, siitä voi keskustella aiheeseen liittyvässä ketjussa. Uuden ketjun voi tarpeen mukaan luoda oikealle alueelle.

Kaikki vanhat käyttäjät näkevät kyseisen osaston ollessaan kirjautuneena.

Arkistot nähdäkseen on uuden käyttäjän osallistuttava pienellä viestimäärällä keskusteluihin, eli arkistot avautuvat samoin kuin peleissä trophy/achievement.

Tällä tavoin toimii myös Muut-osaston Sekalaiset jutut -alue.

Reima Mäkinen

  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 9 749
Vs: Kvaak arkistoi sarjakuvakeskustelut
« Vastaus #1 : 22.10.2020 klo 12:44:02 »
Huikea juttu. Kiitos! En kyllä tiedä miten tämä tekijänoikeudellisesti menee, kun useimmat ihmiset kirjoittivat Puhekupla-listalla oikeilla nimillään? Esimerkiksi vanhojen Sarjainfojen digitoinnin yhteydessä oltiin kovin tarkkoja siitä että pitää kysyä kaikilta lupa. Jos ei saatu, kirjoituksia ei julkaistu.

Kävin vasta alustavasti lukemassa Puhekuplaa, peraten pari alkupään keskusteluita listaavaa sivua. Ketjujärjestys etenee siellä samalla tavoin takaperoisesti kuin muutkin Kvaakin ketjut. Näkyy startanneen 1.12. 2000, eli pian tulee 20v. täyteen tämän sortin verkostoitumista.

Tuo Puhekuplahan sai alkunsa Helsingin sarjakuvatapaamisten oheisaktiviteettina kun Maria Björklund alkoi sitä kaverinsa Jarno Elovirran kanssa puuhata. Jarnolta löytyi tarvittava tekninen osaaminen ja loppu onkin sitten tallentunut jälkipolvien ihmeteltäväksi. Kuten huomaatte ketjut ovat pääsääntöisesti hyvin lyhyitä, mutta oli siellä jossain vaiheessa kärsivällisyyden rajoja kolkuttelevia rihmojakin. Tiedä sitten moniko erosi listalta liiallisen "spammin" vuoksi?

Löytyikö muuten listan tilaajamääristä mitään dataa?

Sisällöstä: Näkyypä siellä sivuttavan hieman digisarjakuvan historiaakin. Se aihe on itsellä lähellä sydäntä ja toistaiseksi siirtämättä kirjoihin ja kansiin.

Sfnetin keskusteluihin en muistaakseni itse osallistunut...


Jos arkistoiduista keskusteluista löytyy jokin kiintoisa muisto tai tiedonjyvä, siitä voi keskustella aiheeseen liittyvässä ketjussa. Uuden ketjun voi tarpeen mukaan luoda oikealle alueelle.

Tuo on jotenkin kimurantisti sanottu. Taitaa olla ns. itsestäänselvyyksiä... eli arkistosta löytyviin keskusteluihin voinee viitata ja jopa linkittää muualla Kvaakissa, mutta nuo wanhat ketjut ovat lukossa.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson