Äänestys

Poistetaanko tähdet galleriasta?

Kyllä
10 (27%)
Ei
20 (54.1%)
Ihan sama
7 (18.9%)

Äänestäjiä yhteensä: 30

Äänestys päättynyt: 29.02.2012 klo 20:16:31

Kirjoittaja Aihe: Galleria: Tähtien antaminen  (Luettu 32147 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Galleria: Tähtien antaminen
« : 03.02.2012 klo 18:41:08 »
On valitettu, että tietyt neropatit antavat galleriassa kaikille töille järjestään yhtä tähteä.

Asiaa seurataan, ja jatkossa näille henkilöille seuraa sanktioita. Antakaa siis pisteitä tosissanne tai älkää ollenkaan.

Vasikoikaa ylläpitoon jos huomaatte näitä. Tästä päivästä lukien, ei aikaisempia.
« Viimeksi muokattu: 03.02.2012 klo 18:44:30 kirjoittanut Jukka Laine »

tertsi

 • Vieras
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #1 : 03.02.2012 klo 18:47:10 »
Vasikoikaa ylläpitoon jos huomaatte näitä. Tästä päivästä lukien, ei aikaisempia.
Näin teemme.

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 308
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #2 : 03.02.2012 klo 19:10:54 »
Kas...kas....vihdoinkin täällä joku muukin kuin minä kiinnittää huomion tähän ikävään ilmiöön. Olen jo kauan kauan sitten kritisoinut mielestäni aivan oikein siitä, että jotkut neropatit eivät yksinkertaisesti osaa tai tajua noiden tähtien päälle mitään. Annetaan  tuosta vaan yksi tähti sen kummemmin perustelematta miksi sarjakuva tai kuvitus on tietyn tähtimäärän arvoinen.  Jos tähtiä antaa,  pitäisi silloin ehdoitta jokaisen perustella kantansa antamaansa pistemäärään. Minä en ole antanut tähtiä enään aikoihin enkä tule antamaan. Pyrin asialiseen kommentointiin ja rohkaisemaan nuoria tulokkaita ja rehellisesti kertomaan ajatuksistani kun näen jotain galleriassa.

Siksi minusta kvaakin tähti  systeemi on auttamatta aikansa elänyt ja  siksi systeemin pitäisi olla seuraavaksi putsaus vuorossa, kun kvakkia päivitetään vastaamaan tämän päivän haasteita. Sitäpaitsi aivan turhaa tuollainen tiettyjen ihmisten seuraaminen. Se ei ehkä toimi kuten pitäisi. Eihän kukaan sitten uskalla enään antaa 1 tähteä jos kuvitus tai sarjakuva on jonkun mielestä 1 tähden arvoinen.
Asiallisesta sarjakuvan tai kuvituksen kommentoinnista on pajon enemmän hyötyä kuin tähtien antamisesta. Teosten tekijät hyötyvät sanallisesta informaatiosta enemmän.
En ymmärrä sitä, miten ylensäkin pystytään seuraamaan näitä kvaakin villejä neropatteja, jotka läsäyttelevät 1 tähteä alvariinsa?  Heille pitäisi antaa vitsaa isän kädestä paljaalle pepulle eikä niin, että kvaakin valvova silmä seuraa jokaista tähtien antajaa.  ;) ;D
« Viimeksi muokattu: 03.02.2012 klo 19:18:21 kirjoittanut Orjan May »

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #3 : 03.02.2012 klo 20:15:24 »
No mitäs sanotte? Poistetaanko tähtien antamisen mahdollisuus? Laitan äänestyksen.

Marko K

 • Vieras
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #4 : 03.02.2012 klo 20:37:10 »
Mietinpä minäkin tätä hetken ja tulin siihen tulokseen, että mielestäni on parempi saada sanallista palautetta ja perusteluja, kuin pelkkä tähti, joten minun puolesta tähdet voivat lähteä.

