Kirjoittaja Aihe: Druids -palautetta kaivataan.  (Luettu 5087 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

JP

 • Jäsen
 • Viestejä: 131
Druids -palautetta kaivataan.
« : 22.09.2004 klo 13:37:23 »
Hiiohei!
  "Unten mailla" niminen novellinpätkäni löytyy nyt osoitteesta http://www.jpahonen.com/druids/druids.htm kokonaisuudessaan. Kaikki nyt siis sankoin joukoin sitä ruotimaan ja palautetta antamaan, pliis.
  Pieni brief niille jotka eivät asiasta vielä tiedä: "Unten mailla" oli tämän vuoden Kemin sarjakuvakilpailun työni. Se on 12-sivuinen novelli, joka kertoo Älykääpiöistä, pienestä kansasta Suomea etäisesti muistuttavissa olosuhteissa. Pohjana on siis laaja fantasiasarjakuva, joka muhii meikäläisen päässä kiivaasti. Tämä kyseinen novelli on vain pieni irrallinen kertomus, jonka ideana on vain tutustuttaa lukijoita Älykääpiöiden maailmankuvaan ja elämiseen. Kuten huomaatte, Jounun ongelma tuntuu meistä aivan naurettavalta, mutta on heille haudan vakava juttu.
  Tarina on sinällään hömppää, joka mielestäni muistuttaa jo itsessään iltasatua... puolustelen vielä että Kemin deadlinen lähestyessä meikäläiselle tuli kiire ja jouduin tekemään nopeita kompromisseja, yrittäessäni sovittaa sarjakuvaa vaatimusten asettamaan 12 sivuun. (tuntuu että meikäläisen sarjakuvat venyisivät aina 100-sivuisiksi, oli kyseessä mikä tahansa tarina.)
  Anyways, ottaisin mieluusti palautetta vastaan. Thanks!

Tuuk42

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 221
 • "En pidä minään"
Re:Druids -palautetta kaivataan.
« Vastaus #1 : 22.09.2004 klo 14:29:27 »
Hauska tarina ja kivasti olit kehittänyt tuota druidien maailmaa juttuja varten. Maininnat muinaisista jumalista ja muista toivat mukaan hienon tunnelman, hahmot tuntuivat sen ansiosta syvällisemmiltä.

Muutama valituksen aihe. Ensiksikin muutamisssa kohdissa tekstistä on vaikea saada näin ruudulta selvää, valkoinen teksti näkyy tuossa huonosti mustalta taustalta. Muutenkin värimaailma on näyttöpäätteelle turhan tummasävytteinen, kirkkaat ja valoista värit ovat näyttöystävällisempiä. Toisaalta paperilla tuo näyttää varmasti paljon paremmalta.

Muuten värityksesi onkin sitten esimerkillistä jälkeä. Eikä piirroksessa muutenkaan ole valittamista, mitä nyt nuo kaksi kaveria jotka auttavat druidia näyttävät turhan samannäköisiltä. Sillä ei kuitenkaan tarinan kannalta ole merkitystä joten ongelma on vähäinen.

Olen samaa mieltä että tuosta olisi saanut satakin sivua mutta hyvin tuo 12 sivun mittaan tiivistettynäkin toimii.


"Art Kills Creativity." - Douglas Adams Paint it Black!

puro

 • Multirajoitteinen
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 261
 • Ei se siitä suttaannu.
Re:Druids -palautetta kaivataan.
« Vastaus #2 : 22.09.2004 klo 14:51:06 »
Tykkäsin piirrostyylistä todella paljon ja kokonaisuutena oikein toimiva, vaikka aika kevyt tarina olikin... :)

Teknisestä toteutuksesta hieman: olisi kiva pystyä kunnolla ruudulta lukemaan ja nykyisistä sitä ei oikein pysty. Olisiko mahdollista laittaa myös isommat versiot nettiin.

Luomasi maailma on mielenkiintoinen (jeffsmith-vaikutteita ainakin ;)). Mielellään näkisin ja ostaisin ihan kunnon täyspitkän albumin...

JJ Naas

 • Toikkarointia lammashaassa
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 522
Re:Druids -palautetta kaivataan.
« Vastaus #3 : 22.09.2004 klo 17:30:46 »
 Tarina on sinällään hömppää, joka mielestäni muistuttaa jo itsessään iltasatua... puolustelen vielä että Kemin deadlinen lähestyessä meikäläiselle tuli kiire ja jouduin tekemään nopeita kompromisseja, yrittäessäni sovittaa sarjakuvaa vaatimusten asettamaan 12 sivuun.

Tällaisella kevyellä ei-niin-vakavasti-suureen-juonikaavaan-liittyvällä-tarinalla on helppo tutustuttaa sekä lukijat että itsensä tarinan maailmaan. Lukijat saavat väläyksen sarjakuvan yleisestä fiiliksestä, ja itse pystyy konkreettisesti testaamaan, että miten hyvin tämä nyt kaikki toimii sarjakuvana? Väritys loi kyllä loistavan kolean talvipäivän tunnelman, ja maailma tuntui rikkaalta monine yksityiskohtineen.

