Kirjoittaja Aihe: Nuori Tex Willer  (Luettu 15312 kertaa)

hra 47 ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Mosabacka

 • Jäsen
 • Viestejä: 695
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #90 : 08.10.2020 klo 07:43:17 »
Eilen oli tuplapäivä eli sekä uusin Maxi (Rautahevonen), että Nuori Tex Willer (Pinkertonin lady) oli ilmestynyt lehtipisteisiin.

Luin illalla ohuemman eli Pinkertonin ladyn ja sehän on käytännössä myös "uusi" Mefisto-tarina. Olen ennenkin kehunut Nuori Tex Willer -sarjaa, mutta vanhana Mefisto-tarinoiden fanina tämä on aivan huikeaa. Mefiston sisar on mukana. Piirtojälki on myös loistavaa!

Mietin myös, että olihan perussarjassa juuri samaan aikaan siipiratasalusseikkailu, mutta se vissi ero näiden kahden eri formaatin välillä on se, että Nuori Tex Willer -sarjassa yksi seikkailu kestää useamman ohuen niteen verran eli tuntuvat ja varmasti ovatkin pidempiä. Tällöin vältytään helpommin juosten kusemiselta eli siltä, että tarina laitetaan pakettiin liian nopeasti, koska sivut loppuvat. Perussarjassa oli loistava aihio, mutta tarinan toinen osa jäi valjuksi sen takia, että sivumäärä ajoi loppuratkaisut pikakelauksella ja hyvästä tarinasta jäi hieman valju maku.

Tästä on puhuttu jossain ketjussa aiemminkin, että pakotettu sivumäärä ei sinänsä ole taitavalle kirjoittajalle ongelma, mutta onneksi Nuori Tex Willerissä tätä rajoitetta ei ole samalla tavalla. Pitkät tarinat antavat tarinakehittelyille aivan eri tavalla tilaa. En tiedä mitä mieltä muut ovat, mutta Nuori Tex Willer -tarinat ovat tällä hetkellä mielenkiintoisempia kuin perussarjan tarinat, mikä on sinänsä ihan älytöntä. Ei sen niin pitäisi mennä!

Perussarja kaipaisi myös pitkiä ja hyviä tarinoita sekä alituisesti priimapiirtäjiä!
kehittyvä willeristi

Janne

 • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 6 753
 • Hornan kekäleet!
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #91 : 08.10.2020 klo 09:18:26 »
En tiedä mitä mieltä muut ovat, mutta Nuori Tex Willer -tarinat ovat tällä hetkellä mielenkiintoisempia kuin perussarjan tarinat, mikä on sinänsä ihan älytöntä. Ei sen niin pitäisi mennä!

Jos minä olisin käsikirjoittaja, niin tuohan olisi minulle kuin onnistumisen tarjoilu hopeavadilla. Siitä vaan otetaan Bonellin messevä tarina, joka aikoinaan on kirjoitettu ehkä vähänkin tiiviiksi, ja sitten sitä vaan laajennetaan sopivasti ja tilkitään aukot. Toinen vaihtoehto olisi, että keksipä varttuneelle Texille kokonaan uusi tarina, sellainen, jota ei ole ennen kirjoitettu, mutta jossa olisi kuitenkin sopivasti vanhaa, jotta jääräosasto olisi tyytyväinen. Jos näistä kahdesta saisi valita, niin kumman ottaisit?
"Tex-tieteen yli-morisco"

TS2016

 • Jäsen
 • Viestejä: 25
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #92 : 08.10.2020 klo 10:29:11 »
Itse pidän paljon tämän uuden nuoruussarjan taiteesta. Oikeastaan se oli se tekijä joka on saanut minut taas
A. seuraamaan uutta jatkuvajuonista, ilmestyvää sarjakuvalehteä sitten 90-luvun
B. kiinnostumaan Tex Willeristä enemmän sarjana ja hankkimaan joitain klassikkotarinoita (Ticci, anyone?)
C. perehtymään sarjaan laajemminkin ja kommentoimaan täällä keskusteluissa

Silti edelleen arvostan Lännentien ja Ken Parkerin saagamaista jatkuvuutta. Blueberrystä nyt puhumattakaan.

