Kirjoittaja Aihe: The Suicide Squad  (Luettu 21587 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

q-mies

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 740
 • Muso Shinden Ryu
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #30 : 03.08.2016 klo 13:57:08 »
Mahtavia kirjoituksia tämä leffa tuottaa.. "Voihan ruijanpallas" on kuin parasta Akuankka-suomennossanastoa!
t.Q

Vincent

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 193
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #31 : 03.08.2016 klo 19:08:20 »
Lisää "hyviä" uutisia leffan tuotantohistoriasta:

http://screencrush.com/suicide-squad-competing-cuts-warner-bros/

Ja eikös DC/WB joskus mainostanut voittavansa Marvelin sallimalla ohjaajilleen täydet taiteelliset vapaudet?  ::)

Pässi

 • Nukkuja
 • Jäsen
 • Viestejä: 3 183
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #32 : 03.08.2016 klo 19:44:25 »
Hei, kuulittekstota? Ton torven torvi panee "bää bää"!

Petteri Oja

 • Juudas itselleen
 • Jäsen
 • Viestejä: 8 230
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #33 : 03.08.2016 klo 19:55:58 »
Odotahan kun saadaan Curtvile linjoille...

Turun kujilla kuiskitaan, että Curtvile kävi tänään katsomassa SS:n. Odotamme raporttia.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 639
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #34 : 03.08.2016 klo 22:18:21 »
Ihan oikein kuiskitaan Turun kujilla. Pidetään spoilerittomana.

Ilahtuneesti pistin merkille myös liki täyden salin naisvoittoisuuden.

Sarjakuvan ystävälle tämä oli juuri sitä mitä pitää: näyttelijät olivat hyvin valittuja, moraali jätetään yksinomaan katsojan hartioille, väkivalta ei rajaudu toimintaelokuvien "nyt on ammuttu, ugh" stereotypiaan vaan on oikeasti ikävää.
USA esitetään negatiivisessa valossa ilman glofioinnin hiventäkään, jokainen hahmo on antisankari tai roisto.

Iljan ja Kinnusen arviot ovat ennestään tuttuja, kansanomaista ilmaisua käyttäen ymmärtävät aiheesta huomattavasti vähemmän kuin sika satelliitista, mutta hei: jokaisella on mielipiteensä.
Jerrmannin  kanta osuu lähimmäs omaa kokemusta, ei ihan kohdilleen sekään silti. Siitä tunnistaa elokuvan, muut ovat lähinnä samaa luokkaa Saara Cantellin arviota Hateful Eightista muistuttavia, tahattoman huumorin kukkasia.
Hyvin kirjoitettuja mutta ei sinne päinkään.
Mitä noista mennä mieltään pahoittamaan.

Elokuva rullaa kuin kone, josta eroten sillä on sydäntä. Olisin suonut enemmän aikaa ja taukoja syventämään henkilöhahmoja.
Kesto tuntui kovasti lyhyeltä kahden tunnin mittaan.

Ongelmana elokuvalla massoja ajatellen on siinä että piirtää enimmäkseen taustansa näköisen kuvan, pelkäsin että mennään Kick-Ass elokuvan vesityslinjalla mutta siihen sudenkuoppaan ei (enimmäkseen) syöksytä.
Muutamassa kohden muutaman henkilön dialogi ja toiminta kyllä ovat sen verran metsissä aiemmin esitetystä että tuotantoyhtiö on varmasti laittanut näppinsä peliin siinä kohden. Kauneusvirhe jonka kanssa voi elää.

Varmasti tämä on  koska sosiopaattisten rikollisten asettaminen pääosaan on elokuvien nykytasossa kiistanalainen ja riskialtis ratkaisu. Tämä ei ole hassun hauska Oceans eleven tahi muu luku näteillä humoristeilla.
 Näyttelijät ovat karismaattisia ja hyviä mutta rosoisuuden ja glofioinnin sijaan katsojan ei anneta unohtaa että porukasta ei ehjää ihmistä löydy.
Parasta mitä näiden hahmoilla on tarjota maailmalle on kyky väkivallan, murhan ja varastamisen jalolla saralla.

