Kirjoittaja Aihe: Uusi Muumi-sarja  (Luettu 2234 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

äyni

 • Jäsen
 • Viestejä: 478
Vs: Uusi Muumi-sarja
« Vastaus #30 : 06.03.2019 klo 10:53:05 »
Hieman outo ratkaisu, että eka jakso esitteli vain muumiperheen ja Pikku Myyn, jolloin tokan piti heittää kaikki muut merkittävät hahmot pikaisesti mukaan

Haluttiin tuoda Pikku Myy sarjaan heti alkuunsa, vaikka Myyn esiintyvyys alkupään teoksissa onkin vähän sattumanvaraista. Toki olisi voitu lähteä siitä, että Myy on osa Muumiperhettä oletuksena, mutta minusta on hauskempi näin, vaikka ensimmäinen jakso olikin sitä myöten vähän kömpelömpi.

Dennis

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 752
Vs: Uusi Muumi-sarja
« Vastaus #31 : 09.04.2019 klo 19:34:56 »
Nyt kun on tullut katsottua alkupään jaksoja niin en syty, jotenkin hengetön ja nämä suomalaiset ääninäyttelijät >:(

Ja tuntuu että pyörii liikaa Nuuskamuikkusen ympärillä ja joka jaksossa hahmo on samanlainen "lähtijä" ja "palaaja", hieman parempaa juonenkehittelyä pliis!
Je suis alle kuuden euron pizza!

Vincent

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 186
Vs: Uusi Muumi-sarja
« Vastaus #32 : 09.04.2019 klo 21:57:20 »
Nyt kun ollaan puolessaväliä kautta, niin uskaltaisin jo varmempana mielipiteenä sanoa, että kyllä tämä minulla pelittää oikein hyvin. Animaatio on edelleen budjektiin nähden toisinaan kankeaa eikä sarjalta oikein suju slapstick - tyylin kohellushuumori, mutta rauhallisemmat hetket, joissa hahmoilla on lupa vain fiilistellä, iskevät erittäin hyvin. Hieman pistetty uutta twistiä Toven tarinoihin ja välillä jopa yhdistelty keskenään, mutta kyllä tämä silti tuntuu lähdemateriaalia kunnioittavalta tuotokselta. Ei mihinkään lempisarjoihin nouse ja se klassinen 90 - animaatio on minulle henkilökohtaisesti edelleen se definitiivinen Muumi adaptaatio, mutta joka maanantai on ollut mieluisaa pistää Areenasta uusin jakso pyörimään.

Omaksi lempiyksityiskohdaksi sarjasta on yllättäen noussut Nipsu, joka on erittäin onnistunut yhdistelmä kirja-Nipsua, joka oli ikään kuin Muumiperheen pienin lapsi, ja sarjis-Nipsua, joka oli aavistuksen vilpillinen ketkuilija. Ei yhtä lapsellinen kuin ensimmäinen eikä yhtä ilkeä kuin jälkimmäinen, mutta tiettyä viattomuutta ja yrittäjyyttä näistä lähteistä on otettu sarjan Nipsuun.

Maisteri Outo

 • Jäsen
 • Viestejä: 417
 • (Ei tekstiä)
Vs: Uusi Muumi-sarja
« Vastaus #33 : 10.04.2019 klo 18:59:23 »
Tämähän on jo tapahtunut ainakin kerran. Vuonna 2016 ensi-iltansa saaneessa Star Wars - elokuvassa, Rogue One, edesmenneen Peter Cushiningin alkuperäisen trilogian hahmoa näytteli CGI-Cushing ja replat jälkeenpäin äänittännyt imitaattori.

Juu, ja lopputulos oli aika kammottava, se kuuluisa outolaakso potenssiin kymmenen. Kyllä saa vähän aikaa vielä virrata vettä maailman joissa, ennen kuin tämä saadaan toimimaan.

Nämä uudet muumit, ne ovat ihan kivoja katseltavia kyllä. Alku oli vähän tönkkö, mutta hattivattisaareen mennessä oli hyvä flow löytynyt..

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 5 796
 • Leopard-tankkeja Ukrainaan ja vähän äkkiä!
Vs: Uusi Muumi-sarja
« Vastaus #34 : 10.04.2019 klo 19:34:11 »
Tämähän on jo tapahtunut ainakin kerran. Vuonna 2016 ensi-iltansa saaneessa Star Wars - elokuvassa, Rogue One, edesmenneen Peter Cushiningin alkuperäisen trilogian hahmoa näytteli CGI-Cushing ja replat jälkeenpäin äänittännyt imitaattori.
Mun mielestä Wilhuff Tarkin Rogue Onessa oli tehty aika huonosti tietsikalla. Anorektikko ja kalpeampi kuin real-Cushining, enemmän ryppyjä, silmät oudot jne. Lista on loputon. Vielä ei pystytä tekemään tyydyttävää cgi-hahmoa. Leiassakin on omat puutteensa, mutta Leia näytettiin niin vähän aikaa, ettei se häirinnyt.
Cgi-Tarkin olisi pitänyt kuvata kauempaa ja hahmon elokuvallista aikaa olisi pitänyt pienentää todella paljon.
Itse pidän oikeista näyttelijöistä, jotka on maskeerattu näyttämään joltain henkilöltä. Sama juttu näissä piirroselokuvissa...siinä se oikeasti piirretty hahmo on parempi. Tietokoneella vaan se homma yhden sarjan tekemiseen on paljon helpompaa ja ajallisesti nopeampaa. Rahallisesti kai halvempaa myös. Siksi näitä kai tehdäänkin tietokoneella.
Niitä vanhan ajan käsin piirrettyjä oikeita piirrettyjä tulle kyllä ikävä. Siksi pidän Muumilaakson tarinoista enemmän kuin tästä uudesta Muumista. Myös ääninäyttelijät on vanhassa silkkaa parhautta. Pitää kyllä hommata noi vanhat Muumilaakson tarinat itselle.
Kyllä näitä uusia Muumejakin katselee...ihan hyvä kun on tehty, mutta parempaankin olisi voitu yltää.
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