Joku heittänee kohta tästä tunnustuksesta sen ensimmäisen kuuman kiven ;D

Herman.

 • Jäsen
 • Viestejä: 247
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #93 : 08.10.2020 klo 13:47:51 »
Luettuani aikanaan Shanghai Ladyn tragedian, tuntui kuin olisi lukenut ainakin tasan kahden 110 sivuisen pokkarin verran. Jos ei ylikin sitä. Niin tapahtumarikas ja tiivistunnelmainen tarina, vaikka sivuja tällä tarinalla taisi olla vain sen 181s. Siis reilusti vajaa kahden pokkarin verran. Kait se on ainakin osittain kirjoittajasta kiinni.

Toki totta sekin, että pidemmillä tarinoilla, yli 2 lehden pituisilla seikkailuilla olisi myös aikaa elää. Kyllä sellaisiakin tarinoita mielestäni Tex Willerin perussarjaan edelleen tarvittaisiin enemmän. Niinkuin on joskus muinoinkin ollut. Jonkinlainen höllennys tarinoiden pituusrajoituksiin olisi jo paikallaan. Tarinat voisivat hyvinkin olla välillä joskus vaikka sen vajaa kaksi pokkaria, niin ei tarvisi täyttää aina ruutuja turhilla ja pitkitetyillä ampumis tai hiiviskely kohtauksilla yms. Ja vastaavasti joskus tarinat voisivat olla yli sen kaksi pokkaria, joskus noin kaksi ja puoli, kolme, tai kolme ja puoli yms. Näin hyvin alkavat tarinat eivät  loppuisi liian äkkiä.
« Viimeksi muokattu: 08.10.2020 klo 16:11:04 kirjoittanut Herman. »

TexKiller

 • Jäsen
 • Viestejä: 571
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #94 : 09.10.2020 klo 12:41:53 »
Eikä vieläkään tipahtanut Nuori Willer postiluukusta..Miten muilla tilaajilla?

Nyt asiassa ei enää harkitsemista vaan keston loputtua irtonumeron ostajaksi.

Secos-Bill

 • Jäsen
 • Viestejä: 834
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #95 : 09.10.2020 klo 13:04:17 »
^^ Eilen tuli, vain päivän myöhässä. Edellinen numero taas tuli kaksi päivää etuajassa. Näin siis Raumalla, ainakin tässä kaupunginosassa.

seppo-setä

 • Jäsen
 • Viestejä: 296
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #96 : 09.10.2020 klo 19:23:45 »
Tänään kävi niin, että Maxi jäi kauppaan ja mukaan tarttui nuori Tex. Pääasiallinen syy oli piirrostaide. Maxi ei vaan napannut. Muutenkin tällä hetkellä nuoren Texin seikkailut toimivat minulle paremmin myös tarinoina

Morgan

 • Jäsen
 • Viestejä: 35
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #97 : 09.10.2020 klo 22:29:02 »
Kokkolassa ei vielä eilen ollut kaupoissa.Täytyypä huomenna käydä katsomassa.

TexKiller

 • Jäsen
 • Viestejä: 571
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #98 : 12.10.2020 klo 16:45:28 »
Kirjastossa pläräämiseksi sitten meni, ei taida kyseinen numero saapua ainankaan alkuperäisestä postituksesta jos lehteä edes lähetettiin matkaan...

Erittäin mielenkiintoiselta vaikutti ja pokeripeli on aina plussaa. En juurikaan muista nuorta mefistoa klassikkotekseistä mutta ihan silmänkääntäjähän heppu vielä on.

« Viimeksi muokattu: 12.10.2020 klo 20:23:08 kirjoittanut TexKiller »

Secos-Bill

 • Jäsen
 • Viestejä: 834
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #99 : 12.10.2020 klo 20:20:07 »
Minusta tämä sarja toimii paremmin kuin normisarja.
Piirrosjälki on kauttaaltaan hienoa ja piirtäjät huippuja. Normisarjassa on välillä aikamoisia raapustelijoita joukossa.

