Kirjoittaja Aihe: Luettua  (Luettu 404610 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 650
Vs: Luettua
« Vastaus #1365 : 02.12.2018 klo 11:18:21 »
Infinity 8 vol1: Love and mummiesitsellä tätä Berteilin, Trondheimin ja Zepin sarjakuvaa on sekä lehtinä että albumina.
Ihastuttavan hulppeaa LEXX- henkistä scifiä.
Maailma on rikas ja isoimmaksi osaksi ilman infodumppausta, pääpointti on vauhdissa, vaarallisissa tilanteissa ja täysin tarpeettomissa paljaissa rinnoissa.

Se että päähenkilömme agentti Yoko Kerenin tarve lisääntyä tuoda jatkuvasti framille tekee tästä periranskalaisen.

Tökkii varmasti monia, toisia taasen Yokon Mary Suemaisuus koska pärjää tilanteessa kuin tilanteessa.

Grafiikka ja lennokkuus tässä viehättää. Pulp-scifiä olekaan ollut aikoihin.
Ainoa miinus Lion Forgen julkaisun kovakantisuudesta

STD

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 510
Vs: Luettua
« Vastaus #1366 : 12.04.2019 klo 22:40:54 »
Lucky Luke: Cowboy Pariisissa.  
Tarinassa on hetkensä. Vitsejä ja oivalluksia piisaa kiitettävästi, mutta onneton piirtäjä vesittää kaiken.

Natasha: Valkea enkeli.
Taisin lukea tämän albumin nyt ensimmäistä kertaa suomeksi. Vihdoin sain jotain selvää tarinan keskivaiheilla olevasta Walterin painajaisesta, johon uhrattiin SEITSEMÄN sivua. Turhaan, nuo sivut olisi kannattanut käyttää pääjuoneen.
Tarina on huonolla tavalla pöljä ja kuvatkin on jotenkin innottoman oloisia, rutiinityötä. Henkilöiden ratkaisut ja toiminta on täysin epäuskottavaa, mielestäni.

Tympeää on naishahmojen väkinäinen jatkuva vaatteiden vähentäminen.

Tämän albumin piti ilmestyä jo n. 7 vuotta aikaisemmin, mutta Tillieuxin yllättävä kuolema sai Walthéryn panemaan jo aloitetun projektin vuosiksi sivuun.
« Viimeksi muokattu: 12.04.2019 klo 22:43:53 kirjoittanut STD »
Kyllä se siitä.

STD

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 510
Vs: Luettua
« Vastaus #1367 : 15.04.2019 klo 11:44:50 »
Walthery - Laudec - Cauvin: Taivaan vaeltajat.

Perusidea on oikein mainio, lentokoneeseensa taivaita kiertämään tuomittu entinen diktaattori.
Aiheesta vain ei saada mitään kovin hauskaa tai dramaattista irti. Rutiinknomaista jolkottelua koko albumi. Piirrokset ovat ihan asiallisia, ja ties vaikka tämä olisi viimeinen "hyvin piirretty Natasha-albbu".
« Viimeksi muokattu: 15.04.2019 klo 11:55:11 kirjoittanut STD »
Kyllä se siitä.

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 602
Vs: Luettua
« Vastaus #1368 : 19.04.2019 klo 12:57:42 »
Taivaan vaeltajien oli tarkoituskin olla farssi, parin dramaattisemman seikkailun oheen. Kyllä se minusta on hyvinkin onnistunut. Walter ei tainnut pudottaa edes housujaan. Huumoria syntyi muutenkin.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 650
Vs: Luettua
« Vastaus #1369 : 19.04.2019 klo 21:01:00 »
Palle Schmidt- Stiletto : Officer downensimmäinen osa on erinomaista koukuttavaa poliisinoiria epämääräisen eurooppalais-amerikkalaisessa kaupungissa.
Paksu glossattu Lion Forgen lehti on peruseuroalbumin pituinen mutta tanskalainen Palle Schmidt tuntee lajityyppinsä perinpohjin ja puhaltaa kliseisempiinkin hahmoihin eloa.

Tämä oli riskiveto itseltä tyyliin kokeillaan josko tämä on kaiken hehkutuksensa arvoinen ja dekkarien suurkuluttajana arvostin.
Kyllä, vaikutteet näkyvät. Yksi hahmoista on nimeltään Giallo, hyvänen aika.

Mutta oikein ilahduttavaa. Sarjiskulttuuri voi olla marginaalia mutta virkeää sellaista

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 693
Vs: Luettua
« Vastaus #1370 : 19.04.2019 klo 23:04:15 »
The Ukrainian and Russian Notebooks: Life and Death Under Soviet Rule (Simon & Schuster, 2016) on tutkivaa journalismia sarjakuvan muodossa.

Opuksen ensimmäinen puoli koostuu ukrainalaisten vanhusten elämäntarinoista toisen maailmansodan molemmin puolin. Toinen osa puolestaan käsittelee nykypäivän Venäjää, jota tahraavat poliittiset murhat. Krimin valloituksen jälkeen italialainen tekijä, Igort, on lisännyt loppuun sivuja. Kokonaisuuden kannalta parempi ratkaisu olisi ollut lisäys jälkisanojen muodossa.

Tarkemman kuvauksen kirjan sisällöstä voi lukea täällä ja täällä on runsaasti näytesivuja.

Ensimmäinen osa on teoksen kantavin osuus. Se alustaa ensin nykytilaa Ukrainassa, taustoittaa työn ja ryhtyy sitten asiaan. Yksitellen vanhukset kertovat tarinansa, jotka vääntävät vatsanpohjaa myöten.

Toinen osa käynnistyy Anna Politkovskayan murhasta ja Tsetsenian tilanteesta, mutta kääntyy sittemmin takaisin Ukrainan historiaan muodostaen siten yhtenäisen kokonaisuuden.

Kuvitus ei silmäiltynä näytä hyvältä, mutta vertautuu Kevin O'Neillin tyyliin. Ohut viiva muodostaa myös tehokkaan tyylikeinon: muistojen tarkimmat yksityiskohdat ovat kadonneet, mutta kauheimmat vääryydeet ja kärsimys ovat raastavat kokijaansa sahalaitaisesti.

Vääryyttä ja kärsimystä löytyy sivuilta enemmän kuin lukija kestää. Tätä ei pysty kerralla lukemaan, se tapahtuu vähissä erin, ajan kanssa.

Tämä on merkittävin ja surullisin aikoihin lukemistani teoksista. Sen sisältämät tarinat ovat kauheuksia, joita ihmismieli ei pysty viihteen muotoon kuvittelemaan. Surullisen siitä tekee kuinka Venäjän hirmuteot on unohtanut, sivuuttanut ja alistuen hyväksynyt.

Tietyllä tavalla tämä vertautuu täysin siihen, kuinka vähitellen fasismi eri kasvoineen on luikerrellut lännessä Suomea myöten syvälle kansaan.

Viimeinen tunne opuksen laskettuaan on väsymys. Kamala teos, joka tulisi jokaisen tuntea.
« Viimeksi muokattu: 19.04.2019 klo 23:07:12 kirjoittanut Jiksi »

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 693
Vs: Luettua
« Vastaus #1371 : 28.04.2019 klo 19:13:58 »
Harvoin jää luettava kesken, mutta The Schlub: Bored at Work väsähti puoleen väliin.

Alku menee ihan mukavasti, tekijä kertoo olevansa hyvä työssään, mutta unelmoi tylsän työnsä sijasta elättävänsä itsensä sarjakuvalla. Tästä eteenpäin kaikki menee alamäkeä.

Sarjakuvahahmo, "Palava paskasäkki", on supersankareita netissä kiusaava pahis. Supersankarit tosin eivät hyväksy kaveripyyntöjä palavilta paskasäkeiltä, joten täytyy luoda feikkitilejä ja ystävystyä supersankareiden kavereiden kanssa.

Absurdi huumorikaan ei tee nettikiusaamisesta hauskaa. Koko teos kaatuu rytisten tähän.

Julkaisu on vuodelta 2015, mutta maailma on jo ehtinyt mennä eteenpäin. Opuksen voisi puolittain tulkita kantaaottavaksi ja ajankohtaiseksi, mutta se vaikuttaa ainoastaan ajastaan jääneeltä.

Ei tekijöiltäkään paljoa aiheesta synny, kohta ollaan pinnallisessa parisuhdekuvauksessa jne.

Kuvitus saa olla mitä kynästä syntyy, mutta toistuvat kirjoitusvirheet eivät ole sallittuja. Tekijät eivät vaivaudu oikolukemaan julkaisuaan. Minä en vaivaudu mainitsemaan tekijöitä. Reilu peli.

Reima Mäkinen

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 9 756
Vs: Luettua
« Vastaus #1372 : 02.05.2019 klo 17:37:39 »
Tuli hankittua kirjastopoistoja.
Kovanen Chigacon ruutituulet, paremmin piirretty kuin eka Kovanen-korkkari, mut sekavampi. Ihailen kyllä molempia tekijöitä, Rasia ja Baggea, ammattimiehiä, mutta ei taida Suomessa vaan olla palkkion puolesta mahdollista aivan loppuun asti keskittyä näihin hommiin. Korkkari-formaattikaan välttis ihan paras noihin ollu.
(Jotenkin olen käsittänyt että Korkkareissa ei pitänyt käyttää oikeita, historiallisia henkilöitä, mutta varsinkin tämä jälkimmäinen oli täynnä niitä.  ??? )

Zombailujen Tummaa paahtoa oli aika pitkälle semmoinen kuin oletinkin. Teknisesti hyvin haastava rasti monessakin mielessä (tekemisen olosuhteet, valokuvien yhdistäminen piirroksiin, juonen puute jnpp.) Hyvn matkakirjan tekeminen on huisin vaikeaa. Toimii varmaan paremmin nuoremmille, vähemmän matkustaneille ja tekijän sukulaisille kuin mulle... Muuten ollakseen HC-travelleri, Vaalio raahasi mukana aikas huiman määrän kaikkee sälää. No, pitkä reissu on tietty aina eri kuin lyhyt. Pointsit rehellisen olisesta kerronnasta, mutta ihmisten tarinoita ehdittiin oikeastaan vain raapaista, jos sitäkään. (Aasia-zombailua en oo lukenu)
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 650
Vs: Luettua
« Vastaus #1373 : 12.05.2019 klo 14:28:02 »
Kamandi Challenge


Jack Kirbyn satavuotissynttärien kunnianosoitus on melkoinen järkäle hysteerisen adrenallinista laatua.
Kirbyn Kamandia usein kuvaillaan Viidakkokirjan Mowgliksi Apinoiden Planeetan maailmassa mutta Jack "Kuningas" Kirby kyllä päihitti niin laadussa kuin happoisuudessa kuin kirjallisuudessakin molemmat.

Tämä on siis 12 osaisen maxisarjan kokooma jossa tekijät vaihtuvat, kunkin numeron loppu päättyy cliffhangeriin, Kamandi on vaarassa tai ansassa josta ei ole ulospääsyä elossa ja seuraava kirjoittaja saa sitten koettaa keplotella tämän eteenpäin miten (ehkä parhaaksi)katsoo.


Tarina valtosin rynnii vimmalla ja vauhdilla jossa Mad Max Fury Road tuntuu kepeän hitaalta sunnuntaiajelulta.
Kirbyn tavoin tekijät ovat ahtaneet täyteen paitsi mielikuvitusta myös allegorioita, satiiria, pelkoja ja toiveita jossa antropomorfiset eläinhahmot käyvät läpi ihmisryhmiä eri yhteiskuntaluokista meillä ja muualla.
Kestää varmasti useamman lukukerran, kirjoittajat ja kuvittajat ovat ykkösryhmää ja konseptit vaihtelevat eksistentialismista aseistaututuneeseen haiarmeijaan


täynnä sarjakuvallisia ja kulttuurillisia viittauksia ja tämän voi lukea joko psykedeelisenä happohyökkäyksenä tai uskontojen, politiikan ja yhteiskuntien swiftiläisenä satiirina tai sekä että.


X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 475
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Luettua
« Vastaus #1374 : 07.06.2019 klo 19:43:56 »
Trump Space Force oli sen verta erikoinen opus että vaikea sanoa että oliko se parodiaa /satiiria vai Trumpin ylistämistä, muista sarjakuvista ja scifi-tarinoista oli lainattu jonkinverran/aikalailla, ihan hauska ja luettava oli sitten Trump-vastainen tai Trumpin puolella.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 475
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Luettua
« Vastaus #1375 : 16.06.2019 klo 19:45:17 »
Tuli tuo Bob Morane opus luettua ja oli ihan viihdyttävä vaikka aukkoja eli viittauksia tarinoihin joita ei ole nähty oli aikalailla. Menoa ja meininkiä riitti alusta loppuun ja pikkasen scifistelyäkin oli pistetty soppaan.

Semicin julkaisemat Moranet on saatavilla ainakin joistain kirjastoista eli nuo lukeneet voivat kertoa että kannattaako kaukolainata vai ei.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 650
Vs: Luettua
« Vastaus #1376 : 23.11.2019 klo 19:39:00 »
The Big Country


Humanoidsin amerikan julkaisu.
Noir-sarjakuvaa ole ikinä liikaa mutta tämä oli liian pitkälti yhdistä-numerot-ja-piirrä-kirahvi laitos.
Ajankuva ja sinänsä tärkeäkin sanottava jäi jalkoihin ja vaikka italialaisen sarjakuvan puolelta on ihan tuttua että hahmojen ulkonäkö lainataan elokuvan ja tv:n maailmoista tässä päähenkilön 1:1 Timothy Olyphantin kanssa oli sitten se mikä katkaisi kamelin selän.
Peruskauraa

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 475
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Luettua
« Vastaus #1377 : 23.11.2019 klo 20:05:18 »
Money Shot on aika erikoinen tapaus, siinä tutkijat tekevät tutkimuksiansa harrastamalla seksiä ulkoavaruuden eliöiden kanssa ja vastineeksi antavat alieneille (seksin lisäksi) tavaraa Maapallolta. Semmoista pikkutuhmaa tavaraa ja kieliposkessa tehtyä.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 650
Vs: Luettua
« Vastaus #1378 : 23.11.2019 klo 20:37:20 »
Money shot on mitä mainion sarjakuva.

Tietty tässä on etten lue Sunstonea, Swingia tai Sugaria "pikkutuhmana". Seksuaalisuus on kuitenkin useimmille osa arkea, vaikka fiktiossa se erotetaan aina omaksi genrekseen, joko erotiikaksi, romantiikaksi tai pornoksi, eikä osaksi kokonaisuutta.

SFSX ei vielä ole ehtinyt lukupinooni.

Sen sijaan Calamity Kate

osui ja upposi.
Kertoo sen tavallisen tarinan: leskeytynyt yksinhuoltajaäiti koettaa kasvattaa Kaliforniassa tytärtään kun vanha paras kaverinsa lesbo hirviönmetsästäjä Kate Strand muuttaa heille parisuhteensa kariuduttua.minisarjan stoori on periaatteessa moneen kertaan nähty , mutta kerrottuna aika ilmavasti ja hyvällä otteella. Tässäkin on siis huumoria, niin kuin oikeassakin elämässä mutta se ei ole itsetarkoitus.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 475
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Luettua
« Vastaus #1379 : 24.11.2019 klo 19:51:50 »
Calamity oli (on?) melko perinteistä mutta ihan mukavaa monsterinmetsästystä. Huumoriakin oli mukana ihan riittävästi.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.