Kirjoittaja Aihe: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa  (Luettu 74068 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 321
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #300 : 17.02.2012 klo 16:30:34 »
Olen tavannut esimerkiksi Akatemiessa kirjakaupassa joukon nuoria Manga harrastajia, jotka ovat Devianartisissa jäseninä. Meillä oli mukava keskustelu tuokio ja kerroin heille myös kvaak portaalista, että täällä on myös Manga-ihmisiä ja muita sarjakuvalle omistaununeita hienoja ihmisiä. Tervetuloa vaan myös tänne. He valittivat sitä, että täällä ei ole sellaista manga-harrastajia kiinnostavia portaaleja ja tällä siitä puhutaan niin vähän.  Se on aika jännää, että monet Mangaa harrastavat eivät ole löytäneet kvaakista itselleen paikkaa, vaan ovat tuolla DA:ssa tai FCDA.ssa tai DA:n monissa suomalaisryhmissä tai manga-ryhmissä joita on pilvin pimein.
Varmasti ajan kanssa tälläiset potentiaaliset nuoret alkavat piirtämään muutakin kuin Mangaa ja silloin kvaakki astuu kuvaan mukaan monipuolisuudellaan. Tietenkin pienemmissä puitteissa kuin DA.
Tämä oli nyt vaan tälläinen ajatus vaikkei täällä nyt mangasta varsinaisesti puhutakkaan.
Mutta yritän sanoa sitä, että kuinka kvaakistakin voisi rakentaa sellaisen paikan, jossa olisi nuorillekkin kiinnostavia teemoja ja aiheita. Onhan täällä tietenkin, mutta nuoret kaipaavat jotain.....


« Viimeksi muokattu: 17.02.2012 klo 16:46:36 kirjoittanut Orjan May »

Aura

 • Wannabe
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 457
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #301 : 17.02.2012 klo 16:48:52 »
Tästähän oli puhetta jo aiemmin tässä ketjussa että FCDA on vähän sellainen, ainakin jos sen uuden foorumin sun muut saa kunnolla käyntiin. Siellähän pyörii paljon tekijöitä sekä manga- että perinteiseltä puolelta. Ja luulisi että dA-pohjalta ponnistavien tekijöiden olisi helpompi liittyä sinne kuin Kvaakkiin.

Ainahan on vähän ongelmana että vaikka olisi mikä tahansa olemassa oleva tai juuri perustettu yhteisö, siellä ei pyöritä joidenkin ennakoluulojen takia. Nyt ei tule mieleen yhtäkään vanhempaa yhteisöä, jonne ei kieltäydyttäisi liittymästä jostain syystä X. :-\ Kääkistäkin kuulee aina toisinaan että tänne ei voi tulla, täällä on ikävä tunnelma ja mitään mitä kääkissä puhutaan ei kannata kuunnella. Aika tylyjä mielipiteitä nuokin, mutta jos joku on kokenut ilmapiirin ahdistavaksi niin se on tietenkin eri asia kuin leimata kaikki keskustelijat idiooteiksi...
« Viimeksi muokattu: 17.02.2012 klo 16:51:50 kirjoittanut Aura »

Rami Rautkorpi

 • Siirtäjä ja vääntäjä
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 4 060
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #302 : 17.02.2012 klo 18:26:48 »
Vesa ymmärrettävistä syistä ei halua vitsejään selitellä, mutta otan sen ristin nyt kannettavakseni, teidän edestänne:

Semmoinen ilmoitus tähän vaan, että jos enää kirjoitat "enääN", anNsaitset HerneeN NenääN.

Vesa harrastaa tässä ns. sanaleikkiä. Lainausmerkeistä voidaan päätellä, että hän tarkoittaa kirjaimellisesti Orjan Mayn käyttämää sanaa "enään", eikä sitä, että Orjan May kirjoittaisi vielä lisää. Isojen N-kirjainten toistaminen vetää huomiota siihen, että sana "enää" kirjoitetaan oikeasti ilman lopussa olevaa n-kirjainta. Lisäksi fraasi "[vetää] herne nenään" -- joka myös on peräisin Orjan Mayn tekstistä -- ei yleensä viittaa väkivallantekoon, vaan ärsyyntymiseen, joten kyseessä ei ole uhkaus siitä, mitä Vesa aikoo tehdä, vaan ironinen viittaus Orjan Mayn herkkyyteen provosoinnille. Kuten sellaiselle, jota Vesa harjoittaa. Varotaan sitä jatsien jälkihuuruissa kirjoittelua.
"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)

Markus-Mk3

 • Jotain jotain jotain amatööri
 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 5
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #303 : 17.02.2012 klo 19:15:30 »
Ramilta hyvä selvitys tähän jupaskaan.

