Kirjoittaja Aihe: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)  (Luettu 14604 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 639
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #45 : 17.11.2017 klo 21:33:49 »
Ollut töitä ja keikkoja mutta tänä iltana sitten ehti käydä katsastamassa 2D laitoksen.
No olihan se.
Sellainen kouluarvosanana 7,5 -8.
Paljon hyviä kohtauksia ja osan hahmoja kohdalla muistetaan mistä hänen kohdallaan on kyse, mikä luonne on ja miten tämä koskettaa sitä varsinaista todellisuutta jota asutamme missään määrin, edes allegorisesti.

Mutta sitten ammuttiin tällä:
Huumoria on elokuvassa sitten ilmeisesti enemmänkin, kun tässä trailerissakin oli enemmän hauskoja heittoja kuin koko BvS:ssä yhteensä. :D

Huumori on ihan tervetullut lisä, kunhan ei vedetä överiksi kuten Age Of Ultron kanssa kävi.
...ihan hemmetisti itseään jalkaan.
Eikä mitenkään pienikaliberisella aseella.

Varsinkin Flash/Salama on idiootimainen veto, Affleckin Batman on yhä paras näytelty versio ikinä jos kohta elokuvan käsis koettaa kaivaa maata tämän jalkojen alta, Wonder Woman on kantavinta parhautta ja Cyborg on hyvä lisä. Yksi positiivisista yllätyksistä elokuvassa. Aquaman on periaatteessa hyvä mutta alikäytetty hahmo.

Sivuhahamot ovat melkein rikkaimpia tarinallisesti. Amber Heardin Meraa, J.K.Simmonsin Gordonia ja Jeremy Ironsin Alfredia olisi mielis katsonut enemmänkin.

Kahden tunnin kestoon leikkaaminen ei muutenkaan auta kerrontaa, directors cut lienee ässempi.
Ongelmana on ettei ole tarpeeksi vakava ja totinen.
Toimintakohtaukset ovat enimmäkseen taattua peruslaatua, mutta toisin kuin vaikkapa Atomic Blondessa ei ole pohjustusta. Liiaksi Fast and Furiousta, liian vähän Hyviä Pahoja ja Rumia.

Kuvaus ja musiikkivalinnat ovat( lopputekstien paskaa Come Togetheria lukuunottamatta) hyviä.
Isoin osa yleisöä lähti ennen niitä kahta lopptekstien aikaista/jälkeistä osuutta.

Häviää Wonder Womanille ja Batman vs Superman Dawn of Justicelle, vaikka ainesta olisi ollut paljon parempaan.
Mielenkiintoinen epäonnistuminen, studiosäädetty sillisalaatti.
Jos on nähnyt DCEUelokuvat ja lukenut sarjakuviaan tämä on selkeä, veikkaan että perussiviilille tarinankerronta on yhtä klaaria kuin olisi kansanopistossa espanjan alkeiden sijaan joutunut kylmiltään muinaisaramean HC jatkokurssille.

Perusjuoni tungetaan läpi kuin juna, mutta tästä näkee että ainakin tunti on leikkaamon lattialla.
Juonenpätkissä on keskinäistä logiikkaa mutta kokonaisuus on hajanainen.

Katsoo kyllä mutta potentiaalistaan jäädään kauas. Todella kauas. Ei ole tajuttu: Pitää tehdä hyvä elokuva ja se ei tarkoita yhtä kuin hauska elokuva.  Siihen on paitsi Marvel, myös aivan eri DC hahmot (mm. Plastic man)

Pari osin spoilaavaa valituksen aihetta
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

olisi enemmänkin mutta ei nipoteta nyt enempää tähän hätään.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2017 klo 18:26:22 kirjoittanut Curtvile »

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 639
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #46 : 22.11.2017 klo 19:04:46 »
Kun katsomisesta on kulunut muutamia päiviä ja ehtinyt miettiä asiaa on ongelman nimi Joss Whedon.
Tässä näkyy kahden ohjaajan säätö liian selkeästi ja siinä missä Snyderin linja on tehdä tragediaa on toiminut, se on ollut sisäisesti looginen, uskottava ja vaihtoehtoa Marvelille.

Totta kyllä se edellyttää sarjakuvien tuntemista, tässäkin on niitä asioita joita ei todellakaan selitetä katsojalle, jos ei ole kartalla ei todellakaan ole kartalla.

Katsoin eräänä iltayönä uudestaan DVD BluRay hyllyni Batman Vs Superman Dawn of Justicen sekä Avengers Age of Ultronin.
Ja naksahti mikä elokuvassa nassikoille ja elokuvakriitikoille pelkistetyn juonen lisäksi ne osuudet jotka tässä toimivat ovat Zack Snyderin tosikkomaista "joka-kuva-on-ladattu-viitteillä" kerrontaa ja sitten on Whedonin kepeämpää ja hekoheko seksististä kerrontaa(kommenttia voi epäillä tai katsoa Snyderin Sucker punchin ja sen fetisistisen kameratyön. Eron todella huomaa.)

