Kirjoittaja Aihe: Kirpputorilöytöjen ihanuus  (Luettu 271685 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Petteri Oja

 • Juudas itselleen
 • Jäsen
 • Viestejä: 8 205
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #60 : 26.07.2006 klo 19:31:51 »
Poikkesin ohi kävellessäni Lähetyskirpputorilla ja kas - euron kappale mukaan tarttuivat Jean Giraudin piirtämä Eläinten vallankumous, Raymond Briggsin Herrasmies Jim sekä sokerina pohjana Eino Ahosen Arvaamatonta Afrikkaa. Ahonenhan teki myös Matti maailmalla -klassikon 60-luvulla.

Otteita:

"Kaukana Afrikassa, tarkemmin sanottuna Keniassa, missä julmat mau mau miehet vielä muutama vuosi sitten tekivät kauhutekojansa, on muutamia suomalaisia lähetysasemia. Ne ovat vaatimattomia rakennelmia, joissa lähetyssaarnaajat asuvat ja joista käsin he levittävät kristinuskon suloista sanomaa pimeitten pakanoitten keskuuteen."

"Hiljaisena ja mietteissään hajaantui hääväki kotimatkalleen. - Kyllä oli kaunista, sanoi muuan neekerinainen miehelleen. Se oli ihan toista kuin meidän julmat häämenomme. Minä uskon, että valkoisten Jumala antaa paremman siunauksen kuin meidän omat jumalamme.
Ihme kyllä ei mies virkkanut mitään, käveli vain hiljaisena vaimonsa rinnalla. Sekin oli ihmeellistä neekerien maailmassa."

Kapteeni Kenguru

 • Groupie
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 558
 • ¿Cuándo se come, aquí?
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #61 : 26.07.2006 klo 19:47:20 »
"Kaukana Afrikassa, tarkemmin sanottuna Keniassa, missä julmat mau mau miehet vielä muutama vuosi sitten tekivät kauhutekojansa, on muutamia suomalaisia lähetysasemia. Ne ovat vaatimattomia rakennelmia, joissa lähetyssaarnaajat asuvat ja joista käsin he levittävät kristinuskon suloista sanomaa pimeitten pakanoitten keskuuteen."

Ei saa pilkata! Äitee antoi mulle tuon albumin lahjaksi joskus!

Kuten myös kaikenlaista muutakin luettavaa joiden tarkoitus olisi kai ollut kasvattaa kristillisesti. Mitähän niitä oli.. Hyvä Paimen -lehdessä taisi olla jotakin raamattuaiheisia sarjakuvia, mieleen jäi kun jonkun muurin takaa löytyi lepraa sairastavia. Tai jotakin. Hei, mä olen lukenut niitä viimeksi ehkä joskus 1980, ette voi vaatia että muistaisin tuon paremmin.

Jonakin päivänä luultavasti perin aikamoisen kokoelman erilaista hengellistä tavaraa, Sana-lehtien vuosikerroista c-kasettiröykkiöihin täynnä saarnoja ja virsiä. Minne helvettiin mä nekin sitten nakkaan? Hmm, olisiko joku kvaakkilainen kiinnostunut tekemään ennakkovarauksen? Lähtis meinaan halvalla!
POLKU PYÖRÄ VARKAAT KURIIN!!1

http://www.youtube.com/user/Satelliittifillari

Grezen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 876
 • ¡Viva Zapata!
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #62 : 26.07.2006 klo 22:40:57 »
Kustavissa löytyi kirpputorilta Robert Crumbin "Omia kuvia" hintaan 0,50 euroa. Oli muuten ainoa sarjakuva koko kirpparilla. Joku oli saanut (omistustekstistä päätellen) synttärilahjaksi vaan ei ollut tykännyt. Annoin alpparille sitten hyvän kodin.

Turun jollakin tapaa kauhistuttavalla Manhattan-kirpparilla näkyi olevan paljon sarjiksia myytävänä (ilmeisesti aika vakituisesti, jotain kustantajan jäännöseriä kai?), jonkun Ornette-alpparin ostin parilla eurolla.

Antti Vainio

 • Karpaattien nero
 • Jäsen
 • Viestejä: 4 321
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #63 : 26.07.2006 klo 23:12:55 »
Kustavissa löytyi kirpputorilta Robert Crumbin "Omia kuvia" hintaan 0,50 euroa. Oli muuten ainoa sarjakuva koko kirpparilla.

Onnittelut. Minulla ei ole tuota vieläkään mutta se on erittäin nostalginen albumi. Lainasin sen kakarana luokkakaveriltani Hyökin Jounilta ja luin innolla (siitä lähtien olen pitänyt Crumbista aivan älyttömästi). Päivää myöhemmin valitettavasti pikkuveli oli metskannut sen pöytälaatikosta jonne olin sen jemmannut ja äiti oli saanut sen kiinni lukemasta "uskomatonta saastaa". Kun tulin koulusta kotiin niin mutsi oli aivan hiilenä ja kertoi polttaneensa seremoniallisesti pornokirjan keskellä pihaa mutta korvaavansa rahallisen menetyksen Jounille.