Clavia Z

 • Kummajainen
 • Jäsen
 • Viestejä: 804
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #5 : 03.02.2012 klo 21:51:04 »
Kaksipiippuinen juttu. Omasta mielestä heikot työt on helpompi arvioida vain tähtiä antamalla, kuin antaa (negatiivista) sanallista palautetta. Sillä tavalla ei pahoita toisen mieltä niin helposti.

Toisaalta tähdet ovat turhia, koska itsekin otan vastaan mieluummin rakentavaa kritiikkiä kuin kylmiä tähtiä, jotka eivät sinänsä sano mitään. (Jep, toistan tässä mitä Marko sanoi.)

Summa summarum: tähdet voi kyllä poistaa. Niissä ei ole sisältöä. Sanat painavat enemmän.

Lönkka

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 275
 • Life goes on (except for those who die)
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #6 : 03.02.2012 klo 22:28:33 »
En muista törmänneeni yhteenkään kuvaan jolle olisin antanut vain yhden tähden; tai maksimissaan ihan muutamaan. Ja pyrin tähdittämään useimmat teokset mitä tuossa näytillä on, etenkin sarjakuvat. Kiinnostavien töiden tapauksessa saatan käydä arvioimassa tekijän koko gallerian.

Kommenttien antamiseen ei ole kiinnostusta eikä aikaakaan kuin pikkeustapauksissa. Lisäksi rakentavasta, mutta ei suitsuttavasti palautteesta tulee herkkähipiäisille suomalaisille helposti Paha Mieli TM siksi useimmiten jää enin osa rakentavasta (=ei positiivisesta) palautteesta sanomatta. Jos ei ole positiivista sanottavaa tapaan noissa useimmiten pitää leipäläppäni kiinni. Samaten jos tähditystä ei ole vielä annettu saatan jättää laittamatta ainakin kakkostähdityksen ja välillä kolmosenkin ettei hommaa aloiteta vähemmän positiivisissa merkeissä.

Aina ei tosin muista mitä on jo arvostellut tai käynyt katsomassa ja yirtys arvostella jo arvostelemaansa teosta torpataan Veijo Amigan taholta eli toimii reikäpäiselle hyvänä muikkarina että tuttua huttua kyseessä.

Mikäli tähteyttäminen lähtee niin saattaa enimmältä osin jäädä minulta nuo katselut sikseen.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 637
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #7 : 03.02.2012 klo 22:55:02 »
itse kun olen seuraillut tuota galleriaa niin aika tarkkaan tiedän että noita joilla yksi ainokainen tähti tulee muista kuin kuvallisista ansioista on vain vajaat kymmenen kappaletta.
Toisilla se on selkeästi kateutta, toisilla "vain" digiallergiaa(=oli miten hyvä kuva tahansa digitaalimaalaus tarkoittaa yhtä tähteä)
en viitsi kuitenkaan mainita yleisellä puolella käyttäjätunnuksia tai nimiä. Samasta syystä en ole noita tarkoitushakuisia yksiä tähtiä lähtenyt poistamaan.

Itselle tähteyttäminen ei ole se tärkein puoli mutta kvaakissa on se jännä juttu että tätä foorumia seuraa useampi kuin kommentoi.
Sama pätee tähtiinkin jossain määrin.
Anonyyminä on rohkeampaa tykätä kuin perustella kommentissa miksi pitää kuvasta.

Liki kuukauden verran aikaa äänestää tietty että säilytetäänkö koko tähtisysteemi vai ei.

