Kirjoittaja Aihe: Lukutupa joulukuu 1900: Transvaalin sota  (Luettu 1933 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jari Lehtinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 3 960
  • Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan
Lukutupa joulukuu 1900: Transvaalin sota
« : 01.11.2012 klo 11:51:33 »
Kirjamessuilta omin itselleni myös Lukutupa-lehden, joka on ilmestynyt 20.12.1900.

Päättymättömässä seikkailussamme, jossa jäljitämme vanhinta Suomessa ilmestynyttä sarjakuwaa ja/tai wanhinta kotimaista sarjakuwaa, haluan merkitä historiankirjoihin, että kyseisessä julkaisussa ilmestyi pilakuvasarja Transvaalin sodasta = Buurisodasta.

Lehdessä on myös asia-artikkeli presidentti Krügerin matkasta Euroopassa sotilaallista ja poliittista tukea pyytämässä, mutta kukas nyt pikkuvaltiota olisi tukenut missään oloissa, vähiten suurvaltaa vastaan, toteaa nimim. talvisodan kummitus.

Pilakuvasarja on kuitenkin vallan mainio ja suurimmalla todennäköisyydellä se on ulkomaalaista tekoa. Piirtäjän nimeksi on merkitty "Malatesta", joka oli italialainen anarkisti. Jäljet voivat johtaa minne tahansa. Suomalaisessa sovituksessa jonkinlainen ouija-lauta, jota käytetään ensimmäisessä ruudussa, on korvattu Antero Vipusella
« Viimeksi muokattu: 01.11.2012 klo 11:53:19 kirjoittanut Jari Lehtinen »
”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.