Vincent

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 186
Vs: Uusi Muumi-sarja
« Vastaus #35 : 01.05.2019 klo 08:06:24 »
Viimeisin jakso, Muumimamman apulainen, oli kyllä tähän mennessä huonoin. Kenen neronleimaus oli tehdä Miskasta mies (tai ainakin antaa selkeästi miehen ääni)? Ja ymmärrän, että 20 min. kesto rajoittaa, mutta hahmon hyvin symppis tarina sarjakuvasta muutettiin nopeasti loppuun kulutetuksi vitsiksi.
« Viimeksi muokattu: 01.05.2019 klo 08:08:41 kirjoittanut Vincent »

Lueskelija

 • Jäsen
 • Viestejä: 67
Vs: Uusi Muumi-sarja
« Vastaus #36 : 08.04.2024 klo 14:57:36 »
Täytyy tunnustaa, että suuremman hypen aikana lopetin sarjan kesken. Teatteri-jakso oli niin tönkkö ja mutkat suoriksi vedetty kohellusversio hienosta kirjasta, että äänestin jaloillani.

Kuitenkin nyt huomasin, että sittemmin sarjaan tuli uusia hahmoja, kuten Niisku ja aiemmin vain sarjakuvissa esiintynyt herra Virkkunen, niin ajattelin vilkaista miten toteutus toimii.

Kolmas kausi on vielä kesken ja osa jaksoista on hypitty yli. Kirjoihin perustuvat tarinat eivät nimittäin tunnu toimivan tässä. Niistä puuttuu tietty herkkyys, kun kohellusta pitää ahtaa joka paikkaan. Kuitenkin kohellus ja irtovitsit tuovat mieleen Janssonien sarjakuvat. Alusta lähtien sarjassa on hyödynnetty sarjakuvien(kin) tarinoita Oikeastaan ensimmäinen jakso on käytännössä filmatisointi Talonrakennuksesta. Mymmelin karkottaminen ja Pikku-Myyn muuttaminen on suoraan siitä. Myös Muumimamman apulainen on aika sama tarina kuin Kuvitteluleikki. Siinä sarjakuvassa muumeilla kasvoi puu sisällä, kuten Muumilaakso-sarjassakin. Muumipappa perustaa yhdessä jaksossa saman firman kuin tarinassa Muumit ja velvollisuudentunto. Mymmelin timantista ja Aloitamme uuden elämän -tarinastakin on elementtejä, vaikka Mymmeli onkin vaihdettu Miskaan ja profeetta Nipsuun.

Toki Muumilaakson tarinoissakin oli mm. aikakone, joka teki ensiesiintymisensä sarjakuvissa, mutta sarjakuvien juonia hyödynnettiin suurimmaksi osin vasta toisella kaudella, jolloin käsikirjoittajilla oli varmaan tarinat lopussa.

Tämä sarja taisi olla alunperin brittiläinen. Briteissä myös Muumipeikko oli suosittu. Sinnehän  koko sarja aluksi tehtiin. Ehkäpä sikäläisillä on erilainen muumikäsitys kuin meillä? Entäpä jos tämä sarja pitäisi nähdä sarjakuvien filmatisointina nuoremmille lukijoille, eikä Muumilaakson tarinoiden uutena versiona?

Lueskelija

 • Jäsen
 • Viestejä: 67
Vs: Uusi Muumi-sarja
« Vastaus #37 : 08.04.2024 klo 15:00:16 »
Kirjojen mukaan niiskut vaihtavat väriä säikähtäessään ja ovat muutenkin erivärisiä kuin muumit, Niiskuneiti vaaleanvihreä ja Niisku (joka ei taida päästä tähän sarjaan mukaan) violetti. Tuo värinvaihtoefektihän olisi ollut hauskaa ottaa tähän uuteen sarjaan.
Tämä on harmillista, ettei tuota yksityiskohtaa käytetä missään.

Niisku muuten esiintyy Muumilaakson kolmoskaudella. Ulkomuoto on käytännössä kopio Muumilaakson tarinoista. (Lars Janssonin Niisku oli kalju, silmälasiton ja piti villapaitaa.) Luonteeseen on saatu uutta, viehättävää särmää nepsypiirteillä.