Se, että Tex on ainoa vakituinen päähenkilö luo tiettyä lisäjännitystä, sillä hänen tovereilleen voi käydä köpelösti ihan oikeastikin. Perusnelikon kanssa tuota pelkoa ei ole ja toisaalta normisarjassa kertakäyttöinen apuri on aika varmasti mennyttä.
Tunnelma on myös jollakin tavalla aidompi. Normisarja on nykyään turhan ajaton ja pienillä muutoksilla sen tarinat voisivat tapahtua koska tahansa ja missä tahansa. Tässä taas on selvästi käytetty aikalaislähteitä apuna niin tekstissä kuin kuvissakin.
Toivottavasti sarja jatkuu vielä kauan.

Toni

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 1 721
 • Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #100 : 13.10.2020 klo 01:16:27 »
Kirjastossa pläräämiseksi sitten meni, ei taida kyseinen numero saapua ainankaan alkuperäisestä postituksesta.

No eipä ole mullakaan vielä näkynyt. Posti on nykyisin mitä on. Saattaa olla yli viikonkin eroja milloin lehdet saapuvat perille.

Innolla odotellaan, kun hyvältä kuulostaa jo ennalta.
http://www.tahtivaeltaja.com – Ilman on paha elää!

Toni

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 1 721
 • Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #101 : 18.10.2020 klo 03:22:46 »
No torstaina 15.10. tuli sekä nuori että vanha Tex. Ja olipa tuo nuoruussarja ihan hiton paljon paremmin piirretty kuin perussetti.
http://www.tahtivaeltaja.com – Ilman on paha elää!

TexKiller

 • Jäsen
 • Viestejä: 571
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #102 : 02.12.2020 klo 20:12:53 »
Erinomainen tuore numero. Vauhtia ja toimintaa piisasi, Mefisto otti viimeinkin onneksi suuremman roolin tarinassa kuin tähän asti. Taide on silmiä miellyttävää, toivottavasti Angelis ja kahden karkurin piirtäjä ovat Nuoressa Willerissä pysyväispestillä.

Posti toi vaihteeksi ihan hyvässä kunnossa lehdykän, takakannen yläreunassa vain marginaalista kulumaa. Edellisessä uupui kulmasta pala!

« Viimeksi muokattu: 03.12.2020 klo 09:48:24 kirjoittanut TexKiller »

Pinus

 • Jäsen
 • Viestejä: 19
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #103 : 05.12.2020 klo 23:12:48 »
No torstaina 15.10. tuli sekä nuori että vanha Tex. Ja olipa tuo nuoruussarja ihan hiton paljon paremmin piirretty kuin perussetti.
De Angelis piirtää kyllä pääosin hyvin, etenkin ihmiset ja miljööt. Mutta revolverit eivät usein istu luontevasti miesten käsissä. Ja aseiden iskurit hän jättää jostain syystä useimmin kokonaan piirtämättä. Uusimman numeron sivun 13 alalaidassa Texin asemalli vaihtuu oudosti kahden ruudun välillä. Pientä huomattomuutta, vaikka onkin hyvä piirtäjä.

Mosabacka

 • Jäsen
 • Viestejä: 695
Vs: Nuori Tex Willer
« Vastaus #104 : 08.01.2021 klo 23:44:51 »
Mefiston ansa hankittu ja luettu. Tarina päättyi. Juoni ei ollut aivan timanttista, mutta kelvollista kuitenkin. Sai Tex sentään yhden pusun.

Sen sijaan tämä De Angelis on pätevä piirtäjä ja esimerkiksi aukeaman 28-29 kuvitus on viimeisen päälle tunnelmallista.

Uusille Texin lukijoille Mefisto uppoaa kuin veitsi voihin, mutta ne, jotka ovat lukeneet kaikki ilmestyneet Mefisto-seikkailut, saattavat ajatella samoin kuin minä eli Mefisto oli aluksi näppärä silmänkääntöheppu ja hänen pahuuden taitonsa kasvoivat matkan varrella. Nyt Nuori Tex Willer -sarjassa Mefisto esitetään jo varsin taitavana velhona, mikä muuttaa melkoisesti aiempaa historiaa. Mitä muut willeristit ovat mieltä?
kehittyvä willeristi