Kirjoittaja Aihe: hdc lukee  (Luettu 151199 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #435 : 26.10.2017 klo 09:43:41 »
Kieron Gillen & Jamie McKelvie - The Wicked + The Divine 2: Fandemonium

Tarina jatkuu merkillisiä ratoja, uusiin henkilöihin tutustutaan jne. Tämä osa on vähän hajanaisempi kun niitä tarinoita on niin monenlaisia, mutta lopputvisti oli aika yllättävä ja herätti joukon lisäkysymyksiä (jos x niin sitten kai myös y?), joten kai tästäkin pitää jatkoa lukea.

Kieron Gillen, Jamie McKelvie et al. - The Wicked + The Divine 3: Commercial Suicide

Piirtäjä pitää ison osan kirjaa lomaa ja yksittäisissä lehdissä oli vaihtuvia piirtäjiä, niinpä tarinatkin ovat enemmän yksittäisiin henkilöihin keskittyviä henkilökuvia. Ja kokonaisuus on aika sekava.

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #436 : 31.10.2017 klo 22:58:09 »
Gail Simone & Neil Googe - Welcome to Tranquility 1&2

Eli yksi versio näistä "supersankarien yhteisö elää normaalia elämää", tässä tapauksessa enemmän vanhojen sankarien eläköitymispaikkana vaikka on siellä myös joitain perheitä mukana...
Ja arvaahan sen että ei elämä kovin normaalina pysy, vaan varsinkin kakkososassa meno yltyy aika omituiseksi.

Olin ykkösosan lukenut joku vuosi sitten, nyt piti lukea uusiksi kun halusin kakkosenkin lukea. Ja, no tämä on kiva mutta kun on jo lukenut Top Teniä ja Astro Citya niin ei myöskään sen enempää.

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #437 : 02.11.2017 klo 15:47:32 »
Taiyo Matsumoto - Sunny 2&3

Parin seuraavan osan (niitä on ilmeisesti yhteensä kuusi) perusteella voin sanoa kyllä pitäväni tästä kovasti, erinomainen tasapaino hillityn slice-of-lifen ja tunteikkuuden välillä.

Taiyo Matsumoto - Sunny 4-6

Luin loppuun ja onhan tämä siis ihan huippusarja. Nyt alkoi kiinnostaa mitäs muuta Matsumoto on tehnyt kun tämän ja Tekkonkinkreetin kanssa näytöt ovat olleet vahvoja.

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #438 : 03.11.2017 klo 11:03:24 »
Brian K Vaughan & Cliff Chiang - Paper Girls 1

Vaughanin perusteella tämänkin otin luettavaksi, ja, no, aika erikoinen juttu. Neljä varhaisteinityttöä ovat lehdenjakokierroksella pyhäinpäiväaamuna 1988 kun merkillisiä asioita alkaa tapahtua (tarkalleen ottaen mitä ei ole vielä kovin selvää, mutta asiaan liittyy aikamatkailua).
Scifikuviosta en osaa vielä sanoa mitään mutta kiinnostavat henkilöt jotka tuntuvat ikäisiltään, aikakausikin tulee mukavasti esiin ja kai sitä jatkoa pitää sitten lukea.

Brian K Vaughan & Cliff Chiang - Paper Girls 2

Kakkososassa juonen palasia loksahtelee paikalleen, mutta merkillinen sarja tämä on silti: vuoden 1988 tytöt ovat pudonneet vuoteen 2016 ja kohtaavat myös väkeä tulevista ajoista (samalla kun 2016 on myös monella tavalla hämmentävä).
Vaughan kirjoittaa yhä kiinnostavia henkilöitä ja miljöötä, saa nähdä mihin (ja kuinka pitkälle) tämä juoni kantaa.