Miten humalassa/aineissa sen leikkaajaparan on pitänyt olla sovittaakseen näin erilaiset elikot yhteen syssyyn...ei käy kateeksi.

Itseä ei harmittaisi jos elokuva olisi vedetty kokonaan makkeliksi ja tehty dieettiKostajat, mutta tässä(kustannussyyt veikkaan) jätettiin alkuperäistä niin paljon jäljelle.

Katsoessa sarjakuvaelokuvia keskellä niiden renesanssimaista kultakautta soisi että olisi moniäänisyyttä.  Se että studio pyrkii jotenkin kosiskelemaan yleisöä saadakseen samoja rahavirtoja kuin kilpailijalla on menee nyt metsähallinnon puolelle.
DCEUhun yritettiin leikkaa-liimaa-hiukan-purukumia metodilla tuoda mitä materiaaliin ei kuulu.

Jos tämä olisikin Giffenin ja DeMatteisin Justice Leaguesta kertova, tuokaa toki Edgar Wright joka ymmärtää komiikkaa ja ihmisiä, mutta kun se ei ollut pohja jolle tehdä.

Tajuan ettei moneen Snyderin synkempi tosikkomaisuus vetoa ja olen kuullut mielestäni umpimielisen perustelun "Wonder Woman pärjäsi koska on värikkäämpi ja toiveikkaampi kuin muu DCEU". Just. Olisiko pikemminkin niin koska se kuvaus pätee raja-arvoin sarjakuva-amatsoniinkin?

Saa nähdä miten lafkan käy, se että ymmärtää hahmot näin päin prinkkalaa ja päästää epätasaisen raakileen markkinoille saattaa kostautua ja purra lompakkoon.
Sarjakuvasovitukset ja supersankarisovitukset ovat nykyelokuvan ankeina aikoina olleet ainoita sampoja.
Jos (ja tod.näk. KUN) nyt tulee takkiin DCn pitää muuttaa linjojaan, paitsi ei Wonder Womania koska se on osoittanut taiteellisesti, sosiaalisesti ja kaupallisesti olevan oikea veto.

Ratkaisu ei ole matkia Marvelia vaan tehdä omaa juttuaan.
X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 407
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #47 : 24.11.2017 klo 21:11:08 »
Leffa nähty ja ei ollut mikään loistelias (etenkään kuvanlaadultaan tuo 2D-versio joka näytti välillä analogiselta), toimintaa riitti kohtuullisesti (pääosa leffan loppupuolella) mutta sitä juonenkuljetus pälä-pälää oli ehkä pikkasen liikaa, aika iso osa leffasta oli uhrattu tulevien jäsenten etsimiseen, leffan oikeampi nimi olisi ollut Batman ja kumppanit kuin Justice League (joka oikeastaan kokoontuu vasta seuraavassa leffassa) mutta ei sitä silloin olisi niin moni katsonut, Flash oli ärsyttävä (menee jopa X-leffoissa olleen Quicksilverin edelle) mutta ehkä nuorukaisesta tuiee vielä jotain, vihulainen oli ihan ok mutta jos kerran tällä ryhmällä on vaikeuksia päihittää tämä niin JL2seen jossa vastassa ehkä Darkseid vaaditaan sitten enemmän populaa. Sitä slow-motion patsastelua voisi kyllä isolla kädellä vähentää kun sitä tuntui olevan vähän jokapaikassa.

Affleck ei oikeastaan onnistunut eikä epäonnistunut Battiksenä, muut täyttivät roolinsa. Teriksen henkiinherätys oli erikoinen mutta suht. koht. toimiva.

Näytöksen yleisö oli jostain syystä enemmistöltään vastakkaista sukupuolta.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Maisteri Outo

 • Jäsen
 • Viestejä: 400
 • (Ei tekstiä)
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #48 : 15.12.2017 klo 23:19:36 »
JL tuli jo kuukausi sitten nähtyä, mutta vasta nyt ehtii jotain tännekin kirjoittaa. Viihdyin kyllä Justice Leaguen parissa, mutta oli leffassa kyllä paljon ongelmiakin. Koska  "kolme pointtia" ovat muodissa, laitetaas tähän kolme hyvää ja kolme huonoa juttua tästä uusimmasta DC-rainasta:

Hyvät:
1) Päähenkilöt. Minusta JL:n jäsenet olivat tämän elokuvan suola. He olivat kauttaaltaan uskollisia sarjakuvavastineillensa ja heidän välistä sanailuaan seurasi mielellään. Jokainen näyttelijä sopi rooliinsa. Sooloelokuvia odotan yhä mielenkiinnolla.
2) Simppeli tarina, joka ei turhaan veny joka suuntaan. Tämähän oli BvS:ssä ongelmana, kun se yritti liian kovasti haukata palan jokaisesta kakusta kerralla.
3) Teriksen henkiinherättäminen (ei kai tämä oikeasti ole spoileri enää?) Varsinkin sitä seuraava tappelus oli paras kohtaus koko elokuvassa.

