Kirjoittaja Aihe: Valhalla -albumit  (Luettu 26407 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

sasi04

 • Jäsen
 • Viestejä: 29
Valhalla -albumit
« : 09.08.2004 klo 14:04:57 »
Moi! Olen saanut haalittua itselleni kaikki 5 Suomessa julkaistua Valhallaa. Harmittaa vaan miksi sen julkaiseminen Suomessa lopetettiin, onko kellään tietoa?

Norjassahan tuotanto jatkuu, onkohan jo 12. albumi menossa, ja norjalaisia albumeja voisi tilata itsellekin, ongelma on vaan kielitaidon puute. Ruotsissa albumia julkaistaan myös ja kielikin sujuisi ihan kiitettävästi, mutta ruotsalaiset nettidivarit toimivat vain Ruotsissa, eivät siis myy ulkomaille. Typerää touhua  >:(

Netti tarjoaa todella vähän tietoa kyseisestä julkaisusta, en tiedä muita maita kuin Norjan ja Ruotsin missä albumi ilmestyy. Tietääkö siis kukaan mistä näitä albumeja voisi ostaa suomalainenkin, siis englannin tai ruotsin kielellä?

Kaikki tiedonmuruset otan kiitollisena vastaan!


Grezen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 876
 • ¡Viva Zapata!
Re:Valhalla -albumit
« Vastaus #1 : 09.08.2004 klo 14:12:29 »
Eipä tuo Ruotsikaan ole kaukana, siitä vaan laivalla veen yli ja shoppailemaan ;). Tukholman vanhassakaupungissa olen useitakin sarjakuvaliikkeitä nähnyt.

Oletko muuten katsonut, löytyisikö mistään kirjastosta noita vaikkapa ruotsinkielisiä albumeita? Esimerkiksi Kuopion pääkirjastossa oli aikoinaan mm. Elfquestia ruotsiksi. Eihän niitä tietenkään kirjastosta saa pysyvästi omaan hyllyyn mutta tulisipa ainakin luettua.

Ilja Rautsi

 • Jäsen
 • Viestejä: 651
 • Kvaak!
Re:Valhalla -albumit
« Vastaus #2 : 09.08.2004 klo 14:18:32 »
Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa on noita näkynyt, ruotsinkielisinä (tai voi tietysti olla norjankin, en ole perehtynyt sen tarkemmin kuin kansia vilkaisemalla) siis.
"I'd prefer not to be reminded of his continued existence, frankly. If he's hit by a bus--let me know so I can go piss on his grave--otherwise, give it a rest."

-Erik Larsen Rob Liefeldista

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 171
Re:Valhalla -albumit
« Vastaus #3 : 09.08.2004 klo 15:01:49 »
Helsingin Itäkeskuksen kirjastosta olen joskus lainannut muutaman.

P.S. Sarja on tanskalainen.

Paalujuntta-S.

 • Vieras
Re:Valhalla -albumit
« Vastaus #4 : 09.08.2004 klo 16:01:28 »
Jaa, yleensä kai julkaiseminen lopetetaan siksi ettei sitä katsota enää kaupallisesti kannattavaksi?

Urheasti vain tanska/norjan kimppuun. Jos ruotsin kieli on OK-tasoisesti hanskassa, niin kyllä noita kahta sukukieltäkin pystyy lukemaan. Alku voi olla vähän kankeaa mutta kyllä se siitä piankin lähtee lentoon, jos jaksaa yrittää. Ovathan danski ja norski kuitenkin lähempänä ruotsia kuin viro suomea.

jokela

 • sörsselsson
 • Jäsen
 • Viestejä: 790
 • .. I'm a devil in disguise ..
Re:Valhalla -albumit
« Vastaus #5 : 10.08.2004 klo 15:13:53 »
Nu jåå, nehän åvat tåsiaan tanskalaisperäisiä, nuo mainiot Madsenin Valhallat. Omista en yhtään vaik´ onhan ne tullu jokunen luettua. Tanskalaista sarjakuvaa parhaimillaan.

Voipihan niitä kysellä tuolta suoraan Carlsen´ilta -- http://www.carlsen.dk. Valitte enklanti vas. alanurkasta. On niillä serviisii ylkömeillekkin, vaik´ kirjaset tanskaa oisikin. Ja verkolta voit niitä tilailla!!
Svean maalta koitappa kysellä ee-postaillen täältä -- info@alvglans.se verkkosivu -- http://www.alvglans.se/ Butiikki on Tukholmassa.
Yx toinen joka lähettelee ylkömaille on Seriebörsen -- http://www.serieborsen.se/english/english.html Linkööpinkissä.
Sieltä saattaa löytää muutakin mukavaa ..

edit : Myös täältä -- http://www.seriebutiken.com/ myydään muuallekin, putiikki skånessa ..

-- j --
« Viimeksi muokattu: 10.08.2004 klo 15:36:46 kirjoittanut jokela »
He may look like an idiot and talk like an idiot but don't let that fool you. He really is an idiot.

Mattipekka

 • Jäsen
 • Viestejä: 98
Re:Valhalla -albumit
« Vastaus #6 : 10.08.2004 klo 21:42:09 »
Nuo suomennetut albumit ovat oikeastaan vain maistiainen tulevasta. Todelliset mestariteokset, ja niitä on monta, löytyvät vasta myöhemmistä albumeista.
Jos asut pääkaupunkiseudulla, niin kaikki osat löytyvät kirjastosta ruotsiksi.

Jos, ja toivottavasti kun, alat näitä ostella, suosittelen hankkimaan kovakantiset kokoomakirjat Valhall - den stora boken, Valhall - den andra stora boken, Valhall - den tredje stora boken jne. Ne ovat tyylikkäitä, edullisia ja pahuksen hienosti painettuja. Yksi kirja sisältää kolme albumia. Akateeminen tosiaan on pitänyt näitä pitkään esillä, joten sitäkin kautta niitä varmasti saa tilattua.

Kuriositeettien ystävien kannattaa tarkastaa Madsenin Jeesus-sarjakuva, joka traditionaalisuudessan on täysi vastakohta Valhalla-sarjalle. Näiden lukeminen rinnakkain viimeistään osoittaa, että kunkin maan kannattaisi pitää omat jumalansa ja vastustaa import-tuotteita.

-EDIT-

Syy siihen, ettei sarja kannattanut Suomessa, oli varmasti se, ettei sen mytologia ole täällä, päinvastoin kuin muissa pohjoismaissa, kovin tunnettua. Luulenpa, ettei Koirien Kalevalakaan ole komeillut myyntitilastojen kärjessä muualla kuin Suomessa.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2004 klo 07:39:39 kirjoittanut Mattipekka »
Hemmetti, tässähän menee koko työpäivä, en enää ikinä kirjoita Kvaakkiin:(

sasi04

 • Jäsen
 • Viestejä: 29
Re:Valhalla -albumit
« Vastaus #7 : 11.08.2004 klo 10:02:41 »
Kiitos kaikille vastauksista!

Oulun kirjasto valitettavasti tarjoaa lukijoilleen vain suomenkieliset albumit. Akateemisen kirjakaupan tarjonta pitää vilkaista uusiksi mutta hieman epäilyttää.

Minulla on itseasiassa albumeista nro 3 ruotsinkielisenä. Jotkut sanat ja lausahdukset on outoja, mutta kyllä siitä perillä pysyy. Tietysti lukemista voi auttaa se että albumi on jo ennestään tuttu suomen kielellä....  ::)

Jeps, alanpas surffailla lähettämienne linkkien/vinkkien avulla!

h00k00

 • Jäsen
 • Viestejä: 214
Re:Valhalla -albumit
« Vastaus #8 : 11.08.2004 klo 13:15:42 »
Bookplussassa on tarjolla ainakin Valhalla 8: Frejas Smycke. Tarjolla on myös Elddopet, joka saattaa olla Valhalla-albumi.

Irene

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 835
Re: Valhalla -albumit
« Vastaus #9 : 16.03.2006 klo 15:58:33 »
Nostetaanpas ketjua. Itsekin löysin kirjastosta ruotsinkielistä Valhallaa, ja pitäisi tosiaan saada sarjan loputkin osat vihdoin luettua. Vieläkö esimerkiksi Akateemisen valikoimista löytää?

On muuten hiton hyvä sarja, saisivat suomentaa loputkin!
Lukupäiväkirjani: http://sbrunou.blogspot.com

Clas

 • Jäsen
 • Viestejä: 23
Re: Valhalla -albumit
« Vastaus #10 : 16.03.2006 klo 23:09:32 »
Jokela on oikeassa, aika moni ruotsalainen sarjakuvaliike myy ja lähettää Suomeen. Olen hankkinut albumeja, myös Valhallaa, seuraavista ruotsalaisista kaupoista ilman suurempia ongelmia:

Alvglans bokhandel (www.alvglans.se), Seriegrossisten (www.seriegrossisten.se), Seriebörsen (www.serieborsen.se), Seriebutiken (www.seriebutiken.com), Seriecentrum (www.seriecentrum.com) ja Collector's corner (www.algonet.se/~stigwest)

Kaksi ensimmäistä sijaitsee Tukholmassa, kolmas Linköpingisssä ja kolme viimeistä Skoonessa. Mailaamalla kommunikointi ruotsiksi ei ole tuottanut ongelmia, mutta kerran jouduin soittamaan Seriebutikeniin Trelleborgiin ja kesti kyllä vähän aikaa ennen kuin pääsimme yhtä hämmentyneen myyjän kanssa samalle aaltopituudelle.

Maksut olen aina hoitanut ns. EU-maksuna käyttäen vastaanottajan kansainvälistä tilinumeroa (IBAN) ja pankkikoodia (SWIFT). EU-maksu ei aiheuta ylimääräisiä kustannuksia, jos maksaa nettipankin kautta ja osaa syöttää koneeseen edellä mainitut koodit oikein. Kaupat ovat sujuneet ongelmitta paria poikkeusta lukuunottamatta, ja tuolloinkin kyse oli siitä, että myyjä ei tiennyt EU-maksun olemassaolosta ja oli alkuun melko skeptinen maksun onnistumisen suhteen. Joka kerta on kuitenkin jälkikäteen tullut myönteistä palautetta myyjältä. Oikeastaan ainoa harmittava asia on postimaksu, joka jo mitättömän kahden albumin kohdalla paisuu turhan suureksi.

Parhaan löydön tein kuitenkin  pari vuotta sitten Kulkukadin pojassa, jonka hyllyltä löytyi muutama todella hyväkuntoinen ja harvemmin myynnissä oleva ruotsinkielinen Valhalla-albumi sopivaan hintaan (selittyen varmaan olemattomasta kysynnästä).

Redfox2686

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 5
Re: Valhalla -albumit
« Vastaus #11 : 09.04.2006 klo 21:31:35 »
Olisko kellään tietoa siitä että saisko näitä Mattipekan mainitsemia kokoelmia jostain turun tienoilt ostettua? Tai edes näitä viitosesta eteenpäin olevia numeroita ruotsiksi (tai norjaksi, tanskaksi). Tai vielä mieluummin englanniksi... kyllähän ruotsinsukuisetkin toki kelpaa... ongelma on siinä ettei niihin törmää missään.... 

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 171
Re: Valhalla -albumit
« Vastaus #12 : 10.04.2006 klo 11:14:33 »
Turussa isommat kirjakaupat varmaan tilaavat ruotsalaisia albumeja sinulle kun pyydät.

Englanniksi niitä ei kai ole julkaistu, mutta englanninkielinen sivu on. Vaikka viimeksi 2001 päivitetty:
http://www.valhalla-comics.dk/index.html

Doc Lomapäivä

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 830
Re: Valhalla -albumit
« Vastaus #13 : 10.04.2006 klo 11:56:15 »
Akateeminen kirjakauppa möi ruotsinkielisiä Valhalla-kokoelmakirjoja  pari vuotta sitten kirja-alessa. Kannattaa kysellä Akateemisesta, ja ehkä joistain divareista jotka on erikoistuneet ostamaan keräilyeriä.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 525
Re: Valhalla -albumit
« Vastaus #14 : 10.07.2006 klo 22:04:22 »
Madsenin Valhalla-sarjan loppuminen suomessa oli harmillista. Joskin tähän..
-EDIT-

Syy siihen, ettei sarja kannattanut Suomessa, oli varmasti se, ettei sen mytologia ole täällä, päinvastoin kuin muissa pohjoismaissa, kovin tunnettua. Luulenpa, ettei Koirien Kalevalakaan ole komeillut myyntitilastojen kärjessä muualla kuin Suomessa.

... voinee lisätä sen ettei Suomessa viikinkikuvastoa liitetä ensimmäiseksi hurjiin sotureihin toisin kuin muualla maailmassa, vaan ruotsaliaisiin ja norjalaisiin.
Ja ruotsalaisethan ovat perinteikkäästi aina olleet suosittuja tässä maassa.
Sarjasta on myös tehty animaatioelokuva.
Täytyy kai joskus ihan vasiten mennä Tanskaan.