Kun meillä ei ollut missään suhteessa mikään tiukka koti niin ihmetyttää mikä siinä Crumbissa sai aikaan moisen primitiivireaktion
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

Joe_Smith

 • Lontoon seikkailija
 • Jäsen
 • Viestejä: 105
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #64 : 27.07.2006 klo 01:27:34 »
Kirppareita on joskus kierretty oikein ajan kanssa, markka-aikana. Mieleen panuvin löytö oli M. Levän kirja Komisario Kairala, josta maksoin viisi markkaa. Se oli kyllä pirun huonossa kunnossa, mutta myydessäni sain satakertaisen voiton.

Trumf- sarjaa löytyi erään kerran markan kappale, joutui ostamaan kaikki. Nekin on myyty.

Tänään ostin  kirpparilta 50-luvun lampun, eurolla. Vaimo pitää nyt minua hulluna. Ruma lamppu, joka on kaiketi rikki.
Joe Smith
Tuhansien vaarojen mies

Antti Vainio

 • Karpaattien nero
 • Jäsen
 • Viestejä: 4 321
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #65 : 27.07.2006 klo 01:41:54 »
Käsittämättömästä kirpputoripaskasta on pakko kertoa kun tuttavat ostivat Fiskarsin kirpputorilta jonkun sekopään pyykkipojista liimaamalla rakentaman lampun joka näytti kirkolta ja toivat sen lahjaksi. Katedraali syttyi palamaan sen ainoan kerran kun pantiin piuha seinään eikä siinä ollut mitään luukkua mistä lampun olisi voinut vaihtaa. Se tekijä oli takuulla liimannut 500 pyykkipoikaa yhteen kun se sitä dusasi, traagisesti taideteos joutui vaan tänäkeväänä  saunan uuniin. Muistelen kirkkoa  lämmöllä, mainio esitys maaseudun hulluudesta
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 925
 • Kuka mitä häh?
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #66 : 27.07.2006 klo 10:33:52 »
kirpputorilta jonkun sekopään pyykkipojista liimaamalla rakentaman lampun joka näytti kirkolta ja toivat sen lahjaksi. Katedraali syttyi palamaan sen ainoan kerran kun pantiin piuha seinään

Selvästihän tuo oli jonkun vakiintuneen satanisti-borgirin kannanotto eikä mikään lamppu ensinkään.
Mutta lampuista tuli mieleen että Hakaniemen torillla kauppasivat "tyylikkäitä" neuvostomuovisia avaruuslamppuja, rakettimuotoiltuja jne. Niitäkään en kyllä seinään kytkisi - ja mitkä hinnat! 50 - 100 euroa. "Lontoossa maksaisivat tuosta kolmesataa", väitti myyjä. "Mene sitten sinne kauppaamaan", ajattelin ja poistuin takavasemmalle.
 
Viimeksi kävin kirpputorilla Kuopiossa, lähetyskirppis siinä rautatieaseman lähellä. Kaupan oli niitä perinteisimpiä lehtiä, kuten repaleisia Myrkkyjä ja Akuja, mutta myös ranskanpainos albumista "Asterix & alppikukka". Oli vaan sekin niin repale, ettten viitsinyt ostaa edes huikealla 1.5 euron hintapyynnöllä. 
« Viimeksi muokattu: 27.07.2006 klo 10:36:10 kirjoittanut VesaK »
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Chavez

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 5
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #67 : 03.08.2006 klo 20:09:40 »
Pitkästä aikaa paikalliselle kirpparille oli ilmestynyt kunnon tavaraa: Tex Willer suuralbumit: Kauhun Laakso, Sininen takki punainen sydän, Coloradon kaivoskahakka ja Tex Willer kronikka 1. Muuta muukin lehti olisi ollut mutta jonkun oli pitänyt töhertää hinta TUSSILLA kanteen.  >:(

pertti jarla

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 977
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #68 : 07.08.2006 klo 14:47:41 »
Tämän arvo tulee vain kasvamaan, löytyi Vantaan suurkirppikseltä taidekokoelmaani 15 eurolla.

Myötätunto ja huumori pois vakavasta asiasta!
-Huolestunut äiti

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 925
 • Kuka mitä häh?
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #69 : 07.08.2006 klo 16:33:43 »
Eilen oli sangen mielenkiintoinen myyntipiste Hakaniemen torilla. Kaupan oli mm. paljon - valitettavasti - ruotsalaisia Agent X9 -lehtiä, hinta 40 snt kappale!
Olipa samassa pisteessä onneksi myös suomalaistakin staffia, Asterix, Lucky Luke ja Tintti -albbuja, 1. - 4. painosta, ei mistään viimeisintä pelkistettyä painosta (sisäkansien kuvat/kuvattomuus) kuitenkaan, hintoihin 3 - 4 euroa kpl. Ostin parit korvaavat kipaleet omien, käytössä vahvasti kuluneiden tilalle.
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Reima Mäkinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 9 810
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #70 : 30.08.2006 klo 12:26:37 »
Lainaan Jyrkiä toisesta ketjusta.