Lainaus
(tuntuu että meikäläisen sarjakuvat venyisivät aina 100-sivuisiksi, oli kyseessä mikä tahansa tarina.)

Niinpä. ::)

ASalminen

 • Vieras
Re:Druids -palautetta kaivataan.
« Vastaus #4 : 22.09.2004 klo 19:52:39 »
Vautsi! Todella hienon näköistä jälkeä! Tulee täysin positiivisessa mielessä mieleen Luupäät. Ja värityskin on todella onnistunutta. Kuten muutkin ovat sanoneet, on vähän vaikeuksia saada tekstistä selvää, mutta se korjaantuisi ainakin suurimmaksi osin isommilla kuvilla. Tosin välillä eivät tekstausrivit oikein pysyneet ojennuksessa...

Tarinakin oli ihan kiva, joskin osa huumorista tuntui vähän kököltä. Mutta oli siellä kyllä sellaistakin mikä upposi hyvin.

Siitä vaan se satasivuinen tekemään... ;)

appa

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 5
 • Kvaak!
Re:Druids -palautetta kaivataan.
« Vastaus #5 : 22.09.2004 klo 21:51:51 »
loistava!  siis juuri tuollaisesta nopeasta kepeästä ja humoristisesta sarjakuvasta mä pidän.  mutta sitä en saannut elville minkä sortin eläimiä ne olivat, jotakin hevosen ja pukin risteytykseltä näyttivät. oikeen erinomaista
Suurin osa maantiedon ja historian osaamisestani on tullut sarjakuvien kautta.

JP

 • Jäsen
 • Viestejä: 131
Re:Druids -palautetta kaivataan.
« Vastaus #6 : 23.09.2004 klo 08:51:04 »
Kiitoksia palautteesta, immeiset.
  Kaikki palaute oli ihan aiheellista, sekä otetaan huomioon. Meikäläinen prosessoi niistä sitten mitä sitten prosessoikin. hmm.. niin. Olipas selkeästi sanottu. ;D
  Tiedän että teksti on varmasti paikkapaikoin vaikeasti luettavaa. Nettiinhän novellia ei alunperin edes suunniteltu. Laiskana ihmisenä en ole jaksanut tehdä asialle mitään, vaan laitoin sarjakuvan sellaisenaan... *häpeää...* Katsotaan jos päivittäisin kuvat vähän isompana jossain vaiheessa.
  Monitorin säädöt ja kalibrointi saattaa vaikuttaa siihen kuvan tummuuteen ja värimaailmaan, by the way.

Jukka Koivusaari

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 343
Re:Druids -palautetta kaivataan.
« Vastaus #7 : 23.09.2004 klo 10:30:51 »
Hieano !Semmonen mielenkiintoinen psyko-optinen huomio , että niillä hahmoilla näytti olevan kuusi sormea.
Tai siis niitä oli viisi , mutta viides näytti kuudennelta kun on tottunut sarjakuvaelukoilla näkemään neljä, joka siis on ehdollistunut näyttämään viideltä. Meinaan jos jatkossa laiskottaa, niin voit huoletta jättää sormia piirtämättä. Lukijat on  kuitenkin pehmittäneet aivonsa akuankoilla niin ettei ne huomaa. ;)

Wilpuri

 • Vellihousu
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 279
 • Jaa kuka?
Re:Druids -palautetta kaivataan.
« Vastaus #8 : 23.09.2004 klo 12:27:47 »
Hieno teos. Juuri tällaisia teoksia haluaisin lukea enemmän suomalaisilta taiteilijoita. Kauniisti kuvitettuja mukavia tarinoita, eikä mitään kantaaottavaa möyhöystä tai riipaisevia raiskauksen uhrin muisteloita (jos nyt saa näin kärjistää ja yleistää  ;) ).

Mukava stoori ja hauskat hahmot. Kuvitus oli todella uljasta tasoa. Itse väsäilen tällaista fantasia sarjakuvaa myöskin, mutta en ole saanut siihen kyllä noin mahtavaa tunnelmaa tai hauskoja juttuja (ja uskoisin, että aika harva muukaan tähän tasoon pystyy).

Tällaisia tarinoita lukisin todella mielelläni albumeissa. Aluksi ajattelin, että en osaa samaistua tuollaiseen nokkaeläimeen, mutta tarina sai kuitenkin tempaistua minut täysin mukaansa.

Tästä saisi kehiteltyä sellaisen Bone-tyyppisen mahtisadun, jos vaikka joku erikoinen kummajainen nimeltään ihminen pöllähtäisi jostakin tuonne merkilliseen kylään/kaupunkiin... en toki kuitenkaan kannusta matkimaan jo valmista teosta.