Furin

 • Pöhelö
 • Jäsen
 • Viestejä: 431
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #8 : 03.02.2012 klo 22:58:32 »
Olisin kyllä Lönkan kanssa samaa mieltä. Tähdillä on paikkansa ja juuri niistä syistä, mitä hän mainitsi. Kyllä minuakin on ärsyttänyt galleriani 1 tähdet, joita sinne tuntuu välillä ropisevan, mutta mielestäni niitä on ollut 1/kuva, joten en alkaisi sekoittamaan systeemiä yhden tai kahden onnettoman käyttäjän vuoksi. On nimittäin kiva saada niitä isompiakin tähtimääriä  :-*

Inka

 • Jäsen
 • Viestejä: 92
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #9 : 03.02.2012 klo 23:11:41 »
Minusta tähti systeemi ei ole tarpeellinen. Tuntuu että niitä hienoja, mestarillisia töitä kommentoidaan joka tapauksessa hienoiksi ja mestarillisiksi, joten onko sillä viidellä tähdellä sitten enää väliä?

  Lisäksi tähtisysteemi on siinä mielessä hankala, että kun tekniikoita, tyylejä ja toteutuksia on yhtä paljon kuin tekijöitä, on vaikeaa arvostella pelkkää tulosta.

Luulen että rehti arvostelu sattuu vähemmän, kuin yhden tähden rötkäiseminen ilman perusteluja. Ja kun se on kerran kirpaissut, niin sitten voikin jo siirtyä uuteen haasteeseen ja käyttää avukseen kritiikkiä. Näin ainakin omalla kohdalla. Aina ei voi onnistua ja virheistä oppii enemmän kuin onnistumisista. (ja nyt eksyn aiheesta, joten lopetan..)

Lönkka

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 275
 • Life goes on (except for those who die)
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #10 : 03.02.2012 klo 23:35:06 »
Eipä niitä viisiäkään tähtiä oikein hevillä tule jaettua.
Vastaavasti kuin paskinta ikinä -matskua ei tule juuri vastaan ei myös parasta ikinä -osastolle kovin usein päästä. Eli siinä välissä seilataan.

Emppu

 • Känisijä
 • Jäsen
 • Viestejä: 512
 • "I don't even believe in Jebus!"
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #11 : 04.02.2012 klo 15:41:36 »
Monessa paikkaahan on siirrytty antamaan vain positiivista palautetta antamalla vain mahdollisuus antaa vain plus/sydän-tyyppistä palautetta. Toisaaltaan, varmaan naurettavan vaikeaa vääntää tuohon coppermine-galleriaan.

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 308
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #12 : 04.02.2012 klo 15:47:45 »
Niin. Tämä tähti juttu on hieman vaikea asia käsitellä. Mutta yksi vaihtoehto voisi olla sellainen kun asiaa mietin, että koska Jukka Laine sanoi, että on valitettu ylläpidolle siitä, että jotkut laittavat järestään 1 tähteä (ilmeisesti samat kvaakilaiset) niin jokainen, joka antaa tähtiä jollekkin gallerian työlle,  joutuisi myös samalla antamaan kommentin. Tämä voisi olla ehkä helpompi tapa lähestyä asiaa, sillä jonkin tutuksi tulleen systeemin poistaminen kvaakissa saattaisi olla hyvinkin radikaali toimenpide toisaalta, eikä varmasti miellyttäisi niitä, jotka ovat sen kannalla, että tähtiä voisi edelleen antaa kvaakin galleriassa.
« Viimeksi muokattu: 04.02.2012 klo 15:49:49 kirjoittanut Orjan May »

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 629
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #13 : 04.02.2012 klo 15:51:13 »
Eipä ole tämän ohjelman puitteissa mahdollista se, että tähtiä voi antaa vain jos kommentoi.

Toisaalta, sellainen ehto tuottaisi kommentteja tyyliin afDFDFDFAFdds.

tertsi

 • Vieras
Vs: Galleria: Tähtien antaminen
« Vastaus #14 : 04.02.2012 klo 15:59:11 »
Voisiko tähdet korvata sydämillä tai peukuilla?

1 sydän =    tykkään
2 sydäntä = tykkään kamalasti
3 sydäntä =  ihailen suunnattomasti

Kuvista voisi siis antaa vain positiivisia symboleja.