Kirjoittaja Aihe: Nuori Tex Willer  (Luettu 12907 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jamoz

 • Jäsen
 • Viestejä: 136
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #105 : 11.01.2021 klo 08:55:44 »
Koska lehteä on niin hehkutettu, niin menin ja tilasin egmontilta kaikki viime vuoden numerot, toivottavasti on hyvää settiä  :D Normi texiin väsähdin vuosi takaperin  ::) tarinat vaan alkoivat olemaan enemmän heikkoja tai korkeintaan keskitasoa ja siitä en ollut enää valmis maksamaan.

Janne

 • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 6 705
 • Hornan kekäleet!
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #106 : 11.01.2021 klo 15:17:09 »
Nyt Nuori Tex Willer -sarjassa Mefisto esitetään jo varsin taitavana velhona, mikä muuttaa melkoisesti aiempaa historiaa. Mitä muut willeristit ovat mieltä?

On tämä pieni ongelma. Toisaalta Luurankoylängössä Mefiston kujeet olivat aiempaan nähden kasvaneet suorastaan suhteettomasti, joten tämä hiukan tasoittaa porrasta. Enemmän koin Mefiston ja Yaman voimien kasvun ongelmaksi uusimmassa perussarjan Mefisto-tarinassa. Pahuuden voimat kasvoivat, mutta Texillä ja kumppaneilla keinot vastustaa velhonkujeita pysyivät samalla tasolla. Silti Tex voitti.
"Tex-tieteen yli-morisco"

J.T.Chance

 • Jäsen
 • Viestejä: 247
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #107 : 12.01.2021 klo 12:24:00 »
Mefiston ansa hankittu ja luettu. Tarina päättyi. Juoni ei ollut aivan timanttista, mutta kelvollista kuitenkin. Sai Tex sentään yhden pusun.

Sen sijaan tämä De Angelis on pätevä piirtäjä ja esimerkiksi aukeaman 28-29 kuvitus on viimeisen päälle tunnelmallista.

Uusille Texin lukijoille Mefisto uppoaa kuin veitsi voihin, mutta ne, jotka ovat lukeneet kaikki ilmestyneet Mefisto-seikkailut, saattavat ajatella samoin kuin minä eli Mefisto oli aluksi näppärä silmänkääntöheppu ja hänen pahuuden taitonsa kasvoivat matkan varrella. Nyt Nuori Tex Willer -sarjassa Mefisto esitetään jo varsin taitavana velhona, mikä muuttaa melkoisesti aiempaa historiaa. Mitä muut willeristit ovat mieltä?

Olen samaa mieltä siitä, että Mefiston taidot ovat ihan toisella tasolla kuin velhon muinaisessa ensi esiintymisessä. Texin aikaisemman historian muuttaminen ei sinänsä ole ongelma, sillä ne 40-50-luvun vaihteessa julkaistut Texin nuoruutta piirtävät tarinat eivät kohteliaasti todettuna ole kestäneet aikaa. Suuret ristiriidat olisivat kyllä ongelma.

Olisi ollut kyllä hyvä, jos Boselli olisi huomioinut näissä nuoruuskertomuksissa paremmin Texin iän ja tehnyt hänestä haavoittuvamman. Vaikka nuoruus-Willer on tällä hetkellä parasta Texiä, olisi tarinoihin tullut vielä paljon parempaa vetoa, jos Tex olisi niissä vähemmän ylivoimainen kuin normisarjassa. Nuoruussarjassa miestä kaatuu nimittäin samassa määrin kuin normisarjassa. Ainoa ero on nuoren Texin "rämäpäisempi" toiminta.

Pidän myös siitä, että nuoruustarinat etenevät kronologisesti. Viimeisimmän seikkailun ripustaminen USA:n historian kehykseen oli kiinnostava veto Bosellilta. Lincolnin vaalikamppailu Illinoisin senaattoripaikasta demokraattien Douglasia vastaan on todellinen tapahtuma, mikä vaikutti osaltaan kansalliseen repeämiseen ja sisällissodan syttymiseen USA:ssa (Lincoln muuten hävisi mainitun senaattorivaalin 1858).

Vaikuttaa siltä, että Boselli keskittyy nyt Texin nuoruussarjaan ja erikoisnumeroiden käsikirjoittamiseen. Siksi normisarja kyntää nyt laadullisesti syvissä vesissä. Bosellin viimeisin tarina normissa lienee hänen heikoin aikaansaannoksensa ikinä: aivan käsittämätön tekele

Kiva, että Tex sai jo yhden pusun. Pian Texillä saattaa kuitenkin olla jo kivempaakin tiedossa:

https://shop.sergiobonelli.it/tex/2020/02/25/albo/l-agente-federale-1007847/





Janne

 • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 6 705
 • Hornan kekäleet!
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #108 : 13.01.2021 klo 15:59:11 »

Kiva, että Tex sai jo yhden pusun. Pian Texillä saattaa kuitenkin olla jo kivempaakin tiedossa:

https://shop.sergiobonelli.it/tex/2020/02/25/albo/l-agente-federale-1007847/

Oho!
"Tex-tieteen yli-morisco"

Pinus

 • Jäsen
 • Viestejä: 16
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #109 : 14.01.2021 klo 19:08:53 »
Viimeisin nuori Tex -seikkailu on historiallisesti ajoitettavissa, koska siinä puhutaan rebublikaani Lincolnin ja orjuutta kannattaneen demokraattisenaattori  Stephen A. Douglasin välisestä kamppailusta siitä, kuka valitaan Illinoisin uudeksi edustajaksi senaattiin. Tämä tapahtui 1858 eli Tex on juuri parikymppinen. Melkoinen parikymppinen!

Lincoln hävisi senaattoripaikan Douglasille, mutta kaksi vuotta myöhemmin republikaanit (joka oli varsin tuore orjuudenvastainen pääasiassa pohjoisvaltioiden puolue) valitsivat Lincolnin presidenttiehdokkaakseen ja hänestä tuli Yhdysvaltain 16. presidentti. Lincolnin vannoessa presidentin virkavalan maaliskuussa 1860 etelän orjavaltiot erosivat unionista. Seurauksena oli sisällissota, johon myös Tex lopulta joutui.