Lainaus
Olen vinkkaillut tästä ketjusta monille, ja kaikki ovat kehuneet että tästä lohkeaa päivän parhaat naurut.

Yhdyn tähän. Eipä ole ollut tylsää luettavaa  :D
Heh, hyvän näköstä.

dA: www.markus-mkiii.deviantart.com

matkamies

 • taiteellinen maatalousmies
 • Jäsen
 • Viestejä: 630
 • Ukon lapset
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #304 : 17.02.2012 klo 19:17:58 »
Kehkeh. Rami tosiaan osasi kiteyttää hyvin.

Itsellenikin ollut päivän pirisys jo jonkin aikaa. (natsimuumio hörppii kahviaan ja naureskelee)

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 321
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #305 : 17.02.2012 klo 19:26:48 »
matkamies, Markus Mk3 ja muut nauravat, minua ei naurata jos haluatte tietää. Helppo teidän on siellä kotona kirjoitella tuollaista. Mutta minua ei  todellakaan naurata. En tiedä mitä tarkoitatte, mutta jos nuo naurut liittvät kommentointiini Gothiguksen kanssa, niin vaietkaa please.  Jos joku mottaa sinua nekkuun niin varmasti käännät toisenkin posken eikö niin. Mutta minä en tässä tapauksessa.  Tämä asia ei kuulu teille tippaakaan. Ette te ole tässä osapuolina ja ette tiedä mistä tuossa oikeastaan oli kysymys. Mutta minä tiedän.
Ettekö tosiaan osaa olla fiksuja ja pysyä nyt tämän topikin aiheessa. Johan siitä mainitsin tuossa jokin ruutu ylempänä, että jos voisimme jatkaa kirjoittelua hyvässä hengessä. Mutta olisi kivaa jos ymmärtäisi myös lukemansa.
« Viimeksi muokattu: 17.02.2012 klo 21:29:14 kirjoittanut Orjan May »

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 321
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #306 : 17.02.2012 klo 19:27:46 »
Rami,

En minä tuota VesaK:n lausetta ottanut niin kirjaimellisesti. Huomasithan ensiksikin minun kommenttini perässä tuolla sivu taakseppäin juuri siinä, kun sanon VesaK:lle, että siinä viestissäni on niitä hymiöitä oikein kaksin kappalein. Eli tuosta voin sanoa, että hieman pilke silmäkulmassa kirjoitin, että  "Ei saa ketään VesaK uhkailla......olin ihankuin selaista pientä näkevinäni tuossa kommentissasi. Lupasin nyt sitten kirjoiteella hieman tiivistäen ja lyhentäen. Mutta kun olen entinen toimittaja, niin tuppaa tekstii tuleen tosta vaan."   Tämän lauseen perässä oli ne hymiöt. Kyllä niistä  ymmärtää, että on pientä pilkettä silmökulmassa. Aina kun laitetaan hymiöitä, niistä voi lukea sen hetkisen mielentilan mitä joku kirjoittaa ja niitä on kiva käyttää. En minä nyt halua pahoittaa VesaK:n mieltä, että tarkoittaisin sitä noin kirjaimellisesti.

Mutta sitä  luulin, että VesaK tarkoitti tosiaan sitä, että kirjoitan liian pitkiä tekstejä. Vai tarkoittiko hän sitä? Jos olette sitä mieltä, sanokaa ihan rehellisesti ja suoraan, niin yritän opetella kirjoittamaan jäsentäen ja lyhyemmin. En minä ole halunnut sitä, että joku katsoo karsaasti sitä,  kun kirjoitan liian pitkiä vastauksia osioihin. Olen aina kirjoittanut pitkästi. On tästä minulle ennenkin joku huomauttanut että kirjoitappa hieman lyhemmin. En muista kuka.