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #439 : 07.11.2017 klo 09:56:50 »
Pertti Jarla - Jäätävä Spede

Fragmenttisuus on kiinnostava tekniikka mutta siinä pitäisi olla vähän enemmän pointtia, osa yksittäisistä jutuista toimii mutta mieleen tulee onko tämä tosiaan siinä määrin itseterapiaa kuin mitä kehystarina antaa ymmärtää ja onko se kovin antoisaa lukijalle...(noin muuten siis suhtaudun tämän faktuuteen samalla epäluuloisuudella kuin muihinkin omaelämäkerrallisiin teoksiin joiden tekijöiden elämästä en muuten tiedä mitään)
Jarla on tarpeeksi ammattitekijä että tämän lukee mutta en näe tätä muuna kuin välityönä.

Pertti Jarla - Jäätävän speden sunnuntai

"Sarjakuvatekijä seikkailee"-genressä pysytään mutta sunnuntaistrippimuoto terävöittää ja rytmittää anekdootit paremmin. Parannus edelliseen, pidin.

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #440 : 07.11.2017 klo 20:54:07 »
Grant Morrison & Steve Yeowell - Zenith: Phase 3&4

Zenith on 2000AD:n perinteisempiä supersankareita, joskaan ei luonteena ole niitä sankarillisempia vaan enemmän itsekeskeinen diivaileva poptähti, mutta maailmanpelastuskeikkaa kuitenkin tulee...sinänsä kiinnostavaa lukea näitä nyt kun olen myös viime aikoina lueskellut The Wicked The Divinea, brittejä ehkä kiinnostaa tämä supersankari/poptähti-kuvio enemmänkin.

Diggailin aikoinaan kovasti Zenithin alusta mutta näitä myöhempiä vaiheita ei silloin albumeina tms tullut ikinä vastaan, ja, no, ei nämä nyt niin kovaa kolahtaneet ainakaan nyt, ehkä ilemstymisaikanaan enemmän. Kolmososassa joutui ihmettelemään kuvitusta että oliko sen oikeasti tarkoitus näyttää tuolta, ja tarinapuolelta se tuntui lähinnä versioivan Alan Mooren Kapteeni Britannia -aikaa, nelonen skarppasi jonkin verran mutta toisaalta siinä oli vähän liikaa samaa kuin Zenithin ekassa osassa...ja toisaalta aika paljon tunnelmia siitä mitä Morrison (ja Yeowell) tekivät Invisiblesissa. Eli kun olin jo lukenut nuo kaikki niin nämä olivat "ihan kivoja".

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #441 : 08.11.2017 klo 10:24:47 »
Will Eisner - A Family Matter

Eisnerin myöhempää tuotantoa, jälkeläiset kokoontuvat juhlimaan isän 90-vuotissynttäreitä vähemmän leppoisissa merkeissä.
Visuaalisesti ja teknisesti tietysti ammattimiehen työtä, mutta kun olen tämän aiheen nähnyt muissa taidemuodoissa parempina versioina, Eisner on tässä mustavalkoisen helppo.

Will Eisner - The Name of the Game

Lisää myöhempää Eisneriä, ja aihekin liittyy samaa eli perhesuhteisiin, tällä kertaa usean vuosikymmenen ja kolmen sukupolven verran. Ja mustavalkoisuuskin on läsnä vain piirroksissa.
Mutta tällä kertaa Eisner päätyy käyttämään runsaasti selittäviä tekstiblokkeja perhe- ja historiallisista taustoista, ja niillä isommat kuviot liikutetaan eteenpäin, sarjakuvallinen kerronta on sitten episodimaisempaa niiden tekstiblokkien välillä. Mikä ei ole ihan tyydyttävä ratkaisu (joskin varmaan myös ainoa tapa saada tämänkokoinen tarina alle kahteensataan sivuun...)

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #442 : 12.11.2017 klo 10:16:32 »
Charlier & Giraud - Blueberryn nuoruus, Jenkki nimeltä Blueberry, Sininen ratsumies

Kolme albumillista Mike Blueberryn nuoruustarinoita, joissa Giraud oli vielä mukana, tämän jälkeen piirtäjä vaihtui...
Kun varsinaisessa sarjassa oli albumin tai useamman mittaisia tarinakaaria niin kunkin näiden albumien koostuminen kolmesta-neljästä lyhyemmästä tarinasta yllätti, vaikka niissä jatkumoa olikin...vähän tuntui että näitä oli tehty pieninä välipaloina isompien kokonaisuuksien välissä ja seassa.
Viihdyttäviä nämä toki olivat vaikka sankarimme yhdistelmä taitoa ja tuuria kävi ajoittain jo huvittavaksi.