Huonot:
1) Erikoistehosteet. Yleisesti olivat ok, mutta Steppenwolf oli monesti aivan luokattoman huono. Plus Teriksen poistetut viikset olivat parissa kohtaa niin selkeät, että ei voinut muuta kuin tuijottaa epäuskoisena Henry Cavillin leukaa. Yh.
2) Liian lyhyeksi leikattu. Varsinkin alkupuolella hyppeli paikasta toiseen liian vauhdilla. 15 min pitempi versio, jossa maltettaisiin rauhoittua välillä toimisi paljon paremmin. Toivottavasti sellainen tulee. Ainakin paljon materiaalia jäi leikkaamon lattialle.
3) Kyllä tämä oli aika sillisalaattimainen. Huomaa, että oli lähdetty yhdenlaisesta versiosta ja yritetty päätyä toiseen. Ja ei onnistuttu täysin kummassakaan. Ja tämä ei ollut moite kummallekaan ohjaajalle, vaan niille WB:n pukumiehille. Yrittäkää nyt pitää käpälänne erossa elokuvista ja antaa tekijöiden tehdä omaa hommaansa. Silloin voi tulla ehkä Wonder Womanin kaltaisia parhauksia ja rahnaakin tulisi lippuluukuilla.

(Nyt näyttää siltä että rahapuolella JL tulee ottamaan jonkin verran takkiinsa, joten toivottavasti ottavat ainakin siitä opiksensa, jos ei muusta.)

Lurker

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 16 936
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #49 : 16.12.2017 klo 11:13:55 »
Taas yksi menetetty mahdollisuus... olisi se viiksekäs Teris vaan ollut niin super.


X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 407
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #50 : 16.12.2017 klo 18:05:30 »
(Nyt näyttää siltä että rahapuolella JL tulee ottamaan jonkin verran takkiinsa, joten toivottavasti ottavat ainakin siitä opiksensa, jos ei muusta.)

Eihän pomoissa ole koskaan vikaa vaan ohjaajassa/jissa ja käsikirjoittajissa.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 608
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #51 : 30.12.2017 klo 06:12:38 »
Olipa tasapaksu pätkä. Kaikki energia ja särmä puuttui.

Batman vs. Superman oli puutteineen merkittävästi jännempää katsottavaa.

Huumori oli vaivaannuttavan noloa.

Salama kärsi siitä, että Singerin Elohopea ehti tyhjentää pajatson jo useamman kerran.

Kaiken kaikkiaan tylsä.

q-mies

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 740
 • Muso Shinden Ryu
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #52 : 27.09.2018 klo 11:10:40 »
Tämä on Netflixissä, joten flunssaa potiessa tuli katsottua. Eipä ihmeemmin herättänyt tuntoja. Ei hyvä eikä huono, semmoinen Green Lantern tasoinen geneerinen sarjisleffa jossa on jotain hyvää ja jotain huonoa ja paska CGI-pahis. Ei myöskään herättänyt hinkua katsoa lisää DC-leffoja, koska Flash oli hermoja raastava eikä Aquaman kiinnostanut pätkääkään, Cyborg ehkä mutta se kuulemma on romukopassa, WW ehkä mutta kun seuraava soolo on taas flashback niin tiedä häntä, Affleck lähti joten Bättis ei liity tähän, ja juuri kun Teris saatiin kuosiin niin Cavill kuulemma on mennyttä.. plääh.
t.Q

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 407
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #53 : 27.09.2018 klo 19:46:05 »
Juu, reboottia kehiin ja ainoastaan Gadot saa sopparin.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

q-mies

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 740
 • Muso Shinden Ryu
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #54 : 28.05.2020 klo 12:08:59 »
Pari vuotta edellisen kommenttini jälkeen pitäisi innostua siitä että Snyder saa viimeistellä oman raakile-versionsa ja dumpata sen HBO Max streaming-serviceen koko internetin iloksi?  Miksi? Batfelck on edelleen mennyttä, Justic League jatkoja ei ole tulossa, Flash on tällä välin läpikäynyt varmaan tusinan verran eri ohjaajia ja kässäreitä, Aquaman ja Wonder Woman (myös Shazam) ovat jo romuttaneet Snyderin vision DCEU-estetiikasta.. paljonko parin vitsin leikkaaminen pois ja Darkseidin cameo parantaa tätä kun tiedetään että uutta materiaalia ei enää kuvata, ja Whedonin version tarina on se sama mikä nähdään tässäkin versiossa?

