Kirjoittaja Aihe: Justus - Archie  (Luettu 25213 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jughead

  • Uusi jäsen
  • Viestejä: 8
Vs: Justus - Archie
« Vastaus #30 : 20.04.2021 klo 10:55:15 »
Sain nyt sen ekankin - Justus 1/1993 - käsiini. Mielenkiintoinen alku lyhyelle erälle sarjista Suomessa: jokaisen tarinan alkusivun alaosaan oli jostain syystä väännetty joku ekstralaatikko tekstiä joka kertoo tarinan alkutilanteesta jotain. Lisäksi sivulla 1 oli esittely sarjakuvan hahmoista - mielenkiintoisesti rehtori Weatherbeen nimen käännös oli ykkösnumerossa "rehtori Vettenhovi", vaikka häneen viitataan myöhemmissä numeroissa rehtori Tuiverona/Valdemar Tuiverona. Valitut tarinat olivat...okei? Ne eivät olleet Archien viihdyttävimpiä, mutta esittelivät hahmot suurin piirtein niin hyvin kuin yksittäiseltä lehtinumerolta voi odottaa. Mainoksia lehdessä oli muita numeroita huomattavasti vähemmän, eikä mukaan oltu laitettu minkään näköistä kilpailua, puuhasivua eikä vaikka yksisivuisia tarinoita. Lehden takasivulla kerrottiin Archie-sarjakuvan historiasta, merkityksestä ja sen suosion (ironista suomenkielisen lehden osalta) mahdollisesta salaisuudesta.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 092
Vs: Justus - Archie
« Vastaus #31 : 10.06.2021 klo 01:13:51 »
Juu, juu, Justus on nyt nettisarja Bite Size Archie...

Jughead

  • Uusi jäsen
  • Viestejä: 8
Vs: Justus - Archie
« Vastaus #32 : 10.06.2021 klo 01:39:43 »
Juu, juu, Justus on nyt nettisarja Bite Size Archie...

Sitäkin se on! Lisäksi juuri eilen tuli uusi Everything's Archie-sarjisspesiaali. Yritin jonkin aikaa sitten ennakkotilata sen, mutta sarjakuvien kauppaan tilaamisen kanssa kokemattomana tein tilauksen liian myöhään - sarjiskaupassa sanottiin, että on epätodennäköistä että sen enää saan mutta että ennen juhannusta kannattaa kysellä.

Ps. allekirjoittanut on Twitterissä @VeegsRedds, mikä on relevanttia vain siksi että yksi aikaisemmista Bite Sized Archie-sarjakuvista sisältää Jugheadin/Santun koneen näytöllä nimimerkin "Veegs2015" viittauksena, eli olen teknisesti Justuskaanonin osa! Tai ainakin suupalankokoisen osuuden.

(Justuksen nykytilanteesta puheenollen sekä Justuksen pääsarjakuva että Riverdale-sarja ovat tauolla, toivottavasti tulee uusia kiinnostavia julkaisuja puutetta paikkaamaan... Santtusarjakuvaa kaipailisin taas, Jughead's Time Police ja edeltänyt Jughead-nimikkosarjis olivat mielestäni hauskoja)

Jughead

  • Uusi jäsen
  • Viestejä: 8
Vs: Justus - Archie
« Vastaus #33 : 05.08.2021 klo 19:45:26 »
TOSIAAN, Archie Comicsin kauhusarjakuvista toisena alkanut - Chilling Adventures of Sabrina - palaa tauolta jolle se vuonna 2017 jäi. Lisäksi erillisenä sarjakuvana tulee myös jatkoa 2018 alkaneelle ja juuri viime vuonna päättyneelle samannimiselle Netflix-sarjalle - hämmennyksen välttämiseksi uudella nimellä, eli Occult World of Sabrina.

Ajatuksia? Onkohan mahdollista, että Afterlife with Archie - yhtiön ensimmäinen kauhusarjakuva, joka oletettavasti väistyi saman kirjoittajan Riverdale-sarjan myötä - palaa kyseisen sarjan päätyttyä?

Itse ennakkotilasin jo 13. lokakuuta julkaistavan Chilling Adventures of Sabrina #9:n ja odotan sitä innolla, Robert Hackin taide on kyseisessä sarjassa parasta. Occult World of Sabrinalla ei ole vielä julkaisupäivää.