 
 
« Viimeksi muokattu: 17.02.2012 klo 19:54:30 kirjoittanut Orjan May »

matkamies

 • taiteellinen maatalousmies
 • Jäsen
 • Viestejä: 630
 • Ukon lapset
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #307 : 17.02.2012 klo 19:42:09 »
Joskus olutmainoksessa laulettiin: "älä ota sitä vakavasti."

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 321
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #308 : 17.02.2012 klo 19:45:26 »
Joskus olutmainoksessa laulettiin: "älä ota sitä vakavasti."

Kiitos rohkaisusta. Jos tuon aina voisi muistaa niin...

Aura

 • Wannabe
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 457
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #309 : 17.02.2012 klo 19:52:53 »
Netissä pitäisi olla todella varovainen mitä kirjoittaa, sillä aina joku ymmärtää sen väärin. Provoilut vois myös jättää vaikka se kivaa onkin.

Mikä itseä pännii kääkissä on se että täällä liian helposti huomataan vain itseä ärsyttävät viestit ja jatketaan provoilua. Tätäkään ei saa ottaa vakavasti, mutta ehkä natsimuumiot ovat ilkeitä-syytöksissä on jotain perää? :D tässä ketjussa on oikeasti ollut myös paljon asiaa, mutta kaikki muistavat vain sen toisen puolen.

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 321
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #310 : 17.02.2012 klo 20:04:48 »
Totta Aura, mutta kun jatkuvasti joku lisää löylyä kiusallaan kiukaalle kuten huomasit noista viimeisistäkin kommenteista.  Vaikka Hessukin on esittänyt omalta puoleltaan pahoittelut, niin silti täällä vaan tietyt henkilöt eivät voi lopettaa vaan jatkaavat Hessun parjaamista.  Tuostahan asiasta tässä topikissa aloitettiin keskustelemaan ja yleensä FCDA:n merkityksestä.
Vaikka kuinka yrittää sanoa, että pojat, nyt leikki hiekkalaatikolla riittää, palataanpa ruotuun, niin  taas joku jonkin ajan päästä heittää  kommentin, mikä ei liity tähän osioon sitten millään tavalla. Turhaa suukopua aiheuttavia kommentointia. Miksi?
Sitten vaan naureskellaan asioille, joissa ei olla itse kärsijöinä ollenkaan.

Olen useaan kertaan jo asiasta sanonut, että nyt pysytään hyvässä hengessä ja jatketaan tätä topikkia, mutta ei. Tätähän tämä kvaakki nykyään on. Tämän jälkeen kun tapaan uusia ihmisiä en kertaakaan enään pyydä heitä liittymään kvaakkiin. Tähän saakka olen muistanut aina mainita kvaakin kun olen tavannut uusia ihmisiä esimerkiksi taide ja kynä-osastoilla ja sarjis-messuilla jne. Mutta ei enää tämän jälkeen.

« Viimeksi muokattu: 17.02.2012 klo 20:35:37 kirjoittanut Orjan May »

Aura

 • Wannabe
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 457
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #311 : 17.02.2012 klo 20:20:52 »
Totta Aura, mutta kun jatkuvasti joku lisää löylyä kiusallaan kiukaalle kuten huomasit noista viimeisistäkin kommenteista.

Joo, siihen vähän viittasinkin. Tyypillistä kääkkiä.

Masentavaa että täältäkin on lähtenyt niin paljon ihmisiä. Olen todella usein kuullut että täällä on huono henki, ja se voi johtua jostain mitä kirjoittajat eivät edes tarkoita. Tosin ei ole lainkaan harvinaista että foorumeilla käy jossain vaiheessa kävijäkato kun ihmiset eivät tule toimeen.

Nettikeskustelun autuutta.

Pitää tosiaan muistaa sekin että ihmiset muuttuvat, ja yleensä töppäykset annetaan anteeksi jos niistä opitaan. Tosin oon oikeassakin elämässä kuullut tarpeeksi näitä "no kun se sanoi silloin 50 vuotta sitten" juttuja... :)

VesaK

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 15 955
 • Kuka mitä häh?
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #312 : 17.02.2012 klo 20:46:26 »
Vesa ymmärrettävistä syistä ei halua vitsejään selitellä, mutta otan sen ristin nyt kannettavakseni, teidän edestänne:

Juu, en selittele paitsi tämän kerran - jatkossa en piittaa muiden selittelystä, edes Ramin, joka nytkin vääntää rautalankaa aivan väärään kuitusuuntaan. Oikaisen siis:

Kun joudun tyhjää toimittaessani päivittäin käsittelemään tätä IHQudaa suomen kieltä, minua välillä ns. sieppaa tuollainen yksinkertainen virhe kuin "enääN". Yksi ännä liikaa, siis. Tuollaisen erheyden havaitseminen keskeltä tekstiä syö koko viestin sisällöltä sen mahdollisen painoarvon.
 