Eipä sillä, ei se ole minulta pois, ja jos Man Of Steel / BvS:DoJ fanit saavat trilogiaan heitä enemmän mielyttävän päätöksen niin hyvä heille, mutta Warnerin ns."strategia" heidän DC-leffojen suhteen jaksaa ihmetyttää. Pari edellistä leffaa osoittivat merkkejä siitä että he olisivat lakanneet märehtimästä menneitä ja nyt vedetään kässärikäännös ja aletaan pedata Ayerin versiota Suicide Squad'ista vaikka samaan aikaan James Gunn on tekemässä lähes varmuudella parempaa leffaa samasta aiheesta.. ei voi ymmärtää.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2020 klo 12:14:51 kirjoittanut q-mies »
t.Q

Pässi

 • Nukkuja
 • Jäsen
 • Viestejä: 3 183
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #55 : 28.05.2020 klo 14:14:06 »
DCEU ja Snyderin versiot ovat toissijainen juttu, sillä suuressa kuvassa kyse on paljon vakavammasta asiasta, eli taiteen kumartelusta toksisen fanikulttuurin ja nettihäiriköinnin edessä.

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006519525.html
Hei, kuulittekstota? Ton torven torvi panee "bää bää"!

q-mies

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 740
 • Muso Shinden Ryu
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #56 : 28.05.2020 klo 16:44:28 »
DCEU ja Snyderin versiot ovat toissijainen juttu, sillä suuressa kuvassa kyse on paljon vakavammasta asiasta, eli taiteen kumartelusta toksisen fanikulttuurin ja nettihäiriköinnin edessä.

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006519525.html

Höpö höpö, Snyder Cut on käytännössä HBO Max -palvelun markkinointikikka (jolla saadaan kätevästi myös vaimennettua vihainen internet tyytyväiseksi). Pari viikkoa sitten tuskin kukaan puhui HBO Maxista, nyt nimi on jokaisen viihdeuutispalvelun otsikoissa toistuvasti puolesta puoleentoista vuoteen.

Mutta hei, vaikka kyseessä olisikin oikeasti studion taipuminen fanien toiveisiin niin paljon mieluummin minä annan fanikunnan terrorisoida leffoja kuin talouslukuja palvovien dirikoiden.  :laugh:
« Viimeksi muokattu: 28.05.2020 klo 16:46:43 kirjoittanut q-mies »
t.Q

Maisteri Outo

 • Jäsen
 • Viestejä: 400
 • (Ei tekstiä)
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #57 : 02.02.2021 klo 14:09:55 »
Zack Snyderin Justice League on siis tulossa HBO Maxiin 18.3.2021, kuulemma nelituntisena kokonaisena elokuvana, eikä neljään osaan pilkottuna sarjana, kuten aikaisemmin oli puhetta.

Niin, ja HBO Nordiciin myös, eli nähdään tuoreeltaan myös täällä Pohjolan perillä:

https://twitter.com/HBOnordic/status/1355158702479831043

Tulee varmasti katsottua, tuskin kuitenkaan kerralla. Eiköhän tämä ole parempi kuin se Snyder/Whedon/WB -sekametelisoppa.
« Viimeksi muokattu: 02.02.2021 klo 14:13:57 kirjoittanut Maisteri Outo »

q-mies

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 740
 • Muso Shinden Ryu
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #58 : 02.02.2021 klo 14:30:07 »
Ottaen huomioon että kässäri on sama jonka pohjalta Josstice League tehtiin, en ole kovin optimistinen. Saattaa olla peräti sama elokuva mutta koko kestoltaan pelkkiä hidastuksia.  :laugh:
t.Q

Maisteri Outo

 • Jäsen
 • Viestejä: 400
 • (Ei tekstiä)
Vs: Justice League (2017) ja Snyder Cut (2021)
« Vastaus #59 : 03.02.2021 klo 13:12:12 »
Ottaen huomioon että kässäri on sama jonka pohjalta Josstice League tehtiin, en ole kovin optimistinen. Saattaa olla peräti sama elokuva mutta koko kestoltaan pelkkiä hidastuksia.  :laugh:

Voi tietenkin olla, mutta pidän lähtökohtaisesti ohjaajan (oli kuka hyvänsä) visiota parempana kuin tuotantoyhtiön viime hetkellä hätäisesti uudelleen kuvattua ja kokoon kyhättyä "tykkäisiköhän-suuri-yleisö-tästä" versiointia aiheesta.
« Viimeksi muokattu: 03.02.2021 klo 13:14:00 kirjoittanut Maisteri Outo »