Kirjoittaja Aihe: Miten tehdään hopean väri?  (Luettu 1661 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

OM

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 331
Miten tehdään hopean väri?
« : 02.07.2020 klo 22:15:38 »


Te jotka värittelette omat kuvanne. Miten te teette hopean värin? Hassu kysymys, mutta haluaisin oppia tekemään itse hopean värisävyn. Olen suunnittelemassa robotti aiheista kuvitusta ja haluaisin käyttää siihen hopean väriä, mutten osaa sellaista tehdä sekoittamalla joitakin värejä ilmeisesti keskenään. Jos joku viitsisi kertoa.

Löysin kirjakaupasta sellaisen ihmeellisen kynän, joka oli hopean värinen ja toinen kullan värinen. Kun kynää heilutti kädessä, ihankuin siellä sisällä olisi heilunut jonkinlainen metallinpala. Tuollainen kynä meni välittömästi paperin läpi selvästi enkä tuollaista kynää voi käyttää ja väri oli hieman klitterimäinen. Eihän sillä pysty tekemään isoa  pintaa lainkaan. Joten jos osaisin sekoittaa itse hopean väriin tarvittavan eri värien seoksen, niin voisin sitten käyttää seosta siveltimillä.
Mutta tuskinpa kukaan vastaa kysymykseeni. Kysyinpähän nyt kuitenkin, kun en löytänyt valmista hopean väriä kaupasta tai sitten en taas tapani mukaan osannut tarpeeksi huolellisesti etsiä.

Timo Ronkainen

  • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 19 362
  • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Miten tehdään hopean väri?
« Vastaus #1 : 03.07.2020 klo 00:24:57 »
Jos jossain maalauksessa on metallia ja metallin-hopeanhohtoisia esineitä tai juurikin robotteja, ei niitä yleensä maalata hopeavärillä. Värisävyjen ja valöörien vaihteluilla, eli ihan illuusiolla saadaan aikaan vaikutelma kiiltävästä metallista. Valkoista, siniharmaata ja muuta sellaista ...

Jos maalaat jollain hopeamaalikynällä tai vastaavalla, niin saat aikaiseksi vain tasaisen hopeanharmaan pinnan, jossa ei ole kuvatun esineen muotoja, syvyysvaikutelmaa.

Eli kannattaa vain tarkkailla, miltä jokin kiiltävä metallinen esine näyttää eri valaistuksissa ja miten eri maalarit/piirtäjät tuon tekevät. Varmasti youtubessakin on opastusvideoita.

Timo

JJalonen

  • Jäsen
  • Viestejä: 840
Vs: Miten tehdään hopean väri?
« Vastaus #2 : 03.07.2020 klo 00:53:42 »
Hajime Sorayama on "go-to guy" kun kysytään robottitaiteesta. ;D

Sexy Robots -kirjassa on pieni tutoriaali. Alla opetusvideon eka osa...

https://www.youtube.com/watch?v=1xbm8CRkCMg

Mara

  • Jäsen
  • Viestejä: 513
Vs: Miten tehdään hopean väri?
« Vastaus #3 : 03.07.2020 klo 01:05:55 »
Sexy Robots -kirjassa on pieni tutoriaali. Alla opetusvideon eka osa...
Onpa muuten siisti!

Donato Giancola maalailee myös metallia varsin pätevästi. Kuten kuvista näkyy, metallissa perusväriä tärkeämpää on heijastusten kuvaus. Mutta vaikka onkin tuon taitoluokan kuvia, referenssit ovat hyvin yksinkertaisia, joulukuusenkoristeita melkein  :laugh: Riippuu toki aina minkälaista jälkeä tavoittelee, joissain kuvissa hopean tunnun pystyy varmaan tekemään ihan pelkillä harmaasävyilläkin.

Reima Mäkinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 9 939
Vs: Miten tehdään hopean väri?
« Vastaus #4 : 03.07.2020 klo 18:24:30 »
Te jotka värittelette omat kuvanne. Miten te teette hopean värin? Hassu kysymys, mutta haluaisin oppia tekemään itse hopean värisävyn. Olen suunnittelemassa robotti aiheista kuvitusta ja haluaisin käyttää siihen hopean väriä, mutten osaa sellaista tehdä sekoittamalla joitakin värejä ilmeisesti keskenään.
Käsitin tuosta että värillistä. Mustavalkoisessa kätevin olisi rasterit, joissa on lyhyitä liukuja.

Täällä on jo todettukin, että ei se yhdellä värillä onnistu. Oikeastaan ei tietenkään mikään värittäminen jos yhtään realismiin pyrkii. Tuijottelet yksinkertaisia metalliesineitä, putkia sekä pallomaisempia, niin kauna että näet mistä on kysymys. Kiiltävää terästä kai helpommin löytää kuin hopeaa, eikä muutenkaan mikään robotti ole hopeaa, hopeahan vielä tummuukin helposti.

Tein tuossa talvella tämmöisen videon, jossa kerron muun muassa heijastelevan hahmon piirtämisestä ja värejäkin näkyy. Ne tein tosin nyt rastereilla. (EIkä se siis mikään tutoriaali ole.)
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson