Kirjoittaja Aihe: Kultainen nuoruus- suomal. sarjakuvan 100 -vuotiskisan voittaja-albumi.  (Luettu 96998 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Reima Mäkinen

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 9 749
Kiitokset Reijolle arvionnista, ja Reima, vähä koherentimpaa arvostelua kirjoista, joita et ole lukenut....
Nyt on luettu. Eikä ollut koherentimpi kuin edelliset. Ehkä se kakkososa on mun mielestä tähän mennessä paras näistä. :) Hyvin silti maittoi lukeminen,vaikka lopussa homma lervahti aika pahasti ja loppuratkaisu (olennaiset selitykset) puuttumaan. Näiden kanssa on mukava aina vertailla taphtumia omiin kokemuksiin.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Jouko Nuora

 • Jäsen
 • Viestejä: 693
Kiitos Reima kun oot "jaksanut" lukea kirjojani, kaikilla on mielipiteensä: eräs Ville H. sanoi että toi kolmas on paras työni, toinen Ville T. sanoi että hänen elämänsä on ollut paljon tylsempi kuin mun. Jokasella erilaiset valinnat, lähtökohdat ja haaveet joiden perässä juosta. Mulle rakkaus on ollut tärkein voima menemiseen, tulemiseen ja harhailuun... toivottavasti neljäs osa antaa vastauksia jotka jäivät kolmosesta sua jäytämään. Elämä kun on tämmöstä käsikirjoittamatonta tarinaa, ja ikävä kyllä olen unohtanut muutaman päivän ja yön tapahtumat. Humalaisia ja hulluja hetkosia on riittänyt, mutten halua vain niillä ratsastaa, olisin voinut tehdä paljon itsesäälivämmän ja raflaamman elämäkerran, mut emmä voi sellasta tehä, jätän sen noille mielenterveysongelmallisille naispiirtäjille, joiden nimiä ei mahdu tässä luettelemaan! ;) ))))) Hmmm. voiko sarjakuvia panna parhausjärjestykseen, etenkään elämäkertoja(?), ehkä voi, ehkä mäkin teen viel sen "Hulluus ja Nuoruus"-albumin, mut sitä ennen tulee viel siis tää Blues De La Carcel Española 2021 ja lapsuusalbumi: "1963-1978"! Ja jos toi eka Kultainen Nuoruus myy loppuun, painatan uuden version siihenkin HALUAN piirtää muutaman sivun lisää, mm. sen kun Sami (Yaffa) Takamäki kävi faijansa kanssa siinä Tapiolan tornin Kukkokahvilassa, jossa olin töissä, ja tarjosin kahvit heille, kun Sami oli hoitamassa intin veke, koukkaus Suomeen 1982 Hanoin maailmakiertueella.  Nyhän Samiltakin tulee sarjis, elämäkerta onki jo aiemmin tehty. Lapsuusalbumiin jätän sit nää namedroppailut tarkemmin, tai jätän ne kaiki pois, katsotaan mihin elo vie. :)
Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!

Reima Mäkinen

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 9 749
Joo, jätä vaan namedroppailut. Ärsyttävät ainakin meikäläistä. Aina ei osaa kiittää semmoisesta mitä kirjassa EI ole.
Ja muuten vielä siitä lukemisesta per se (niinku latinisti sanoisi). Albumisi on tosi hyvin, toimivasti ja kauniisti tekstattu. Voisi jopa sanoa poikkeuksellisen hyvin näinä aikoina kun enemmistö ei enää oikein vaivaudu edes yrittämään.  :)
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Jouko Nuora

 • Jäsen
 • Viestejä: 693
Kiitos Reima, tekstailua aloin treenaan 13 V iässä (1976) kun joulupukki toi tekstausoppaan, ihan pensselillä opettelin koru- ja mainostekstaustyylejä, sit Joonas neuvoi (1992) amatööriä tiivistään tekstaustani, niin "saat mahtuun enemmän tekstiä kuvaruutuun", ja tein työtä käskettyä, lopullinen "korkeakouluni" oli ½ V Hesarin ulkomaisten sarjojen tekstaajana 2000, siinä joutui matkimaan alkuperäisiä eri tyylejä. Omissa albumeissa piirrän KAIKEN ensin valmiiks ja sit vasta tekstaan kaikki sivut yhteen syssyyn, erillisille papereille; mittaan kuplan koon ja sovitan siihen tekstit. Ekat Nanit tekstasin viel suoraa originaaleihin 1998 ja 2002. Tietokoneaikaan siirryin vasta vaimoni kautta 2005'estä etiäpäin, hälle iso kiitos, ilman en osais käyttää photaria tai mitään.
 Valmiit fontit ärsyttää ja näyttää dorkilta, ehkä Aku Ankkaa lukuunoottamatta, siihen ne ehkä sopii, mut ei paljo muuhun. Ihmiset on niin laiskoja, etteivät viitti opiskella jotain mitä eivät osaa, semmosta järjenjuoksua mä en tajuu ollenkaan; ellei osaa niin sit opettelee, ei nää suomalaiset/arabialaiset aakkoset mitään hieroglyfejä ole, heh! ;)  
« Viimeksi muokattu: 22.08.2020 klo 11:25:39 kirjoittanut Jouko Nuora »
Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!

