Kirjoittaja Aihe: Dave Wood?  (Luettu 4987 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Doc Lomapäivä

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 816
Dave Wood?
« : 04.08.2015 klo 15:59:23 »
Aloitin uuden ketjun kun en muutakaan keksinyt, mutta tämän saa yhdistää olemassaolevaan sopivaan ketjuun.

Eli tietääkö kukaan mitään käsikirjoittaja Dave Woodista?

Wood teki pitkän uran DC:llä, loi mm. Mr. Freezen ja Animal Manin, kirjoitti Challengers of the Unknownia 1950-luvulla ja Sky Mastersia Jack Kirbyn kanssa. Ja vaikka mitä. Mutta tietääkö kukaan mitään hänen koko urastaan ja elämästään, onko mies vielä elossa?

Sampsa Kuukasjärvi

  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 4 921
Vs: Dave Wood?
« Vastaus #1 : 04.08.2015 klo 22:01:26 »
Näemmä hänestä ei löydy netistä paljoa tietoa ainakaan nopealla haulla, ei edes kuolinilmoitusta. Eikä edes parissa isossa supersankariensyklopediassakaan, joita luin Books.googlessa, näy hänen synnyin- tai kuolinvuosiaan. Joko mies on halunnut pitää elämänsä salassa taikka hän on jäänyt ihmisenä unholaan niin kuin moni muukin menneiden vuosikymmenten käsikirjoittaja.

Ehkä joissakin DC:n klassikkosarjojen kokoelmassa saattaa olla esipuhe, jossa on hänestä elämäkerrallisia tietoja.

Carmine Infantino sanoo haastattelukirjassaan täällä (sivu 101), että Woodin kirjoittajaveljekset Dave ja Dick juopottelivat niin, että DC-yhtiö oli vaikeuksissa heidän kanssaan.

Dave Wood on minulle tuttu Jack Kirbyn Sky Masters -strippisarjasta, jota olen lukenut Helsingin Sanomien mikrofilmeiltä. Luulin aluksi, että strippien krediiteissä lukeva ”Wood” viittasi Wallace Woodiin, joka piirsi sarjaa myöhemmin Kirbyn kanssa.

Tuolla Wikipediassa kerrotaan Dave Woodin ja Jack Kirbyn riitaantuneen National-yhtiön (myöhemmin DC) toimittajan kanssa ja myös keskenään Sky Mastersin palkkioprosenteista. Asiasta on enemmän täällä. Sinä, Doc, varmasti tiesit näistä asioista, mutta tulkoon ne tässä raportoiduksi ketjun mahdollisille muille lukijoille.

Doc Lomapäivä

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 816
Vs: Dave Wood?
« Vastaus #2 : 05.08.2015 klo 08:23:28 »
Joko mies on halunnut pitää elämänsä salassa taikka hän on jäänyt ihmisenä unholaan niin kuin moni muukin menneiden vuosikymmenten käsikirjoittaja.
Ei löydy ei, ei edes David Woodin nimellä. Hauska knoppi tuo juopottelu!