Kirjoittaja Aihe: Ärsyttävin toimintasankari  (Luettu 17119 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Darzee

 • Valistunut arvailija
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 201
 • Me likes prairie dogs!
Vs: Ärsyttävin toimintasankari
« Vastaus #60 : 17.02.2015 klo 09:27:27 »
Ärsyttävistä Marvel-hahmoista tulivat mieleen Alfa-lentueen Pohjantähti ja Aurora. Varsinkin alfojen ensimmäisissä esiintymisissä Pohjantähti oli tyly ja ylimielinen, eivätkä Aurorankaan kummatkaan persoonallisuudet vedonneet minuun.

Yksi syy lisää dissata Pohjantähteä ja Auroraa on se, että ne ovat liian samanlaisia kuin aiempi supersankarien sisaruspari Elohopea ja Purppuranoita. Sekä Pohjantähti että Elohopea ovat tympeitä tyyppejä, jotka pyrkivät kontrolloimaan sisariaan eivätkä pidä siitä, että nämä seurustelevat.

Onhan sisarusparien keskinäisessä dynamiikassa tietysti erojakin, mutta joka tapauksessa Pohjantähti ja Aurora haiskahtavat vähän laiskasti luoduilta. John Byrne on toki ihan avoimesti myöntänytkin, ettei Alfa-lentueen omien seikkailujen tekeminen ollut hänen lempihankkeensa.

tolppis

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 410
 • Viinissä totuus
Vs: Ärsyttävin toimintasankari
« Vastaus #61 : 17.02.2015 klo 11:01:53 »
Se kammottava Lännentien uudempien numeroiden punahapsutakkinen kloppi. En tiedä nimeä enkä muutakaan kun EN HALUA TIETÄÄ (okei, joku voi kertoa lisätietoa hahmosta  :laugh: ) kun se on niiiiiin rasittava.

Monesti kun kirppareilla jne. honaan pinkan Lännentie-lehtiä olen aluksi että "jiihaa!" kun alan selata...aina siihen asti kun honaan että ei jumalavita tää on sitä tylsää hapsutakkia taas ja jatkan matkaani...

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 418
Vs: Ärsyttävin toimintasankari
« Vastaus #62 : 16.04.2015 klo 22:01:50 »
Entä kun kaikki supersankarit ärsyttävät?

Lyödään niitä armotta.


Supersankarigenressä uudet ja oudot sankaritkin tukeutuvat arkkityyppeihin, vanhoihin tunnettuihin hahmoihin. Tätä ei suinkaan peitellä, vaan päinvastoin korostetaan kuten vaikkapa yllä olevassa kuvassa.

Ikuisuuden rautahanska ei ole mikään loistohyvä juttu, mutta vieläkin muistan miten jännittävältä se tuntui. Ikään kuin kaikki tunnetut säännöt olisi heitetty romukoppaan. Kuvittelin, ettei sellaista tunnetta näin myöhemmällä iällä olisi mahdollista tavoittaa. Deathmatch, joka asettaa vastakkain mm. "Hämiksen" ja "Venomin", kuolemaan saakka, sen kuitenkin onnistui tekemään.

Deathmatchin sivuilla yhdistyvät uusi ja outo saumattomasti vanhaan ja tuttuun. Carlos Magnon kuvitus on hirmuisen herkullista, kun puikoissa on kyvykäs ja oivaltava värittäjä (laiska värittäjä latisti Magnon kuvituksen RoboCop-sarjassa täysin).

Kyseessä on viime vuoden kiistatta parhaimpia supersankaritarinoita. Ja kyllä niitä hyviä mahtui viime vuoteen monia. Sen sijaan, kuten tuota etusivun kolmikkoa eteenpäin mennessäkin havaitsee, mitä lähemmäs tullaan suuria kustantajia, sen ohuemmaksi veri muuttuu. Kuvaavaa on, että kelpo Empire-minisarja aloitti pienkustannepuolella, ennen kuin ajautui DC:n käsiin.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 418
Vs: Ärsyttävin toimintasankari
« Vastaus #63 : 22.04.2015 klo 19:58:59 »
Ei tämä varsinaisesti ole ärsyttävää, mutta laitetaan nyt tänne kun edellisessä viestissä sarja mainittiin: Empire jatkuu IDW:n tallissa.

Alkuperäinen sarja maittoi, mutta kovin on totista torvensoittoa pitemmän päälle.

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 546
Vs: Ärsyttävin toimintasankari
« Vastaus #64 : 18.09.2018 klo 20:02:14 »
Luin Stan Leen haastattelun Eye Magazinesta v. 1969. Stan sanoi että Mustalle Pantterille oli tarkoitus perustaa nimikkolehti pian vuoden 1966 ensiesiintymisen jälkeen. Ei perustettu aiemmin mainitusta syystä.

Nyt luen kirjaa The Stan Lee Universe (2011).

Siinä kyllä mainitaan militantit Mustat Pantterit, mutta Stan koki 60-luvulla että T'Challa kuninkaallisena ja kenties maailman rikkaimpana miehenä ei ollut hyvä valinta mustien suosikiksi. Piti saada ghettojen sankari.

Vastaus ei ollut vielä Luke Cage, vaan Falcon, joka pantiin sitten Kapteeni Amerikan partneriksi. Tarkoitus oli että nämä ovat tasavertaisia, mutta lukijat mielsivät Samin apulaiseksi. Oma lehti oli tarkoitus aloittaa kun Sam olisi aikansa seikkaillut Kapun kanssa. En sitten tiedä miksi päätettiinkin aloittaa kokonaan uusi mustan sankarin lehti Cagelle. Stan ei ollut silloin siitä päättämässä.