Reima Mäkinen

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 9 749
Kiitos Reima, tekstailua aloin treenaan 13 V iässä (1976) kun joulupukki toi tekstausoppaan, ihan pensselillä opettelin koru- ja mainostekstaustyylejä,
Haha, sama mulla. Ekoja alan duuneja oli onnittelu- ja surunvalitteluadressien tekstaaminen joskus 16veenä. :-)

Valmiit fontit ärsyttää ja näyttää dorkilta, ehkä Aku Ankkaa lukuunoottamatta, siihen ne ehkä sopii, mut ei paljo muuhun. Ihmiset on niin laiskoja, etteivät viitti
Laiskuus on yks, mutta varmaankin osa syynä on sekin että tekstausta ei arvosteta. (ja siihenkin on tietty omat syynsä...) Joissakin tyylilajeissa jopa uskottavuus on siitä kiinni että on oikea fontti (mahd. lähelle sama kuin tunnetuimpien ulkkaritekijöiden käännöksissä) tai sitten joku esikuvan mukainen haparoiva kaunokirjoitus. No, kukin tyylillään.  :)
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Jouko Nuora

 • Jäsen
 • Viestejä: 693
Lopullisen tushausratkaisun vaihe arkki numero 115 tehty, enää 225 jäljellä, mut onneks etenen 3-5 arkkia päivässä, osa kun on jo tarpeeks hyviä ilman lisäkevarjostuksia tjms.  Onneks on vielä matkaa jouluun ja vuodenvaihteeseen, ja etenkin ens syksyyn julkaisuun, jota haaveilen tapahtuvan Espanjassa, KUN olen lähössä sinne kitaroivana laulajana/muusikkona keikalle, JOS korona sallii. "Kultainen Nuoruus osa 4." olkoon työnimi vaikka tiedän kyl varsimaisen otsikon, mut palataan siihenkin keväällä tai alkukesästä. Silloin pitäs olla tekstaukset tehtynä, mielellään ja painoon kesällä Latviaan tai Eestiin, kuten aiemmin.
Hyvää ja lämmintä syksyä, yks kokoelmasarjakuvaopuskin on tulossa, jossa on kunnia olla mukana, siihen on kuulemma tullu hienot kannetkin!! ;) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))!!
« Viimeksi muokattu: 26.09.2020 klo 12:14:17 kirjoittanut Jouko Nuora »
Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!

Jouko Nuora

 • Jäsen
 • Viestejä: 693
Oikein hyvää joulua kvaakkilaisille kavereille toivotellen! Liitekuvana Forssanderit sarjakuvani joulutervehdys vuodelta 2009. Poikkeuksellisen vuoden poikkeuksellinen joulu yritetään viettää mahd. tavallisesti. Ens kuussa isoja muutoksia kotioloihin, uusi vuosi voisi tuoda kaikkee kivaa, jokaiselle koronan kanssa kurjistuneelle liiketoiminnalle ja läheistentapaamisille, ehkä maailma pelastuu kumminkin...
Kultainen Nuoruus osa 4. sta ON tushattu 306 arkkia, yli 150 sivua kirjaan, odottaa ens vuoden tekstausta ja uuden painopaikanhakua, jos tiedät halvan ja hyvä eestiläisen tai latvialaisen kirjapainon, niin kerro ihmeessä mullekin, julgisesti tai privaatisti, kiitos.....kaikille kivoille jotka tänä vuonna tapasin, etenkin Hesan Eroottiinen näyttely vol. 2 'sessa!! <3
« Viimeksi muokattu: 19.12.2020 klo 12:47:25 kirjoittanut Jouko Nuora »
Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!

Jouko Nuora

 • Jäsen
 • Viestejä: 693
Aika rientää kuin hirvi... sitten viime postauksen olen muuttanut 400 metriä lähemmäs Forssa cityn keskustaa, ja saattanut loppuun toisen kierroksen tushausta 346 arkkiin, ja aloittanut kolmannen kierroksen jossa on 120 ensimmäistä A3 vaakasivua tushattu, ja vihdoin tuntuu että jo painovalmista kamaa. Samalla kun elämä on muuttunut ja koronakin kurjistaa sitä, päätin että seuraava albumini tulee vasta 2022. Ehdin hieroon ja tekeen tarvittavat lisäsivutkin ja tekstata rauhassa kevään ja kesän 2022. Onneks olen oman eloni herra ja kustantajani, joten deadlinea ei ole olemassa, ellen niin halua! ;)
Iloisakin uutisia on että ens vuoden kesälle iso näyttely, mut siitä myöhemmin lisää. Nyt vaan tushaillen kohti kesää ja penkkiurheilun juhlia, olympialaiset jne!! :)
 Lämpösiä aatoksia kaikille hyville.
Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!