Charlier & Wilson - Blueberryn nuoruus: Missourin demonit & Kauhua Kansasissa

Tässä ollaan jo siirrytty muiden albumien formaattiin, eli pitempiin tarinoihin, nämä kaksi albumia ovat yhtä tarinaa (ja minkä verran se näkyy seuraavissa jää nähtäväksi siihen jahka ne saan käsiini, tätäkin sarjaa on näköjään julkaistu suomeksi hyvin sekalaisessa järjestyksessä).
Sisällissodan rajamailla mennään ja vaikkei massataisteltuja olekaan niin meno yltyy ajoittain varsin rankaksi...

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #443 : 15.11.2017 klo 11:05:46 »
Kieron Gillen, Jamie McKelvie et al. - The Wicked + The Divine 3: Commercial Suicide

Piirtäjä pitää ison osan kirjaa lomaa ja yksittäisissä lehdissä oli vaihtuvia piirtäjiä, niinpä tarinatkin ovat enemmän yksittäisiin henkilöihin keskittyviä henkilökuvia. Ja kokonaisuus on aika sekava.

Kieron Gillen & Jamie McKelvie - The Wicked + The Divine 4: Rising Action

Välipalojen jälkeen palataan pääjuonen pariin, ja supersankarimättöön, kun joukoissa tapahtuu jakautumista...
En ole ihan täysillä mukana tässä mutta seuraavakin osa kiinnostaa.

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #444 : 15.11.2017 klo 11:18:13 »
Pennac & Achdé - Lucky Luke kohtaa Pinkertonit

No tämä oli ihan ok, Luken siirtäminen syrjään on toki jo nähty aiemmin, Pinkertonin toimia ja arkistoja käsitellään tendenssityyliin ja hajanaisuutta oli myös mutta kyllähän tämän luki.
Ja sen jälkeen tarkisti Wikipediasta että Daltonin lainsuojattomista veljistä vanhin, Grat Dalton, syntyi muutama viikko Lincolnin virkaanastumisen jälkeen...

Achdé - Lännen nopein lasso, Status squaw, Luvattu maa

Lisää myöhempiä Lucky Lukeja. Kaksi ekaa jatkavat Kid Lucky -yksisivuisia, ja Luvattu maa taas viittailee perinteisiin tarinoihin (ihan ääneen) kun viedään juutalaisperhettä halki Amerikan: juonta tässä ei ole nimeksikään tuon peruskonseptin jälkeen mutta irtovitsejä ja cameoita kyllä, aika lailla levottomimmasta päästä (mutta osa niistä oli hauskojakin).

Nää on sellaista BD-bulkkia joka on tarpeeksi hyvin tehtyä että niitä lukee ihan huvikseen ja varmaan suuren osan unohtaa aika nopeasti.
Vaikea sanoa kumpi on paremmassa kuosissa isojen tekijöiden poistuttua, Asterix vai Lucky Luke, ensimmäistä painaa vähän se että jokainen uusi julkaisu on yhä Tapahtuma ja lopputulosta syynätään, siinä missä Lucky Lukessa ote on rennompi.

Darzee

  • Valistunut arvailija
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 302
  • Me likes prairie dogs!
Vs: hdc lukee
« Vastaus #445 : 15.11.2017 klo 12:40:10 »
Achdé - Lännen nopein lasso, Status squaw, Luvattu maaVaikea sanoa kumpi on paremmassa kuosissa isojen tekijöiden poistuttua, Asterix vai Lucky Luke, ensimmäistä painaa vähän se että jokainen uusi julkaisu on yhä Tapahtuma ja lopputulosta syynätään, siinä missä Lucky Lukessa ote on rennompi.