Toinen on juurikin se kuva joka järjestäytyneestä yhteiskunnasta annetaan, voisin mennä stanford kokeiluun, abu ghraibiin, stand your ground lakiin ja jenkkilän systemaattiseen rasismiin joka kuultaa tylynä pohjavireena elokuvan halki mutta nuo nyanssit menevät muiltakin kuin tavan kritiikoilta ohi.

Naiskuvaus ei ole mitenkään keskenkasvuista tai misogynistä paitsi niille jotka eivät feminismistä ymmärrä sitäkään kuin mitä  lihakarja Lagrangen pisteistä.
Naiset eivät tässä ole passiivisia mussuttajia, mikä ei monelle maita, mutta eipä heidänkään kantansa minua.

Moraalinen harmaus ja ihmisyys hukkuu varmasti monelta pintaräimeen alle, sen verran visuaalinen tykitys on kyseessä.
Mutta julmahan tämä on.

Eli sanalla sanoen Amanda Waller on niin onnistunut kuin voi. The Wall.
Muukin kaarti on roolitettu viimeisen päälle, joskin Suicide Squadinsa lukeneelle juonenkäänteet ovat odotettavissa hyvällä tapaa.

Ja musiikki tukee teemoja henkilöhahmoja ja tapahtumia onnistuneemmin kuin elokuvissa aikoihin.

Olit sitten Ostranderin, Glassin tai Kotin jne kausien fani tämä on sarjakuvaa selluloidilla. Ei Modesty Blaisea tai Catwomania.
 
Viimeksi taisin hymyillä yhtä leveästi ja pitkäkestoisesti elokuvan kohdalla Dreddin kohdalla. Liza the fox fairy ja muutanma muu ei sarjiselokuva tulee lähelle.

Tulee käytyä katsomassa uudestaan ainakin kerran elokuvissa.

Pässi

 • Nukkuja
 • Jäsen
 • Viestejä: 3 183
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #35 : 05.08.2016 klo 11:04:21 »
Tässä blogissa on tiivistelmä Hollywood Reporterin jutusta, jossa kuvataan erinomaisesti mikä Suicide Squadissa meni mönkään.

Warner ja DC vuolivat kultaa Nolani Batmaneilla, kiitos näkemyksellisen elokuvanteon ja voimakkaan ohjaajan. Sittemmin tässä leffauniversumin paisuttamisprojektissa ollaan kompasteltu joka käänteessä: kaksi epäonnista suuren profiilin elokuvaa ALLE puolen vuoden sisällä toisistaan ja ensi vuoden ihmenaisten ja justiceliigojen härnäkkeet ovat herättäneet lähinnä naurua ja myötähäpeää. Ei menestystuotetta voi ostaa, se pitää ansaita.

Ehkä DC:n olisi kannattanut pysyä lestissään ja keskittyä väkevien yksittäisteosten tuotantoon, ja jättää Marvelin matkminen Marvellle.
Hei, kuulittekstota? Ton torven torvi panee "bää bää"!

q-mies

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 740
 • Muso Shinden Ryu
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #36 : 05.08.2016 klo 11:17:20 »
Ärsyttää moinen. Ja ihmettelen että näin on tapahtunut kun DC tosiaan paukutti rumpua sillä miten heidän leffoissaan ohjaajalla on vapaat kädet, mutta tässä on toinen malliesimerkki päinvastaisesta toiminnasta puolen vuoden sisällä. Eniten veetuttaa se mahdollisuus että studion pukupellet ovat omasta mielestään oikeassa kävi leffan miten tahansa; jos se menestyy niin ottavat kunnian itselleen, jos se taas floppaa niin syytettään ohjaajaa kun ei suostunut toteuttamaan puhtaasti studion visiota.