LISÄÄ!  :)
"Someday I will be so powerful that secretaries will HAVE to explain why they laugh at me" - Asok the Intern

jokela

 • sörsselsson
 • Jäsen
 • Viestejä: 777
 • .. I'm a devil in disguise ..
Re:Druids -palautetta kaivataan.
« Vastaus #9 : 23.09.2004 klo 13:43:33 »
Juup, hienoa jälkeähän tuo on ja ne hahmotkin ihan tarpeeksi omaperäisiä. Tyylikästä toteutusta.
Lukisihan tuota joo mielellään enemmänkin, oisinko minäkin sitten tuommonen satuolikko höperö! Luupäistäkin tykkään ..

Mut juu, verkolle jos pistää voisi olla hiukkasen vaaleampia taustoja, tummat reunat voi tukkia näyttöö liikaa? Ja fontti saisi olla ehkä isompaa (kokeilemalla kai sen vaan totee) ja siirtelyratkaisu .. no ehkä jouhevampi jos nuolet olisi kuvituksen sivulla?
Muuten oot tunnelmallisesti hyväkskäyttäny photaria lumisateissa ja pökerryksistä heräämisessä!
Joo, ja tästä on hyvä otta oppiakin, jos nyt sattuisi joskus piirtelypäälle ..

Ooks muuten tussanut noi ensin vai skannanut suoraan lyijärit?

-- j --
« Viimeksi muokattu: 23.09.2004 klo 13:45:54 kirjoittanut jokela »
He may look like an idiot and talk like an idiot but don't let that fool you. He really is an idiot.

JP

 • Jäsen
 • Viestejä: 131
Re:Druids -palautetta kaivataan.
« Vastaus #10 : 23.09.2004 klo 19:15:34 »
Tussannut olen. Olen kyllä tehnyt kokeiluja tässä kevään ja kesän mittaan miltä se lyijärijälki näyttää. Saatan päätyä siihen. Se antaa miellyttävää rosoisuutta ja elävyyttä piirroksiin.
  Kiitoksia kannustuksesta. Jossain vaiheessa sitä isompaa stooria varmaan tulee, mutta ensin haluan rauhassa lyödä juonikuvioita lukkoon. Luvassa on pitkä tarina jossa on monta tasoa yms... *huokaus* Ihan näin satumaista hömppää ei kuitenkaan ole luvassa.
  Sillä välin teen varmaan muutaman lyhyemmän "Unten mailla" kaltaisen tarinan, jolla voin testata kuvakerrontaa ja piirrustus/väritys tyylejä. Ne laitan varmaan nettiin jotta voimme kvaakkilaisten ym. kanssa pohtia ja vaihtaa ajatuksia. Kiitos teille siis avustanne! Lopullista sarjakuvaa olisi tarkoitus julkaista kuitenkin alpparina - toivottavasti näen sen päivän...

Luikuri

 • Jäsen
 • Viestejä: 307
Re:Druids -palautetta kaivataan.
« Vastaus #11 : 24.09.2004 klo 11:33:19 »
Kertakaikkisen mainio. Värityksesi hivelee edelleen silmää. Ja vaikka fantasiasarjikset eivät periaatteessa oikein sytytä, Druids-maailma viehättää myös sillä sehän ei loppujen lopuksi mikään fantasiamaailma olekaan. (tai ainakaan enempää kuin Rovaniemi Helsinkiläisille)

Kuvat ovat tosiaan vähän pieniä "kunnon" sarjakuvakokemuksen saamiseen mutta toisaalta latausajat saattavat venähtää isommila kuvilla.

Et ole mitenkään helpoksi tehnyt itelles tuota hahmojen piirtämistä tuolla kuono/nenä/kärsäsuunnittelulla  :P Muuten maailma oli todentuntuinen. Photarilla voisi ehkä lisätä ihan pikkaisen pintamateriaalia esim seiniin. Jotenkin juuri seinät näyttävät vähän kliinisiltä.

Nää nyt on tällasta välimerkin kanssa parittelua. Mainio teos ja potentiaalia vaikka mihin.
Hirtettäväksi syntynyt; hukkumalla kuole ei.

Hanna

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 443
Re:Druids -palautetta kaivataan.
« Vastaus #12 : 26.09.2004 klo 14:59:44 »
Tykkäsin, itse asiassa aika paljonkin. Tulee tosiaan positiivisesti mieleen Luupäät, lienevät esikuviasi? Kaunis ja yhtenäinen värimaailma, varsin jouhevaa piirosjälkeä, huumoria... Kyllä tätä mielellään lukisi lisää!

Marmatus-osasto: kuten muutkin ovat todenneet, tekstistä oli paikoin vaikea saada selvää. Myöskään tarina ei tällä kertaa mikään elämää suurempi ollut.

Summa summarum: hilpeä, viimeistellyn ja pitkälle mietityn oloinen siivu suuremmasta spektaakkelista, jota jään odottamaan suurin odotuksin.
Klik klik --> Sarjisblogini