Ja kuinka ollakaan, tällä viikolla sitten törmään Koposen kuvituspiirroksiin aivan täysin sattumalta ja odottamatta.
Piipahdan räntäsateesta suojaan vanhan tavaran liikkeeseen,
...

Niin yllättävä tämä löytö oli, että en vielä tästäkään osannut yhdistää, mistä oli kysymys, vaan minun oli tosiaan saatava piirrokset eteeni, ennen kuin tajusin, että tässähän nyt juuri oli täsmälleen semmoisia, mitä minä olin hakenut.
Kaksi Erkki Koposen kuvitusta Uudessa Suomessa julkaistuun Ollin pakinaan vuodelta 1937.

Itse satuin eilen vanhojen tavaroiden krääsäkauppaan missä oli myytävänä muutamalla kympillä mm. Henrik Tikkasen, Milo Manaran ja Comesin originaaleja.
Esitettyäni varovaisen arvelun teosten aitoudesta myyjä vastasi hieman tuohtuneena, että kyllä hän on ne rehellisesti huutokaupasta hankkinut. Saattoi siellä yksi tai 2 aitoa Tikkasta olla (mistä sitä tietää mitä ukko on kännipäissään sutinut ja myynyt/lahjoitellut) mutta hinta oli melko suolainen.
Sen sijaan Manarat olivat erittäin tökeröjä väärennöksiä. Niin tökeröjä että edes Manara itse ei moiseen tökeryyteen pysty. Comes riippui seinällä, mutta en sitä edes jaksanut sen tarkemmin katsoa kun hinnatkin olivat ihan hatusta.
tse asiassaa tämä väärentäjä oli niin huono/hyvä, että hänen oman tyylinsä tunnisti useammastakin muille signeeratusta kuvasta. Hoh hoijaa. Siis yhden sortin hulludivari tämäkin.

Mutta osaako kukaan sanoa, mikä voisi olla Tikkasen huopakynäillyn kaupunkikuvan arvo? 100e?

Entä miten erottaa Professori Itikaisen tutkimusretkien painokset toisistaan? (Udemman kyllä tunnistan kun minulla se on, mutta onko vanhemmissa yleensä julkaisutietoja?)
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 925
 • Kuka mitä häh?
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #71 : 30.08.2006 klo 13:36:23 »
Ei ole kukaan sentään ole Barksin öljyvärimaalausta aitona kauppaillut, vaikka niitäkin ovat suomalaiset amatöörimaalarit aikain kuluessa runsaasti rutsailleet.
Kari Suomalaisen pilapiirroksia joskus liikkuu, ja ne sentään lienevät aitoja. Muutama vuosi sitten oli esmes Turussa eräässä pikku galleriassa kaupan useampikin (Puutarhakadulla, loistavaa Tähtiset-ruokabaaria vastapäätä tois puol katuu) piirros. Hinta oli jotain 500 euron luokkaa kibal.
« Viimeksi muokattu: 30.08.2006 klo 13:37:59 kirjoittanut VesaK »
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Reima Mäkinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 9 810
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #72 : 30.08.2006 klo 15:05:59 »
Nyt kun tuli puheeksi niin tämä tätsy myi myös huonoa Kari imitaatiota. Sitten oli jotain vanhemman polven tekijän (muka) lyikkärityötä. Ehkä jos väärentäjä olisi ollut paremmin voimansa tunnossa tai rahoissa, ni olis tehny öljyväritöitä, mutta oli nyt vain sitten tyytynyt näihin piirrosmaailman nimimiehiin.

Onks kellää muuten Manaran kaunolla tehtyä nimmaria? Jostain oli vedättäjä sellaisenkin keksinyt, olis kiva verrata että oliko sinne päinkään... Mutta tosiaan, paljonko tarjotaan "Henrik Tikkasen" tekemästä talon kuvasta?
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 925
 • Kuka mitä häh?
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #73 : 30.08.2006 klo 15:14:32 »
Tuossa lienee aito Manaraappa.

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Reima Mäkinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 9 810
Re: Kirpputorilöytöjen ihanuus
« Vastaus #74 : 30.08.2006 klo 16:35:21 »
Kiitos. Sitten ne kuvat ei ollu edes signeerausten osalta tästä maailmasta. Tikkasen signeeraukset oli aika aidon näkösiä, mutta toisaalta just sen puumerkki taitaa olla siitä helpoimmasta päästä matkia... Pitäs oikeen käydä valokuvaamassa ne räpellykset ja postata tänne varottavaks esimerkiksi.  :)
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson