0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.
Siis mistä lehdestä toi on?
Noi digitaaliset jakelijat, kuten kustantajatkin, ovat olleet melko haluttomia kertomaan myyntilukuja. Tietenkin, jos toi luku on kokonaismyynnistä, eikä mikään irtolehtien keskiarvo.
Muistaakseni se käsitteli sekä Diamondin kautta että Diamondin "ohi" menevän markkinan kokoa ja sitten sanottiin, että kokonaismyynnistä em. lisäksi 10 % on sähköistä. Tuo Comixology oli mainittu, mutta se ei tainnut olla ainoa väylä.
R-kioski ja Rautakirja siirtyivät sitten norjalaisille, miten mahtanee käydä sarjakuvalehtien? Joko karsitaan vallan pois vai...?Ei vaiskaan, tuskin mitään radikaalia ainakaan äkkiä tapahtuu.
Tupakan, lehtien ja veikkauksen lisäksi R-kioskien valikoimiin on tulossa uusia tuotteita. Pressbyrån ja Narvesen tarjoavat jo mukaan otettavia aterioita ja juomia sekä sähköisiä palveluja.
R-Kioskien liikevaihto perustuu Suomessa, Virossa ja Liettuassa pitkälti perinteisiin kioskituotteisiin kuten tupakkaan, lehtiin ja veikkaukseen.
Reitan Group on perheyritys, jolla on kaikessa toiminnassaan pitkän tähtäimen näkökulma. Vaikka viime vuodet ovat olleet kioskisektorilla haastavia osassa Skandinaviaa, ...
onko sellaisia (MAKSULLISIA) sarjakuvia kertakäyttöviihteenä nauttivia (skidejä?) enää olemassakaan?
Vaikea minun on kuitenkaan nähdä miten vaikkapa sarjakuvalehtimarkkinan kasvussa toteutuisi se yleinen 5-10% euromääräinen kasvu, mitä kaikessa pitäisi nykyään saada aikaan. Supersankarilehdissähän tapahtui mielenkiintoinen kehitys kultakauden nopeasti (halvalla) rykäistyistä, hyvin myyneistä pulpeista tietokoneen kanssa nysvättyihin kiiltokuvalärpäkkeisiin ja siitä pikaisesti kirjamuotoon. Uudelleenpaketoinnilla eli saman matskun myymisellä pariin kertaaan (kuten Japanissa) saatiin hieman kannattavuutta paremmaksi. Mutta mitä seuraavaksi?
Käsittääkseni nimen omaan iPadista odotettiin pelastavaa enkeliä kannattavaan digijakeluun, eli digilehtien myyntiin, mutta en tiedä miten tämä on toteutunut? Jäikö uutuudenviehätyksen kadottua jonkin kokoinen yleisö koukkuun? Vaikea mun on kuvitella sarjakuvakokoelmaa padiin, ja onko sellaisia (MAKSULLISIA) sarjakuvia kertakäyttöviihteenä nauttivia (skidejä?) enää olemassakaan?
Suomalaiselle sarjakuvalle iPad lienee huono asia (kuka sitä nyt omakustanteita IPadiin pykäisi). Mutta suomalaisille sarjakuvan välikäsille tuo on kauhistus, koska heillä ei ole enää mitään roolia (koska lukijakunta mokoma osaa jo englantia).
Matti Hagelbergin Läskimooses (Kreegah Bundolo)
70 Miljoonaa oli Comixologyn viime vuoden myynti.
Sarjakuvat R-kioskeihin!http://www.adressit.com/sarjakuvat
Mutta kuten mainitsit, hyvä puoli tässä on se, että digimyynti ei näytä vahingoittaneen printtimyyntiä.