Kirjoittaja Aihe: Joe Sacco (Palestiina)  (Luettu 16030 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kuarakainen

 • Jäsen
 • Viestejä: 50
Vs: Joe Sacco (Palestiina)
« Vastaus #30 : 30.10.2006 klo 20:07:59 »
Kannanpa minäkin oman korteni kekoon tähän polveilevaan keskusteluun.

Ensinnäkin, mielestäni THE FIXER on lukemistani Saccon kirjoista parempi. Osaltaan asiaan vaikuttaa tosin se, että tuosta Palestiinan tilanteesta saa meilläkin lukea ja kuulla harva se päivä ja varsinkin silloin kun luin PALESTINE opuksen aihe oli tapetilla, joten siihen hieman "tylsistyi" jos asian niin haluaa ilmaista. Ei sillä, etteikö Palestinastakin uusiakin asioita ja näkökulmia löytyisi. Ja kyllähän FIXER on huomattavasti sanotaanko vaikka vauhdikkaampi ja siten viihdyttävämpi ja kevyempi lukukokemus, mikä sopii ehkä paremmin mulle.

Piirrokset on mielestäni FIXERissä vielä hitusen huolitellumpia ja palestiinassa paikoitellen näkynyt kömpelyys on ihan paria ruutua lukuunottamatta tiessään. Jo moneen kertaan kehuttu ruutusommittelu toimii kirjassa todellakin hyvin. Kommentteja siitä, että yleisesti ottaen pikkutarkka piirrosjälki ja "hyvin piirtäminen" jotenkin haittaisivat lukukokemusta en voi käsittää. Sacco hyvänä esimerkkinä tuo hyvin esille keskeisiä asioita piirroksissaan ja vie tarinaa hyvin eteenpäin. Pienet yksityiskohdat lähinnä koristavat tarinaa ja pistävät ihastelemaan miehen taitoja (...ja uhrattua aikaa ;D).

Ja vaikka nyt serbejä ihan aiheestakin on parjattu niin muistettakoon, ettei ne siellä kuitenkaan ihan yksin nahistelleet. Putipuhtoisia jauhoja pussissaan ei ole sielläkään juuri kellään. Vaan missäpä sodassa olisi...
"Kaikki on pilalla."

Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Vs: Joe Sacco (Palestiina)
« Vastaus #31 : 31.10.2006 klo 23:38:00 »
Mausiin sitä verrataan koska suomalainen kustantaja vertaa Palestiinan takakannessa. Ei kerrota millä perusteella.

kirjakauppa

 • Vieras
Vs: Joe Sacco (Palestiina)
« Vastaus #32 : 16.09.2008 klo 13:54:03 »
wsoy:n kirjakaupassa (Bulevardi 12) festivaaleilta ylijääneet Palestiinat ja Maus I-II -kirjat 7,50 kappale (ovh 31), molempia jonkin verran vielä jäljellä.

Mikko A

 • Jäsen
 • Viestejä: 356
 • ostan omakustanteita - uudet & vanhat - tarjoa!
Vs: Joe Sacco (Palestiina)
« Vastaus #33 : 17.09.2008 klo 11:43:18 »
Kaveri ostin tämän minulle joskus silloin kun bongasi Suomalaisessa tuohon alle 6€ hintaan.  Ei tuo minusta ollut millään lailla raskas tai etenkään kömpelö jäljeltään. Lähinnä lukemisen aloittamista viivästytti se että aihe tuntui olevan jo kohtalaisen loppuunkaluttu ja melkein jokainen taho etenkin vaihtoehtoisemmassa mediassa itkee palestiinalaisten puolesta ja kertoo kauhutarinoita. Joku mainitsikin että sota täällä tuttu (kaukaisuudestaan huolimatta), eikä ole mikään shokki nähdä palestiinalaisten näkökulmaa... etenkään nykyisin. Toisin kuin joissain muuaalla, missä median näkökulma voi olla aika puhtaan juutalaisvetoinen ihan ymmärrettävistä syistä.

No, kun alkuun pääsi, niin helpostihan sen lukaisi, tosin ei ihan yhdellä istumalla. Kynänjälki on erinomaista, tarinaa kuljetetaan asiallisesti, välillä sarjakuvamaisuus vähän lopahtaa kun sivulla on yksi kuva ja vieressä palkki tekstiä. Mutta kuvitetun päiväkirjan tuntu ei ole vaivaksi.

Mausin olen pari kertaa lukaissut, mutta ei siitä ole oikein mitään mainittavia muistikuvia tai intohimoja jäänyt. Jos jompaakumpaa pitäisi suositella, niin Palestiina olisi itsestäänselvästi huomattavasti olennaisempi. Kaikilla osa-alueilla. Jos tuollaiseen 5-10e hintahaarukkaan näkyy, ei kannata jättää hyllyyn. Kalliimmallakin suosittelen.Reijo Valta

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 2 207
 • Haddadaa
Vs: Joe Sacco (Palestiina)
« Vastaus #34 : 04.02.2013 klo 16:48:03 »
University Press of Minneapolis (tunnettu monista hyvistä sarjakuvatutkimuksista ja vaikkapa Töpfferin kootuista) aikoo julkaista artikkelikokoelman Joe Saccosta. Huuteleevat nyt paperien perään.  (cfp)

Joskus parin vuoden päästä on siis tulossa kirja The Comics of Joe Sacco: Journalism in a Visual World, joka aloittaa uuden Critical Approaches to Comics Artists -kirjasarjan.


Laine, Jukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 308
Vs: Joe Sacco (Palestiina)
« Vastaus #35 : 27.01.2015 klo 14:21:18 »
Uudessa Voima-lehdessä 1/2015 on Saccon sivun sarjakuva, aiheena Pariisin terrori-iskut.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 262
Vs: Joe Sacco (Palestiina)
« Vastaus #36 : 26.05.2021 klo 18:46:13 »
Joe Saccon sarjakuvia ei tätä ennen ole ollut digitaalisessa muodossa saatavilla, mutta nyt on tehty sopimus pahol... Amazonin kanssa.