Niin, ja liian pitkiä viestejä ei ylipäänsä jaksa lukea. Ei sen kummempaa "uhkailua" tällä erää.

Niille joita kiinnostaa suomen kieli:

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/osaatko-suomea-10-kysymysta-yleisista-virheista

Niille joita ei kiinnosta mikään:

http://www.gutenberg.org/cache/epub/5402/pg5402.html
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

matkamies

 • taiteellinen maatalousmies
 • Jäsen
 • Viestejä: 630
 • Ukon lapset
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #313 : 17.02.2012 klo 20:55:03 »
Nyt kun ei ole kiire, niin oiotaanpa vielä: Minua rehellisesti sanottuna naurattaa ennenkaikkea koko tämä keskustelu, eikä yksittäiset orjanin tai gothikuksen tai hessun kommentit. KAuheeta vääntöä ja ylidramatisointia, joka täältä mehtän keskeltä katsottuna vaan on aika huvittavaa. Orjanille ainoa neuvoni on että älä ota kaikkea henkilökohtaisesti sinua kohtaan suunnattuina loukkauksina, kun muuten näin yleisellä tasolla keskustellaan. Ja internetissä ennenkaikkea pitää osata ottaa asiat huumorilla ja nauraa myös itselleen. Se on aika hyvä taito.

Mutta tosiaan, kun tässä elämässä on polttavampiakin huolenaiheita, ei pysty ymmärtämään että joillekin nettikommentit ovat näköjään elämän ja kuoleman asia. Pidän hirveästi sarjakuvista ja niiden teosta, mutta sen verta kuitenkin muistan että olen kuitenkin vaan sunnuntaitöhertäjä, enkä ole liian ankara itselleni saati muillekaan. Tokihan sitä pitää paranta ja täydellisyyteen aina pyritään.

Sama kuinka rumasti kirjoitetaan, sitä voi siltä tuntuessa itkeä hieman nurkassa jos tarvii, mutta ei kannata alkaa mitään raivoisaa vuodatusta kirjoittamaan, se on vaan bensaa liekkeihin. Sitten kun on kritiikin aiheuttamasta järkytyksestä toipunut, voikin alkaa hakemaan niitä ihan oikeita viirheitä, joita on työssään tehnyt ja päättää että perkele tehdään sitten parempi.

Ei mulla muuta.

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 321
Vs: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
« Vastaus #314 : 17.02.2012 klo 20:56:06 »
VesaK,

Siis olen tosi pahoillani jos kirjoitan väärin. Olen tästä lähin hyvin tarkka, että laitan N-kirjaimet oikeisiin paikkoihin. Kirjoitan tästä lähin sanan enää oikein ja se on ENÄÄ ilman N-kirjainta. Sen lupaan. Älä pahoita mieltäsi  kirjoitus virheistäni. Se ei ole tarkoitukseni.

En minä tahallani kirjoita väärin suomen kielioppia. Se johtuu pikajunan vauhtia tapahtuvasta kirjoittamis vauhdista. Siis kirjoitan tosiaan tosi lujalla vauhdilla ja siksi tulee noita kirjoitus virheitä. Ja usein sanoista jää jokin kirjain pois  on sitten väärä kirjain.


Luen nuo antamasi Suomen kielioppi linkit.  Kiitos niistä.

Mutta hieman paha mieli tuli siitä, että olen tietämättäni aiheuttanut jollekkin mielipahaa kun olen kirjoittanut kieliopin vastaisesti eli väärin. Ja siitä että kirjoitan niin pitkiä vastauksia.  :(

Matkamies....kiitos viestistäsi. ;D« Viimeksi muokattu: 17.02.2012 klo 21:33:32 kirjoittanut Orjan May »