Lisäksi pelottaa mitä tämä enteilee Justice League'n suhteen. Jo nyt tiedetään että siinä sopassa on ainakin neljä kokkia, ja trailerit eivät merkitse enää mitään koska Suicide Squad trailerit olivat ehkä parasta sitten Deadpoolin mainoskampanjan.
t.Q

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 639
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #37 : 05.08.2016 klo 11:41:36 »
Tässä blogissa on tiivistelmä Hollywood Reporterin jutusta, jossa kuvataan erinomaisesti mikä Suicide Squadissa meni mönkään.

Paitsi että sen on kirjoittanut Kalle Kinnunen jonka oma henkilökohtainen viha koko genreä kohtaan on paitsi tunnettu tosiasia niin mm "kriittisessä" arviossaan Suicide Squadista maalaa elokuvaa naisvihamieliseksi tavalla... no jos väittäisin että Kalle Kinnunen ei pitänyt Suicide Squadista vain koska sen pääosissa on vahvoja naisia ja ennen muuta etnisiä vähemmistöjä jotka eivät sovi Kinnusen ääripersuhenkiseen maailmankuvaan ja kokee ne uhkaksi omalle valkoiselle miehisyydelleen oltaisiin samalla harhaisuuden tasolla.
Siinä jossa asiat tarkoitushakuisesti irrotetaan asiayhteydestään eli tavalla joka ei vastaa olemassaolevaa todellisuutta ja faktoja.

Mutta saisihan siitä raflaavampaa tekstiä.

Eli lähtökohtaisesti blogin uskottavuus aiemman näytön perusteella on alta nollan.

 Kinnusen artikkelia supersankarielokuvista en siis odota kuin kuuta nousevaa ja myönnän olevani syvästi äimistynyt mikäli sen faktat ja konnotaatiot ovat edes samassa mantereessa jossa varsinaiset faktat reaalimaailmassa asuvat.

Kinnunen toki on maamme johtavia elokuvakriitikkoja, mikä ei kyllä maalaa elokuvakritiikkimme tasosta järin korkeaa tai kaunista kuvaa. kts. mm Valerian.

Lapsekas ininänsä vastaa niitä harhaisia DCfaneja jotka koettavat lakkauttaa Rotten Tomatoesin ennen kuin ovat edes nähneet itse elokuvaa.
Omia aivoja kun saa ja pitää käyttää eikä ulkoistaa muille.
Pässi

 • Nukkuja
 • Jäsen
 • Viestejä: 3 183
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #38 : 05.08.2016 klo 13:28:21 »
Lisäksi pelottaa mitä tämä enteilee Justice League'n suhteen. Jo nyt tiedetään että siinä sopassa on ainakin neljä kokkia, ja trailerit eivät merkitse enää mitään koska Suicide Squad trailerit olivat ehkä parasta sitten Deadpoolin mainoskampanjan.

Aikalaiset muistaa vielä Warnerin mokailut 90-luvulla uuden Teräsmies-leffan tiimoilta. Jotakin samankaltaista on myös tässä pannukakussa: yliyrittäminen, läpilaskelmointi ja virheelliset johtopäätökset johtivat silloinkin masentavaan lopputulokseen.

WB tuntuu olevan aikamoinen hit-and-miss -studio, mikä tulee franchise-leffoihin. Yön ritareita ja Harry Pottereita on seurannut matrixeja ja snyderöintiä. Eipä silti, ihan mielenkiintoisia tarinoita näistä syntyy. Harmi vaan etteivät ne ole niitä jotka päätyvät valkokankaalle.
Hei, kuulittekstota? Ton torven torvi panee "bää bää"!

q-mies

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 740
 • Muso Shinden Ryu
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #39 : 05.08.2016 klo 13:35:24 »
Eipä silti, ihan mielenkiintoisia tarinoita näistä syntyy. Harmi vaan etteivät ne ole niitä jotka päätyvät valkokankaalle.

Aihetta sivuten, onko joku katsonut Death Of "Superman Lives" - What Happened? dokumenttielokuvan?
t.Q

J-Viilee

 • Jäsen
 • Viestejä: 931
 • Painajaismaista!
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #40 : 05.08.2016 klo 21:51:07 »
Hienoja arvosteluita tää ainakin kerää.