Hyvä luonnehdinta. Lukea on tullut niin paljon enemmän kuin Asterixia ja käsikirjoittajat vaihtuneet niin paljon useammin, että muutokset eivät tunnu niin mullistavan maailmaa. Goscinnyn varjo ei Lukessa ole niin pitkä hänen lähes ainutlaatuisista taidoistaan huolimatta, koska vaihtuvuuden vuoksi hänen aikansa tuntuu olevan kauempana kuin Asterixissa.

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #446 : 15.11.2017 klo 21:46:36 »
Joo, ehkä just kun hahmo on kuitenkin Morrisin niin Lucky Luke on selvemmin sarja jossa on ollut useita käsikirjoittajia: Goscinny on tehnyt paljon ja sarjan parhaimmistoa mutta on kuitenkin vain yksi monista käsikirjoittajista, ja toisaalta kun niitä muita kirjoittajia on käytetty niin Morrisinkin poistuminen ei ole shokki...

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #447 : 19.11.2017 klo 12:31:08 »
Keiji Nakazawa - Barefoot Gen 7&8

Ja jatkuu, Korean sota alkaa ja kuolemankauppiaat ovat vauhdissa (ja nyt tämä on taas vähän ajankohtaisempi...)
Muuten pienet voitot ja suuret tappiot jatkuvat, yhteiskunnallinen kantaaottavuus sen kun lisääntyy. Tendenssikirjallisuuden ja saarnaamisen inhoajat eivät varmaan tätä sarjaa jaksa lukea.

Keiji Nakazawa - Barefoot Gen 9&10
Sainpahan loppuun tämänkin. Näissä loppuosissa jutut alkavat olla kovin episodisia ja fokus on hieman hukassa, uusia hahmoja tuodaan mukaan ja aika moni niistä kuolee nopeasti pois, sitten surraan ja kirotaan lisää sotaa ja pommia ja sitten seuraava käänne kehiin. Dramaattisessa mielessä tarinan reippaampi tiivistäminen vaikka kahdeksaan osaan kymmenen sijasta olisi ollut ihan hyvä vaihtoehto...
Mutta hyvä tämä on lukea näinkin ja ensimmäinen puolisko sarjasta ihan ehdottomasti.

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #448 : 19.11.2017 klo 19:47:51 »
David Petersen - Mouse Guard: The Black Axe

Yksi osa lisää Mouse Guardia, edellisiä olenkin muutaman kirjan lukenut...
Mielelläni näitä luen mutta sarjan ongelma tavallaan on että sitä pitäisi olla paljon lisää: sarjan kiinnostavuus on erityisesti maailmassa, mutta kun tätä sarjaa tulee sen verran hitaasti niin siihen maailmaan ei sitten kuitenkaan pääse vielä kauhean hyvin kiinni, tuntuu että tekijän päässä on vaikka mitä kuvioita mutta niistä nähdään vain murto-osa.

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: hdc lukee
« Vastaus #449 : 21.11.2017 klo 08:27:35 »
Derib, Rosy & Kornblum - Attila

Tuli integraali vastaan, niistä Ruudussa ilmestyneistä Attiloista oli vaan hämäriä muistoja, Nonarissa ilmestynyt neljäs oli vähän tuoreemmin mielessä ja kun en siitä kovin paljoa pitänyt niin suhtauduin aika varauksella tähän teokseen, nostalgiapisteitä ei ollut ihan kauheasti jaossa...

Ja juu, kaksi ekaa albumia olivat varsin mainioita, reipasta seikkailua jolla sijoitutaan sinne aikakauden BD-keskikastiin, muttei olennaisesti ylemmäs. Kolmas meni vielä vaikka tuntuikin että sarjan suunta on nyt menossa vähän pieleen, ja nyt kun oli lukenut edelliset osat niin se neljäs albumi tuntui vieläkin huonommalta, täysin irrallisia ideanpätkiä heitellään miten sattuu.
No, tulipa luettua ja olihan se kiva saada tämäkin sarja kunnolla julkaistuksi mutta olisin minä ehkä jotain muita sarjoja ennemmin halunnut (kuten Macheroteja tai niitä albumisarjasta vielä puuttuvia Yoko Tsunoja tai tai tai...)