"Sanoisin Suicide Squadin olevan yhtä tervetullut kuin tuntemattoman lähettämä kuva peniksestään."

http://suomenkuvalehti.fi/kuvien-takaa/sairaan-kreisin-sairasta-eli-sahkoinen-oksennus-suicide-squad/?shared=3585-ffaf3509-999

Tää nyt herätti mielenkiinnon tappiin, vaikka se oli jo ennestään aika korkealla. Jos ei ois päivystysviikonloppu niin lähtisin heti katsomaan.
5/5
Näin näkemättä.
Tartteeko olla kahtonu Teris vs. Lepis ennen tätä, vai onko ihan itsenäinen elokuva. En vielä tahdo spoilereita lukea (maltan ehkä 10min).
« Viimeksi muokattu: 05.08.2016 klo 22:00:41 kirjoittanut J-Viilee »
Tilulilulii.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 639
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #41 : 05.08.2016 klo 22:47:26 »
Tartteeko olla kahtonu Teris vs. Lepis ennen tätä, vai onko ihan itsenäinen elokuva. En vielä tahdo spoilereita lukea (maltan ehkä 10min).

näin tuntia jälkeen "ei ole pakollista, käy ilmi katsomatta"
auttaa kyllä mutta vain marginaalisesti.

Ja moni asia trailereista ei ole elokuvassa.

J-Viilee

 • Jäsen
 • Viestejä: 931
 • Painajaismaista!
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #42 : 05.08.2016 klo 23:02:57 »
näin tuntia jälkeen "ei ole pakollista, käy ilmi katsomatta"
auttaa kyllä mutta vain marginaalisesti

Toisaalta kyseinen leffa taitaa tulla vuokraamoihin ensi viikolla, joten olisi hyvä hyvinkin mahdollista vuokrata se viikolla ja käydä ensi viikonloppuna katsomassa SS niin ei ainakaan tarvi pelätä että kesken leffan joutus lähteen trukin rattiin..
Ja ei ollut pahoja spoilereita tällä kertaa.
Tilulilulii.

tmielone

 • Il Dille
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 2 672
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #43 : 06.08.2016 klo 18:37:39 »
Huonojen arvostelun perusteella lupasin itselleni etten kävisi tätä teatterissa katsomassa mutta kävi sitten perinteisesti ja löysin tänään itseni teatterin penkistä. Odotukset leffan suhteen olivat todella matalalla, minkä ansiosta leffa tuntui ihan katsottavalta. Eihän se mitään suurta taidetta ole mutta on sitä huonompiakin toimintapätkiä tullut katsottua, ja kyllä tässä oli huomattavaa parannusta Batman v Supermaniin nähden.

En siis kehuisi tätä ihan yhtä paljon kuin Curtvile mutten kyllä tylyttäisikään Kinnusen ja Iljan tyyliin. Rehellisesti sanottuna leffa oli minusta tyhjänpäiväistä toimintahöttöä, joten syvälliset analyysit naiskuvasta ja muusta vastaavasta tuntuvat melko hupaisilta. Ihan niin kuin joku katsoisi tätä kehittääkseen maailmankuvaansa. Vähän sama kuin analysoisi Chuck Norrisin tuotantoa Kantin kategorisen imperatiivin näkökulmasta. Eli aikansa voisi käyttää paremminkin. Mutta toisaalta, kyllähän nettiin tekstiä mahtuu.
"Now there's only two things in life but I forget what they are"

Lurker

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 16 936
Vs: Suicide Squad (2016)
« Vastaus #44 : 06.08.2016 klo 19:21:43 »
Curtvilen huomio siitä, että naisväki tykkää, oli oikea, meillä ja muualla maailmalla.

The biggest surprise in terms of audience makeup was the strong turnout among females, who made up 46 percent of Friday's audience, according to exit poling service CinemaScore. That's unusual for a superhero film. Warners also succeeded in luring younger moviegoers; 28 percent of ticket buyers were under the age of 18. Both females and those younger moviegoers liked the better, giving it an A- and A, respectively.
http://www.hollywoodreporter.com/news/box-office-suicide-squad-eyes-150-million-weekend-917819